İnsanın kendine zarar verme özgürlüğü var mıdır ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 896 gün önce görüldü
İnsanın kendine zarar verme özgürlüğü var mıdır ?

Kesinlikle vardır. Fakat kişisel olarak yapılmasının son derece yanlış olduğunu düşünmekteyim.

Yoktur. Kimin emanetine hangi cürretle zarar verebilirizki !

Dini olarak soruyorsan yoktur. Allahın verdiği canı sadece Allah alır. Ahlaki yönden yanlıştır. Ama öte yandan kimse karışamaz. herkesin kendi seçimi

Var.. ama olmasa iyi.. pişmanlıktan başka bişey olmuyor sonu.

Ona emanet edilmiş bir cana zarar verme özgürlüğü diye birşey söz konusu bile olmaz diye düşünuyorum

Var.
Insan nefes almadan öylece kalabilir. Kendini öldürebilir.
Dünyada örnekleri çokca mevcut.

Inanc bazında bakarsak olaya bakarsak; olmaması gerek.
tercih olarak baktığımızda kesinlikle var.

Olmamalı , insanız çünkü bazen ufak şeylere takıyoruz kafayı, cahil dönemlerimizde sık sık düşünüyoruz ölümü. Sevgilimizden ayrılsak ölmek istiyoruz, parasız kalsak ölmek istiyoruz annemizle kavga etsek ölmek istiyoruz bazen. Şahsen baan böyle bir özgürlük verilipse saçma bir sebepten ölmek istemezdim. Bir şeyin bizi korkutması gerekir ve kendimize zarar vermek yada öldürmek konusunda bir kez daha düşünmemiz gerekir

Vardır da niye vereyim kardeşim, bu yaştan sonra oyuncağımı aldılar diye jilet mi atayım kendime

Kendi sınırlarını kendi belirlediğine göre sosyal açıdan vardır.Fakat dini ve felsefi boyutunu incelersek eğer, ruh ve beden ilişkisine göre olmamalı

İnsanın kendine zarar vermesi sadece fiziksel mi oluyor yahu. Yanlış bir evlilik yapmak, istemedigi bir işte çalışmak, zorla misafirliğe gitmek... bunlar hep zarar ziyan :d

Bu adil olmayan dünyada istemesek de, ruhumuza çok zarar verdiğimiz kesin.
Fiziksel anlamda ise hem dinen hem de anayasal anlamda,kendimize zarar verme özgürlüğüne sahip değiliz.Doğru olanda bu.

Özgürlük ?
Sabah erken kalkmak zorunda değilsen, Telefonunu açık tutmak zorunda değilsen, Maaş gününü beklemek zorunda değilsen, İstediğin zaman istediğin yerde kıvrılıp yatıp uyuyabiliyorsan, Kredi kartının limitine bağımlı değilsen, ve kimseye bir hesap verme zorunluluğun yoksa, işte o zaman özgürsün.

Benim bedenim
Benim kararim.
Kehkeh.
Akil hastaneleri faça atanlarla dolu.
Deliye sorgu sual yok.
Zaten yalniz akli basinda biri bu soruya mantikli cevap verebilir.

bırak ölsün
başkalarına zarar verirse öldür

Geri