İnsanın kendini anlatması neden zordur ?

Konu sahibi son olarak 1066 gün önce görüldü
Çoğu zaman kendimizi bir türlü anlatamadığımızdan yakınır anlaşılmadığımızı düşünürüz. Aslında o kadar da karmaşık bir insan değilizdir ama nedir bu anlaşılamama sorunu ?

Sanırım bu durum tamamen karşındaki insanın seni anlamak isteyip istememesiyle ilgili. Anlaşılamıyorsan uğraşmayacaksın da anlatmaya. Bırak herkes kendi istediği gibi anlasın her şeyi sen yoluna bak.

Bir insana kendini en güzel nasıl anlatırsın biliyor musun? Yıkılmaz duruşunla !

Tabi bunlar benim düşüncelerim ya sizce ?

Ben anlatmıyorum mesela, beni kim ne kadar anlarsa ben o kadarım. Anlayamayan ötede dursun.

Kesinlikle katılıyorum, karsındaki insan seni anlamak isterse, bunu her şekilde basarırsın fakat kendini kapatmıssa ağzınla kus da tutsan yaranamaz veya anlatamazsın derdini. Biraz önyargı, biraz olumsuz elektrik alma durumu da buna etken olabilir tabii. Bu anlasılamama durumun temelinde sağlıklı iletişim kurulamaması yatıyor. Bazen de zamana bırakmak lazım ısrarcı oldugunuz vakit ters de tepebiliyor durum daha da karmasık hale gelebiliyor.

Yorulmuştur artık , anlamak istemeyene zaten anlatamazsınız.
Bırakın isteyen keşfetsin.
Görmek için bakanlar anlar zaten gerek kalmaz.

Ön yargılar ve hayat boyu edinilen tecrübeler, sahip olunan fikirler gibi birçok sebeple insanlar birbirini olduğu gibi görmeyi başaramadığı için doğal olarak anlaşmakta da çok zorlanıyoruz.

"Önemli olan yargılamak değil; anlamaktır." der Spinoza fakat biz genelde yargılamayı seçiyoruz ne yazık ki...

Anlaşılmaya çalışın anlatmaya değil.

Çünkü ne kadar anlatırsan anlat; anlattıkların karşındakinin sizi anlamak isteyeceği kadardır.

Karşında ki anlamıyorsa, istersen heceleyerek anlat yine anlamaz, yine anlamaz.
Yormayın kendinizi.
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana ne dürtsen az.
Öyle bir şeyler.

Ne söylersen söyle , söylediklerinin değeri karşındakinin anladığı kadardır .

Uğraşmayın o yüzden çok .

İnsanın kendini anlatması zor değil. Olsa olsa kendini ifade edemiyordur, özgüven eksikliği vardır ya da üşengeçtir.

Anlatamamak degil anlasilmamak kaygisi bu.
Farklılar.
Cunku anlatamamak dediginiz anksiyete, kelime haznesi, ifade yetkinligi ile ilgili durumlarda aciga cikar.
İnsan, kendisini anlatamaz, degil. Aksine bilinmek ve anlasilmak arzusu insanlik tarihi kadar eski.
Ilk yazili hukuk metinleri bile krallarin kendisini anlatmasiyla baslar.
Imajlar anlasilma arzusunun bir disavurumudur.
Ama aktaran ile algilayan arasinda organik bi bosluk her zaman var olacak.

Anlamıyorlar, herkesin derdi kendine büyük.

Anlatma yetisi bozuktur,fazla kafa yormayın deli olursunuz.

Geri