İnsan Yalancıdır..

Konu sahibi son olarak 3030 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Küçükken insanın yaşadıkları nedense hep daha travmatik olur.
Size çok küçük yaşta öğrendiğim ve o günden itibaren tanrının mizahi bir yönünün olduğuna inanmama sebep olan bilgiyi paylaşayım. Aslında bu yazının çıkış noktası da odur...

İnsanın en büyük düşmanı kendisidir derler.
Ben diyorum ki insan doğduğu an intihar eder intihar etmeye başlar.
O ilk alınan oksijen, ilk nefes hani olmadan yaşamın imkansız olduğu o hava, işte o havadır normal yollarla ölen bir insanın celladı.
Bir başka tarifle tanrı sizi kendinizi öldürmenizle mahkum etmiştir...

İnsanın doğasında hep bir fazlası vardır. Açgözlülük her zaman muvaffaktır.
Bu yüzdendir ki yetmez insanoğluna yavaş ve sabır içeren bir ölüm ve hatta ilgilenmez bile içinde hayat barındıran bir ölümün cazibesi.
Sonunda ölüm meleğinin bulunduğu dumandan bir denize yelken açar sigaradan gemiler, kibritten küreklerle.
Çünkü böylesi daha mertebelidir.
İnsan yalancıdır.
Yalanlarımız aslında evrimimizin kilometre taşıdır.
Hani o maymun insan çizelgesi varya işte o çizelgede insanın belinin doğrulduğu bir bölüm var.
İşte o kısım yalanın dahil olduğu kısım. Nerden mi biliyorum?
Çünkü insanın beli bir tek doğruluktan eğilir bu devr-i alemde.
Taşıması zordur...
Yalan ise her zaman perdedir bazen sırf gerçeği arama isteğiyle ama çoğunlukla günahları örtmek için çekilen.
Bence bu yüzden seviyor birçok insan sigara dumanının arkasından izlemeyi konuşmayı.
Daha tanıdık bir ortam daha sıcak bir sohbet...

Hiçbir insan birbirinin aynı değildir ama hepimiz bir kere deneriz sigarayı ve daha sonra kendi sebeplerimiz ile bırakır ya da devam ederiz.
Hangi denizde gittiğiniz değil nereye gittiğinizi bilmeniz önemlidir.
Eğer nereye gittiğinizi biliyorsanız dumanın nereye aktığı önemli değildir.
Çünkü en sonunda sizin olduğunuz, olmak istediğiniz yere eğilecektir.
Önemli olan ise kendinizi kendi doğrularınızı hayatınızı kararlarınızı perdelememektir.
Ben...
Ben ise uzun yıllardır sigara kullanan biri olarak yukarıdakilerin hepsi için içiyorum sigarayı ve hatta betimleyemediğim birçokları ile birlikte...
İçimdeki kurt içinse önemli olan duman sadece, puslu bir havanın özlemi, sisli bir dağın zirvesinde oturup eteklerinden dökülen insanları izlemek.
Susmak dumandan denizin ortasında, sigaradan bir geminin kaptan köşküne geçerek
bütün perdeleri kapatıp kibritten ev yapmak ve ateşe vermek usulca...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri