İnsanın özgürlüğü nerde biter?

Konu sahibi son olarak 2083 gün önce görüldü
Bu haftanın tartışması olmasını istedim özellikle bu konunun.
Size göre bir insanın özgürlüğü nerde biter? Ya da biter mi?

Başka insanların özgürlükleri kısıtlanıyor ise insanların da özgürlüğü orada biter, bence de bitmeli zaten. Yoksa insanoğlu özgürlük adı altında tüm illegal şeyleri kendine hak görür bu da kaos oluşturur.

İnsan hiçbir durumda tamamen özgür olamaz. Yaşadığı toplumdan tutun da aile yapısına kadar her daim belli kurallara uymak zorunda kalır. Aklıma eseni yaparım dediğiniz noktada bile önünüze engeller çıkar, başkalarının özgür alanı ile çakışabilir.

Genel anlamda insanın özgürlüğü, başkasının özgürlüğü söz konusu olduğu an mutlaka kısıtlanır. İnsan sadece düşüncede özgür gibi görünse de o nokta da beynin sınırları ile karşılaşır ve yine yeterince özgür olamaz.

Başka insanların özgürlükleri kısıtlanıyor ise insanların da özgürlüğü orada biter, bence de bitmeli zaten. Yoksa insanoğlu özgürlük adı altında tüm illegal şeyleri kendine hak görür bu da kaos oluşturur.

Başka insan bir başka insanın özel hayatına ilgi duyuyor ise ve bunu kendinde özgürlük olarak görüyor ise ve biz o insanın bunu yapmaması gerektiğini belirterek özgürlüğünü elinden almış olur muyuz? Kendi özgürlük sınırlarımızı mı aşarız? Kişi özgürlüklerinin kesin sınırı var mı? Neye göre başkalarının özgürlüğünü kısıtladığımızı anlayacağız? Kafamda deli sorular.

Neyse ben gideyim de üstteki üyenin yanağından makas alayım

Başka insan bir başka insanın özel hayatına ilgi duyuyor ise ve bunu kendinde özgürlük olarak görüyor ise ve biz o insanın bunu yapmaması gerektiğini belirterek özgürlüğünü elinden almış olur muyuz? Kendi özgürlük sınırlarımızı mı aşarız? Kişi özgürlüklerinin kesin sınırı var mı? Neye göre başkalarının özgürlüğünü kısıtladığımızı anlayacağız? Kafamda deli sorular.

Neyse ben gideyim de üstteki üyenin yanağından makas alayım

Bence her şeyi özgürlüğe bağlamamak lazım, bazı şeyler toplum kuralı adı altındadır. Verdiğin ilk örnek pek doğru değil mesela. Birisi benim hayatıma ilgi duyuyor ise buna ben izin vermiyor isem hayatıma karışma hakkı olamaz. O özgürlük değil, konu benim hayatım çünkü.
Kendi sınırlarımız başkasının sınırlarını zorluyor ise biz durmalıyız bence.
Neye göre başkasının özgürlüğünü kısıtladığımızı anlarız biliyor musun? Karşımızdaki insanın hayır dediği yerde durmuyor ve müdahale ediyorsak demek ki özgürlüğünü kısıtlıyoruzdur. Bu benim düşüncem tabisi:)

Üstteki üyeden ben de bir makasj alayım bari=)

İstemediğin bir şeyi yapmama hakkın elinden alındığında.

Kendi yaşam alanına başkanlarının müdahale etmesine izin verdiği an biter.

Ozgurluk sonsuzdur, bitmez. Insan, tabulari yikmadikca ozgur degildir.
Insan ozgur dogar, ne zaman ki öz benligini unutup, putlari ( maddiyat ) benimser, hayata gecirir ve tapar o zaman, o kisi icin ozgurluk biter.

Bile isteye teslimiyet durumu var, aşk gibi.

Yoksa insan istemezse bitmez özgürlüğü, hapiste bile olsa.

Yaşlısı, hastası, uyuyan bebeği vs vs var insanların. Günün herhangi bir saatinde hacı doğana atılmış bir iki milyarlık amfi ve son ses ile mahalle aralarında dolaşan zavallıya sormak lazım. Özgürlükler nerde biter? sövmicem tmm, sakinim tmm.

Geri