insanlar aslında kendilerine yalan söylenmesinden hoşlanırlar

Konu sahibi son olarak 3697 gün önce görüldü
Sizce bu söz ne kadar doğru?
insanlara iltifat ederken bile en basitinden yalan söylediğimiz olmuştur...

Bu Konuyu sevdim ( Hoşuna gitmiştir umarım yalanım ) :D

Söz ya da davranışlarla bir kimsenin gönlünü okşama, güler yüz gösterme, İlgilenmedir iltifat. Yalan, olmadık şeyi söylemek, yakıştırmak değil. Aynı zamanda iltifat edilen şeye istek gösteme, rağbet etme anlamına geldiği için söylenende abartı varsa dahi bunun tamamen yalan olduğu ve insanların yalandan hoşlandıkları anlamına gelmez. Bu sebeple iinsanlar yalandan değil gönüllerinin hoş tutulmasından hoşlanır. Kötü şey değildir.

"Insan saldırılara karşı kendini savunabilir, ama iltifatlara karşı savunmasızdır."

"Etraflarında dilsiz dolaşan siyah uşaklarının hayranlığını bir gülümsemeyle, bir çapkınca bakışla taltif etmekte ne zarar var."

Not: ilkini kim söylüyordu hatırlamıyorum fakat diğeri N. Hikmet, şaheseridir.

Yalandan kasıt : gerçek olmayanı söyleme algılıyorum.
Evet. Ne kadar realist olmaya çalışsakta , hatta ne kadar karamsar da olsak hepimizin içinde bir pollyanna var ve bazı şeylerin iyiye gitmesi için bazen yalanlara inanmak isteriz.
Ya da yalanları duymak isteriz

Kişi kendinde kabullenemediği şeyleri başkasından duymayı hiç istemez, bu yüzden hep gönlünü okşayacak şeyler duymayı ümid eder ve davranışları da bu yönde olur.. Bunun yansıması da duymak isteyeceklerinin acı gerçekler değil pembe yalanlar olmasıdır, diye düşünür endofme...: )))

İnsan yalan söylemeye mecbur bırakılmışsa, kaybetmek istemediğindendir. Bu karşı tarafın olayı anladığında da hoşuna gider.

Konu sahibinin bahsettiği yalan da yalan değildir aslında.
Yalan, sonucunda en az bir tarafı zor durumda bırakacak olan, aslında olmayan şeyi olmuş gibi göstermektir ki, iltifatlar buna dahil değil.
Yalanın yalan olması için bu sözleri söyleyenin niyeti önemlidir.
Bir kişi bana bugün nasılım diye sorduğunda aslında beğenmemişsem ve çok güzelsin diyorsam bu onu üzmek istemediğimdendir. Yalan değildir bu

Bununla ilgili bi dizi repliği vardı. İnsanlar kendilerine söylenenin yalan olduğunu öğrenmekten hoşlanmazlar, çünkü yalanlar birilerinin gerçeklerle kirlettiği güzel hikayelerdir diye :) fazlasıyla katiliyorum bu söze .

Kısmen doğru evet, doğru olmadığını bilsede insanlar bazı güzel sözleri duymaktan hoşlanırlar

Sözü bilmem ancak bir insandan soğumam için yeterli sebep benim için.

herkes biraz sırtının sıvazlanmasını sever yalanmış gerçekmiş umursamaz

bir yalan belki bir dakikaligina guzel gele bilir insana
ama bir yalanla ne kadar yasanir ki eninde sonunda dogruyu duymak lazim

çok güzel bir tespit. öyleki seni seviyorum bir iltifatlı yalandır mesela. canım bugün çok güzel görünüyorsun derken yalan söylenmiş, eheheh sağol ya sen de öyle derken yalan söylemiş oluyoruz ve bu durumdan şikayetçi olmayıp karşı tarafa lan sen bana yalan mı söylüyorsun deyip dalmıyoruz ya da bize lan asıl sen bana yalan söylüyorsun denilip dalmıyorlar.

İnsanlara güzel sözler söylemek kişilere karşı yapılmış yalanlar değildir. Kişiler övülmekten ya da sevilmekten hoşlanırlar. Bu psikolojik ihtiyaçtır.

Doğrudur. Bazı anlarda gerçeğe değil duymak istediğimize inanırız. Buda karşımızdakini yalan söylemeye iter. Anlık rahatlama versede bir yerlerde hep yalan olduğunu biliriz.

Ben kesinlikle hoslanmiyorum, aslı budur.

Geri