Sözlük İnsanı en çok yoran bekleyiş türü.

• Kullanıcı Jayus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Belirsizlik içinde geçen ve sonucu değiştirme imkanının olmadığı bekleyişler insanı en çok yoran türdür. Özellikle sevilen birinden gelecek bir haber, bir ayrılığın netleşmesi veya hayati bir kararın açıklanmasını beklemek, zihni sürekli "ya şöyle olursa" döngüsüne sokarak duygusal tükenmişliğe yol açar. Umut ile korku arasında asılı kalmak, somut bir acıdan bile daha yıpratıcı olabilir çünkü zihin neye hazırlanacağını bilemez.

Bkz beklenti anksiyetesi

Kral, dondurucu bir kış günü gecenin soğuğunda nöbet tutan bir muhafıza sordu:
-“Üşüyor musun muhafız?”
-“Ben soğuğa alışkınım kralım” dedi muhafız.
-“Olsun, ben yine de sana sıcak elbise getirmelerini emredeceğim” dedi ve gitti. Lakin emir vermeyi unuttu. Ertesi gün nöbet yerinde muhafızın soğuktan donmuş cesedini buldular. Muhafız nöbet yerinde bulunan duvara bir yazı yazmıştı. “Kralım ben soğuğa alışıktım, beni soğuk değil, sizin sıcak elbise vaadiniz öldürdü”

Aklıma bu hikaye geldi direkt

Her türlü beklenti, belirsizlik yorar.. yıpratır

Bir insani degisir umudu ile beklemek

Teh anasinni be.

Belirsizlik değersizliktir silin geçin ve düşünmeyin.:)

• Hastalık ya da ameliyat gibi sağlıkla ilgili konular
  • Deprem anında yaşanan korku ve yakınlarına ulaşamama endişesi
  • Trafik kazasında, iyi haber alana kadar uzayan zaman aralığı

Yukarıdakilere ek olarak sınav sonuçları, tahlil sonuçları...

Belirsizlik aga nefret ederim

insan zihni belirsizlik, kontrol kaybı ve anlam arayışı içerisindeyken gerçekten çok zorlanır. nöronlar birlerine çarpışır, büyük bir kaos ve kargaşa vardır. bu yüzden beklemek tek başına değil, nasıl bir bekleyiş olduğu üzerinden değerlendirilmeli ve yorumlanmalıdır. bana göre en zoru; bekleyişin nihai sonucunun ne tam var ne de tamamen yok olmasıdır. bekleyişin asla mutlu sona ermeyeceğini bilmekten bile daha zordur.

sonuçlanmamiş herşey

Ben belirsizlikten nefret ederim.

Ben de Leylâ'nın gelmeyişinden nefret ederim.

Lan Sn. Leylâ geleceksen gelsene tışk.

Ay bu gelmiyor 34 sena oldu, sena kim? O halmde ben bundan sonra Leylâ'yı değil, Mevlâ'yı isterim.

Arkadaşlar, çok fülörtükmüşüm filan, büyük bir yalan ve ayıp, her şeyi bırakıyorum. Yarın pazartesi. O halde bugün pazar olmalı.

Geri