İnsana Güvenmek ?

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Benim için imkansız gibi bir şey artık

Herkes ölümlü. Herkesin bir kapasitesi var. Kimseye sonsuz güvenemezsin.

Güvensizlik hissinin güven duymaktan daha zarar verici olduğunu kendi hayatımdan biliyorum. Paranoyak gibi yaşamak zor. Güvenini kaybedecek noktada deneyim yaşamak da zor. Kapıyı aralık bırakıyorum kapatıp açmak elimde koşullanmış kuşkuculardan değilim ama iyi niyete boyun eğmiş budala da değilim.

Patoloji güven problemi olan biri olarak güvenilecek ınsanlarin varlığına inanıyorum.

Niye güvenmek isteriz?

Güvenmek deli cesareti şu devirde bence.

Sanırım bir benim güven sorunum yok, herkes bir başkasının güvenilir olmadığını düşünüyor.
E sen güvenilir, ben, o, şu, bu güvenilir? Peki bu güvenilmez insanlar nerede?
Geçenlerde yazdım yine yazayım, en çok güvenden bahseden kişiler, en güvenilmez insanlardır. Manipüle etmek için sürekli güvenden bahsederler. Güvenimi kırana kadar, herkese eşit düzeyde güvenirim.

Neye güvenmek isteriz?

Güven ne teskil ediyor insana?

Neye güvenmek isteriz?

Güven ne teskil ediyor insana?
Sen iyice duygusal oldun ha. İşin yok mu? iki gündür forumda dolanıp duruyorsun.
Güven ile ne işin var senin, zaten yeterince kapalı birisin.
Bir şeye güvenmek istemeyiz, her şey normal akışında olduğu sürece güven duygusu açığa çıkmaz, akla gelmez vs ne zaman şüphe başlar o zaman ortaya çıkar.
Güven herhangi bir şey teşkil etmiyor, sadece ruhu okşuyor, tazeliyor ve iyi hissettiriyor.
Başka soru var mı? Kısa süreliğine dm açık.
Ha bir de özledim seni :)

Isine gelmedi mi Run cigim?

Isine gelmedi mi Run cigim?
Herkes çok güvenilir insanmış gibi sürekli güvenden bahsettikleri için çok sıkıldım canım.
Yoksa bilirsin ki, her şeye bir şekilde cevap veririm.
Bu boş konuları bıraksak diyorum.. bizim güven sorunu yok, biraz benim yakışıklılığım hakkında konuşsak!

Iste bunu arastirmaya calisiyorduk..niye sürekli güvenmekten söz ediliyor...neye yariyor bu?Güvensizlik neden olusuyo bazi insanlar sorun yasamaz iken bazilari niye yasiyor felan fisman...
Ama senin her zamanki baskin olma icgüdün konunun icine etti yine.ddd

Kendinize dahi mutlak güvenemezsiniz, çünkü siz de ölümlüsünüz ve zorlandığınızda korkar, kendinize ihanet edersiniz.
Veya, asla yapmayacağınızı düşündüğünüz bir şeyleri birden yapar olursunuz. Bundan da hayat şartlarını sorumlu tutarsınız.

(Her zaman Şeytan'a yenik düşeriz, çünkü o ölümsüz ve ebedi bir tecrübe ile karşımıza çıkıyor. Bizi ezbere biliyor.)

Süreyya hanımcık güven problemi yaşayan insanların özgüveni düşük olur, kompleksi olur, kendisi güvensiz biridir her şeyden önce, işin sosyolojik, psikolojik yanları var.
Eğer bir insan sürekli kandırılıyorsa zaten aptaldır, sorgulama yetisi düşüktür.

Süreyya hanımcık güven problemi yaşayan insanların özgüveni düşük olur, kompleksi olur, kendisi güvensiz biridir her şeyden önce, işin sosyolojik, psikolojik yanları var.
Eğer bir insan sürekli kandırılıyorsa zaten aptaldır, sorgulama yetisi düşüktür.
O kadar diyosun?
Okeyyyy

85 yaşındaki bir avukatla sohbetten alıntıdır... "Kulağına küpe olsun!" dedi. "60 yıl avukatlık yaptım. Tüm davalar birbirine güvenen insanların arasındaydı..."
Güvenmiyorum, inanıyorum belki ama güvenmiyorum.

Geri