insan kendi için soyunur başkası için giyinir

Konu sahibi son olarak 1008 gün önce görüldü
aslında başlık "insan kendi için yalınlaşır başkası için süslenir" de olabilir fekat...

bazısı giyiminden, kuşamından ve süsünden dolayı eleştiriye maruz kaldığında şöyle bir sav geliştirir "ben kendim için giyiyorum ve süsleniyorum" fekat... genel pratik bize tam aksini gösteriyor keza insanlar en rahat oldukları ve mahremiyetinden emin oldukları ortamda süslerinden ve kıyafetlerinden arınırlar. beğenilmeyi arzulamadıkları bir çevrede salaş giyinir, kozmetik ürünlerinden beri dururlar. bunu da pek tabii anonim kalınabildiği çevredeki giyim kuşamdan gözlemleyebiliyoruz yahut en basit gözlem evimize geldiğimizde dışarıdan getirdiklerimizden arındığımız esnada gerçekleşiyor. ev, yani güvenli alan bizi kozmetikten uzaklaştırıp daha rahat kıyafetler giyinmeye sevk ediyor.
güvenli alanın bendeki karşılığı bir şort bir tişört bazende sadece bir şort..

sizce insan kim için süsleniyor, giyiniyor?

Hangi insan?
Lakin baziları hiç giyinmiyor.
Bazıları da Allahın emri olduğu için örtünüyor.

Kimse için giyinmiyorum ve kıyafet seçimlerim doğrudan katıldığım ortama göre şekillenir ancak abiye asla kullanmam ve spor bir tarzım vardır.
Yıllarca resmi ortamlarda görev aldım ve resmi giyinmek zorunda kalıyordum. Bu sebeple spor kıyafetlere kavuştuğumda çok mutlu oldum.

Rahat ve spor giyinip yine şık olabilirsiniz ancak dediğim gibi önemli olan ortama uygun kıyafet seçimidir.

Özel bir davete katıldığımızda daha çok özenirken, arkadaş ortamında biraz daha rahat seçimler yapabiliyoruz.

Kendi adıma rahatlık ve sadelik önceliğimdir, kimse için özel olarak süslenmem. Topuklu ayakkabı sevmiyorum ve ayakkabı seçimlerim de yine rahatlık üzerinedir.

Kendiniz gibi davranmanıza olanak sağlayan ve sizleri belli kalıplara sokmaya çalışmayan insanlarla hayat çok daha mutlu ilerliyor.

Bayramlarda ve düğünlerde giyimime dikkat ederim. Bir de iş giyimi önemli. Kim bilecek sizin görevli olduğunuzu.

Yabancılar cenazelerde çok özenerek giyiniyorlar çünkü onlara göre ölen kişiye duyulan saygı / sevgi bu şekilde ifade ediliyor ancak bizde de tam tersi ve özenli giyim, ölen kişiye üzülmemek şekilde algılanıyor.

Cenazelerde eski ayakkabı giyerim, çünkü Mezar kazılacak, Mezara toprak atılacak, ayakkabılar çamur veya toprak olacak.

Bu arada insan aynı zamanda kendisine olan saygısından dolayı da prezantabl görünüm için çabalar. Her şeyden önce aynanın karşısına geçtiğinde kendisini iyi görmek ister.

hepimizde ortamlar için bilinçli ya da bilinçsiz olarak çeşitli yollarla oluşturulan ya da oluşturduğumuz “dress code”lar var. alanımıza geldiğimizde rahatlığı ve yalınlığı tercih etmemizin sebebi bu, bir resepsiyona gittiğimizde daha şık ve özel bir görünüme sahip olmayı istememizin sebebi de bilincimizde yer alan dress code’a uygun davranmak istememiz. (ben takım elbisenin altına spor ayakkabı giyerim, benim dress code’um benim kararım kfjf)
bütün bunlar bir yana iltifatı, beğenilmeyi herkes arzu eder o ayrı ama ben de bakımlı olmayı, insanın temiz, derli toplu ve güzel görünmek istemesini kendisine olan saygısıyla paralel görüyorum. misal ben örtülü bir kadınım ama saç bakımlarımı, kesimimi ihmal etmem. çünkü bunu önemsiyorum. manasız mı? yoo. en başta ben kendimi görüyorum. (bu arada saç bakımını önemsemeyen insanları, özsaygıdan mahrum görmüyorum, kendimden bahsediyor ve kendim için örnekliyorum)
bu arada insanın dağıttığı zamanlar da olur, o da çok insani. dönem dönem olur öyle şeyler. neyse o başka konu.
konuya herkes başka yerden bakmış, ben de böyle bakam dedim jfjf

Cenazelerde eski ayakkabı giyerim, çünkü Mezar kazılacak, Mezara toprak atılacak, ayakkabılar çamur veya toprak olacak.

Bir insan hayatını kaybettiğinde bu detayı dikkate almak aklına geliyor mu cidden? Toprak olsa ne olur olmasa ne olur?

Bir insan hayatını kaybettiğinde bu detayı dikkate almak aklına geliyor mu cidden? Toprak olsa ne olur olmasa ne olur?
Güzel giyinsem ne olur, giyinmesem ne olur? beni görecek değil ki. Dua ederim, helâlleşirim, daha faydalı olur.

Güzel giyinsem ne olur, giyinmesem ne olur? beni görecek değil ki. Dua ederim, helâlleşirim, daha faydalı olur.
Dünyadan kopmuş bir insanın cenazesinde, dünya malına odaklanıp eski ayakkabı kullanma çaban dikkatimi çekti sadece...:(
İnan bana hiç aklıma gelmeyecek bir şey yazdın ve şaşırdım.
Trafik kazası anında arabam kirlenir diye yaralıyı arabaya almayanları hatırlattı bana nedense...

Dünyadan kopmuş bir insanın cenazesinde, dünya malına odaklanıp eski ayakkabı kullanma çaban dikkatimi çekti sadece...:(
İnan bana hiç aklıma gelmeyecek bir şey yazdın ve şaşırdım.
Trafik kazası anında arabam kirlenir diye yaralıyı arabaya almayanları hatırlattı bana nedense...
Mezarı kazan kişi sen olsan, düşünürsün bir süre sonra. Burada yaşlı nüfus çoğunlukta, kazan da, gömen de bir avuç insan genelde. Herkesin Mezar kazdırmak için harcayacak parası yok. Toplanıp topluca gidiyoruz.

sanırım lefty eline tutuşturulan kazma kürekle göz göze geldi ve sessiz sedasız konudan uzaklaştı .p

sizce insan kim için süsleniyor, giyiniyor?

Diğer insanlar için.Amacı zaten yakınlarından övgü,takdir almak değildir.Tanımadığı insanlardan bu ilgi ve alakayı görmek istemelerindedir.
Giyimlere yakıştırmalar yapılır,sürekli aynı şeyi giyen insanlara bakımsız veyahut özensiz olduğu dikte edilir.Bu yüzden de bu süslenme veyahut güzel görünme çabası hep bu tarz durumlardan meydana geliyor.

vallahi, benim kimsenin beni övmesine ihtiyacım yok. geçenlerde yazmıştım; kimseyi görmüyorum, ama yine de süsleniyorum diye. özellikle kadınların iyi görünmek istemesi, çalışması sürekli birilerine kendini ispat etmek, beğendirmek olarak yorumlanıyor. giyime, makyaja, saça özen göstermek kendimizi iyi ve özgüvenli hissetmemizi sağlıyor. evet, dışarıdan gelecek olumlu yorumları da göz ardı etmiyoruz; hoşumuza gitmediği anlamına da gelmiyor ama bu, 'kidinlir bişkiliri için giyinir' gibi bir şey değil.

Yani burda soylenen baskalari icin yasiyoruz mu??

Geri