İnsanlar çift yaratılmış mıdır?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Insanlar cift yaratilirmis derler ya hani.

0051403107301_d.jpg

serdar-orta%C3%A7-benzeyen-ki%C5%9Fi.jpg

ben-un.jpg

ben-un38.jpg

ben-un27.jpg

gibi (:

evet misal ben kendimi bi filmde görmüştüm hatta arkadaşım görmüş bana gösterdi çok şaşırdık :D

Benim çifte buradan sesleniyorum olm gel lan benim yerime yaşa neyse parasi vericem

Kainatın tümünde çift yaratılmışlık vardır. Eksi- artı gibi.
İnsan tipin de çift yaratılmış diye bir şey yoktur, benzerlik vardır. Ama, ahlaken, huy ve fiil olarak insanlar çift yaratılmıştır.

herkes aynı bütünden oluşan ruh parçalarıdır bazıları aynı hamurdan sanırım

ateistler bunu açıklayamadı.

Benim çiftim çok güzel yaa

Ben tek yaratılmışım.

Buradaki örneklere bakınca hepte gereksiz,işe yaramaz tipler çift olmuş :T:
Benzerlik söz konusu çift çift demiyoruz buna.Ki zannetmiyorum bir tane daha benden olsun.
Ben bile fazlayım bu dünyaya.

Yunan mitolojisinde Zeus'un canınin sıkılması sonucu dile getirilen bir söylem var ama doğruluk payı nekadar bilmiyorum. Yani biraz tuhaf canınin sıkılıp insanlar yaratayim dediginde onlarin birbirlerine yapışık sekilde insanlar olduğunu ve mutlu, iyi anlaşan insanlarin kendisine şukretmedigini farkedince onlara uyarıda bulunarak şimşekle ayırmış. İnsanların ruh eslerini bulamamasi bundan ibaretmis =)

Birbirlerini tamamlamak adına, kadın ve erkek olarak yaratılmiştır.
Bu durun dişi ve erkek olarak tüm evrendeki canlılar için gecerlidir.

Öyle diyorlar ama ben kendi ikizimi göremedim :) İstemem de zaten, ben birtane olmalıyım:hih:

Yaratılmıstır tabi
İkiyüzlülük kavramı boşa değil yani.

Ben gerçekten Çift yaratılmışım:p (ikizim) :D

İnsanların çift yaratılması konusu fiziksel benzerlikle alakalı değildir. Kadın ve erkek olarak çift yaratılmasıdır ki sadece insanları değil, bütün canlıları kapsadığı anlaşılmaktadır.

"Her şeyi çift (erkek-dişi) yarattık ki düşünüp ders alasınız." (Zâriyât, 51/49)

Hucurat Surasi 13. Ayet - Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdâr olandır.

Doğada bazı canlılar ve türler çift cinsiyetli veya cinsiyetsizdir. Bunun yanında çifti olmayan ve eşeysiz olarak da üreyen canlı türleri olduğu gibi ikiden fazla cinsiyetlerin var olduğu veya bireylerin sonradan cinsiyet değiştirdiği türler de bulunmaktadır.

Yunan mitolojisindeki Hermes ve Afrodit’in isimlerinin birleşmesi ile adlandırılan, genital organlarda hem dişinin hem erkeğin karakteristik özelliklerini taşıma durumudur. Doğanın bir hatası, genetik mutasyon olarak değerlendirilebilir. Normal şartlarda cinsiyet 2 kromozomun eşleşmesiyle belirlenir. Bu kromozomların biri anneden diğeri babadan gelir. Üretilen her yumurta bir adet X kromozomu ihtiva eder. Erkeğin spermi ise X veya Y kromozomu taşıyabilir. Döllenme esnasında bu 2 kromozom XX olarak eşleşirse fetus dişi olarak, XY olarak eşleşirse erkek olarak gelişir. Kromozom eşleşmesi esnasında şekillenen anormallikler çift cinsiyete (hermafroditizm) sebep olur.

Hermafroditizm genellikle 3 formda şekillenir:
bir tarafta bir yumurtalık + bir testis; öbür tarafta ya tek yumurtalık ya da tek testis (toplam 3 cinsel salgı bezi)
bir tarafta bir testis, öbür tarafta bir yumurtalık
her iki tarafta da birer testis + birer yumurtalık (toplam 4 cinsel salgı bezi)

Esas noktaya gelelim:

Ramphotyphlops braminus Bu yılan türü partenogenez bir sekilde yani döllenmesiz olarak ürer ve şimdiye kadar bulunan tüm örnekleri dişidir. Yumurtlayabildikleri gibi yavrularını canlı da taşıyabilirler. Sekize kadar yumurtlayabilirler. Doğan yavruların hepsi anneleri gibi dişidir ve hepsi genetik olarak özdeştir.

Mycocepurus smithii: Güney Amerika’da Amazonlar’ya yaşayan bu karınca türü çiftleşmeden çoğalan ve tamamı dişi olan bir karınca türüdür. Bu türdeki kraliçe karıncalar kendilerini kopyalayarak genetik açıdan benzerlerini üretirler. Eşsiz üredikleri tespit edilen bu karınca türü, hiç çiftleşme olmaksızın bahçe mantarı gibi ürediği görülen ilk böcek türü olduğu da bilinmektedir. Proceedings of the Royal Society B. dergisinde yayımlayan araştırmada, “Mycocepurus smithii” türü karıncaların DNA’larının “parmak izini” inceleyen Biyolog Anna Himler, tüm karıncaların koloninin kraliçesinin kopyaları olduğunu ve “sekssiz bir dünyada” yaşadıklarını tespit etmiştir.

Geri