İnsanın ulaştığı hayallerinin zamanla kişi için anlamını yitirdiğini düşünüyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 1073 gün önce görüldü
Hayat hep yeni maceralarla dolu bir serüven. Sürekli bir şeylerin hayalini kurup onların kazanımı için çabalıyoruz. Peki ya bu hayallere ulaşınca ne oluyor? Bizim için tüm büyüsü kayıp mı oluyor ya da tüm anlamını yitiriyor mu? Ulaşıncaya kadar mı hevesimiz? Ya da her şey hevesimizi alıncaya kadar mı?

Uğrunda mücadele edilmiş hiç bir hayal bir kenara atılacak kadar değersiz olamaz düşüncesindeyim. Kolay kazanılmayan şeyler kolay yitirilip unutulmamalı.

insanları seviştirmeyip
at gibi koşturuyorlar
atlara da yazık insanlara da

Bu konuda en rahat insan benim sanırım.
Hayal kurmayı sevmem.

Anlamını yitirdiğine inanmıyorum. Bazen tam tersi daha da anlam katıyor.
Mesela hep iki oğlum olsun isterdim. Şimdi iki oğlan annesi olarak hayatımın en güzel şükrünü yaşıyorum.
Meslek sahibi olmak istedim, çok çalıştım. Şimdi alın teri ile yaşamımı sürdürmek bir nimet diyerek şükrediyorum.
Eğer ilkeli istekler ile hayal kuruyor ve bu yolda çabalıyorsanız onlar anlamını yitirmeyecektir.
Mutluluğu gel geç şeyler üzerinde arayanlar ise ha bire bir boşlukta anlam kargaşasına tutulacaklardır.
Neyi, niçin, nasıl ümit ettiğimizin farkındalığı ve ayrımı burada önemli bence.

Bu durum çok saçma oluyor ama mevzu anlamını yitirmesinde değil.İnsan;ulaşmaya çalıştığı şeyi elde edince istemeyi bırakır.Bu;ilişkide olduğu bir kişiyle de böyledir,aldığı arabada da,yediği yemekte de.Önemli olan;hırslı kişilerin yaptıklarıdır.Ne de olsa istediğini elde edince;istememeyi bırakmamalı insan.

ulaştığımda kendime yeni hedef belirlerim.

İstediğimiz şeyler ulaştıkça değiştiğine göre, meselenin ulaşmak değil uğraşmak olduğunu anlamamız gerekiyordu.

• Beğen
Tepkiler: ne
Ulaşılan hedef için harcanan zaman - emek ile sonunda elde edilenin değeri birbirine denk gelmiyorsa hayal edilen de anlamsızlaşmaya başlıyor. Bazen de çok kolay ulaşılabilir olması tüm cazibesini kaybettirebilir.

Gerçekçi hedefler ve yere sağlam basan adımlarla beklenti çok yüksek tutulmazsa ulaşılan hayaller de bu kadar anlamsız gelmeyecektir.

Geri