İnsanlar bazen sevmedikleri şeyleri de yapmalılar. Buna katılıyor musunuz?

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma

Marhaba arkadaşlar 4. Haftanın Tartışma Konusu ; “ İnsanlar bazen sevmedikleri şeyleri de yapmalılar. Buna katılıyor musunuz? “

Değerli görüşlerinizi bizden esirgemeden öğretici yorumlarınızı bekliyoruz.

Katılıyorum vede bu sıralar sevmediğim şeyler de yapıyorum.üzülüyor muyum ?evet üzülüyorum ama öğreniyorum.
Öğrendim ki...
iki insan aynı seye bakıp farklı seyler görebiliyor.
Öğrendim ki...
İki kişi münakaşa ediyorsa,
Bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez.
Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez.
Öğrendim ki...
Her problem kendi içinde bir fırsat saklar.
Ve problem, fırsatın yanında cüce kalır.
Öğrendim ki...
Şartlar ve olaylar,
Kim olduğumuzu etkilemiş olabilir.
Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz.
Deneyin öğrenin.Saygilar

Sorumluluk sahibiyseniz eğer "hayat bazen insana istemedigi seyleri yaptirir"

Hepimiz bazen farkında olarak ya da olmayarak sevmediğimiz birçok şeyi-şeyleri yapıyoruz / yapmak zorunda kalıyoruz.
Olgunluğu, sabri, tefekkür etmeyi ve bir-çok olguyu böylelikle öğreniyoruz.

Sevmediğimiz şeyleri yapmamızın nedenleri aslında kendi iç dünyamızda karmaşık bir sorun, zaaflarımız, kırılganlığımız ve incinebilirliğimizin hesabını yapmamız en etken sebeplerdendir. Aslında bazen akışına bırakarak; sevmediğimiz şeyleri de yapmalıyız. Yapmalıyız -ki, ondan da bir tecrübe edinelim. Sadece yapmayalım, etmeyelimle kalmamak adına.

Hayatta bazen değil, çoğu zaman yapmak istemediğimiz şeyleri yapıyoruz. Sabah erken kalkmak istemiyoruz kalkıyoruz, çalışmak istemiyoruz ama çalışıyoruz, birileriyle konuşmak istemiyoruz ama konuşuyoruz, tahammül etmek istemiyoruz ama ediyoruz. Görüldüğü üzere benim yapmak istemediklerim hep iş için. Sanırım ben çalışmak istemiyorum. Sana lanet olsun kapitalist sisteem!

Kesinlikle katılıyorum, İnsanın karşısına ne zaman ne çıkacağı hiç belli olmaz.

Öncelikle "şey " çok geniş bir kavram. Bu sevmediğimiz nedir ? Eşiniz, sevgiliniz mi ? Işiniz, arkadaşınız mi ? Vereceğimiz cevaplar bu kavramların hangisi olduğuna göre değişir.

Sevmedigim bir eş ya da sevgiliyle yasamaya devam etmem açıkçası. Sevmedigim bir arkadaşımla da görüşmeye devam etmem . Ancak sevmiyor olsamda yalnızca şartlar ve imkanlar bana onu sunduğu için sevmedigim halde daha iyisini bulana kadar işimi yapmaya devam edebilirim. Tabiki bu süre içerisinde daha mutlu olacağıma inandığım yeni iş arayışlarım da devam eder.

Çok gemiler yaktığım doğrudur. ;)

İnsan bazen sevmediği işi yapmak zorunda kalabiliyor elbette fakat o işten ne kadar verim alınabilir kısmı tartışılır çünkü zorla güzellik olmuyor. Mecbur kaldığımız durumlar ya da katlanamadığımız insanlar ile hayat daha da zorlaştığı için, kendi adıma iyi bir tarafını görmeye çalışıyorum yoksa kendimi rol yaparken bulmak hem rahatsız ediyor hem de verimli olamıyorum. Beni motive edecek bir şey bulduğum an, zaten katlanılmaz olmaktan da çıkıyor.

Maalesef hayatta en zor yaptigim sey, istemedigim bir isi yapmak. Nedensiz bir sekilde cok zorlaniyorum. Tabi ki hayat sartlari insani mecbur birakiyor cogu zaman.

Yapmalilar mi degil bence, istesekte - istemesekte zaten yapıyoruz.
Cunku, bize olumsuzluk gelen bir is - ya da bir sey olmasa, bize olumlu gelenin değerini nasil bilecegiz.?
Ben, bunu her zaman soyluyorum yine tekrarlamak isterim.
"Var' olan her sey zittiyla vardir. Sevmedigim bir seyi yapmazsam, severek yaptigim isin degerini nasil bilebilirim ki.

• Beğen
Tepkiler: X
hayır hocam ben sevmediğim hiç birşeyi yapmam sevdiğim şeyi herkesin seveceğini düşünürsem yaparım artı sevmediğim şeyi herkes seviyorsa belki yaparım :)

• Beğen
Gerek iş yerinde mecburen, gerekse de arada kırılmayacak kişiler olunca zoraki de olsa bazı şeyler yapılabiliyor. Asla yapmam dememek lazım yani :)

• Beğen
İnsan sevmediği şeyleri yapmamalı, yapmak zorunda kalmamalı veya öyle hissetmemeli. Herkes hayat şartlarından dem vurmuş maalesef, bu hayat şartlarının oluşmasını sağlayan bizler, toplum yani. İşte bu yüzden, özgürlük ve demokrasi önemli, sosyalizm diyoruz :) kapitalist düzen bizlere yaptırıyor sevmediğimiz şeyleri..

İnsan sevmediği şeyleri yapmamalı, yapmak zorunda kalmamalı veya öyle hissetmemeli. Herkes hayat şartlarından dem vurmuş maalesef, bu hayat şartlarının oluşmasını sağlayan bizler, toplum yani. İşte bu yüzden, özgürlük ve demokrasi önemli, sosyalizm diyoruz :) kapitalist düzen bizlere yaptırıyor sevmediğimiz şeyleri..
Ya bi dediğin, bi dediğini tutmuyor.

Sartlarini, kurallarini kendi belirlemedigimiz bir hayatta, hicbir sey icin yapmam, yapamam diyemeyiz.

Geri