İnsan neden en gerçek duygularını saklar?

Konu sahibi son olarak 80 gün önce görüldü
Gercek duygu ne kardesim?
Gercekdisi duygu ne?

Gerçek duygular ney ve nasıl saklanıyor?

Erkekler yapıyor bunu genelde yüz verirsem kadınlar şımarır die

Misal bir kız saçı sarı yapmış. Sordu nasıl olmuş diye. Diyemedim bok gibi olmuş. Zaten incecik saçların daha da incelmiş diyemedim. Fjjfj
Güzel dedim geçtim.
yani bazen karşıdaki insanı kırmamak için gerçeği söyleyemeyiz.

Saklamaz aslında bazen en derinde ne olup bittiğini kendiside bilmez, oraya ulaşamaz. Bizler aslında birer okyanusuz ama sadece okyanustaki küçük bir adacık olduğumuza inandırıldık.

Duygu yüküne, içinde bulunduğu ortama olan güvenine, kişinin hem kendi medeni cesaretine hem de genel olarak politik iklimin medeniyet durumuna göre değişir.

Ben kettle örneğini vermiştim bir keresinde. Suyu duygu yükü, kettle'ımızı da bünye olarak ele alalım. Duygu yükü bünyede kaynar kaynar, ta ki buharlaşıp dibi görünceye kadar. Bütün suyun buharlaşıp uçtuğu nokta, işte bizim duyarsız ve belki de biraz umarsız hâle geldiğimiz noktadır.

Doğru mudur @Onurcan?

Duygu yüküne, içinde bulunduğu ortama olan güvenine, kişinin hem kendi medeni cesaretine hem de genel olarak politik iklimin medeniyet durumuna göre değişir.

Ben kettle örneğini vermiştim bir keresinde. Suyu duygu yükü, kettle'ımızı da bünye olarak ele alalım. Duygu yükü bünyede kaynar kaynar, ta ki buharlaşıp dibi görünceye kadar. Bütün suyun buharlaşıp uçtuğu nokta, işte bizim duyarsız ve belki de biraz umarsız hâle geldiğimiz noktadır.

Doğru mudur @Onurcan?
insanın karakterinden karakterine göre değişir duruma göre etkenler farklı olabilir bana doğru olan başkasına yanlış gelebilir ne diyebilirim şimdi bu duruma çözemedim.

Misal bir kız saçı sarı yapmış. Sordu nasıl olmuş diye. Diyemedim bok gibi olmuş. Zaten incecik saçların daha da incelmiş diyemedim. Fjjfj
Güzel dedim geçtim.
yani bazen karşıdaki insanı kırmamak için gerçeği söyleyemeyiz.
Sen duygularını değil gördüğünü saklamışsın

"Birinin hayatının neresinde olduğumu çözemediğim zaman, hiçbir yerinde olmamayı tercih ederim. Çünkü belirsizlik değersizliktir."

Tam olarak karşisindaki insanın hayatının neresinde olduğunu bilmediği için duygularını saklayabilir. Bu bazı durumlardan sadece bir tanesi.

Çünkü gerçek duygu, insanın en savunmasız olduğu halidir. Anlaşılmamaktan korkar, yanlış yorumlanmak can yakar çoğu zaman. Ya da reddedilme ihtimali zor gelir kabul edilmemek yaralar. Bu yüzden insan, en içten hislerini herkese değil de kendini en az incitecek sandığı kişilere belki de sessizliğe öylece bırakır... Çoğu zaman bunu tecrübe edip yaralarımıza sarılmadık mı?...

Savunmasız görünmemek/hissetmemek için.

En gercekligi, samimiyeti hak etmiyorlar. En cok burdan yara alıyoruz

Geri