''İnsan, işlediği günâhı beğenirse, küfre girer''

Konu sahibi son olarak 2800 gün önce görüldü
''İnsan, işlediği günâhı beğenirse, küfre girer''
Yüzlerce senede kurulan İslâm ahlâkı, altmış senede bitdi. Niye? Çünki nefis kâfir, onun için küfür çabuk yayılır. Ahlâksızlık, îmânsızlık çabuk yayılıyor, çünki insanın içindeki nefis, fırsatını bulunca hemen döner. Onu zapdetmek çok zordur. Ancak arkadaşımız iyi olursa, şerrinden kısmen kurtuluruz.
En azından yapdığımız işin kötü olduğunu görürüz. Bunu bilmek de bir fazîletdir. Tersi de olur Allah korusun, beğenmek de olur. İnsan, işlediği günâhı beğenirse küfre girer, çok tehlikeli. Yapdığının günâh olduğunu bilmesi, gene fazîletdir. Çünki tövbe yolu açık. Amma “bunda ne var ki canım?” derse, felâket, îmân gider Allah korusun.
(Hüseyin Hilmi Işık rahmetullahi aleyh)
NOT;
Büyükler günahı normalleştirmek de insanı küfre düşürür, mazallah kafir olur buyurmuşlar.
1400 islam aliminin kitabından kaynak gösterilerek hazırlanmış olan Tam İlmihal ve bir Osmanlı klasiği olan İslam Ahlakı kitapları dikkatli okunursa günümüzde normal bir şeymiş gibi işlenen bazı günahların neler olduğunu görürüz.

Peki islami usullere göre kesilmiş domuz eti yiğip , yanında okunmuş rakı içtikten sonra normal birşey yaptımız kanaatine varsak
küfre girermi ?

Bana geçmişsin gibi geldi. Dediklerin yediklerin içtiklerin dinimizce caiz değil ve bunu dalga geçer bir tabirle belirtmen hoşuma gitmedi sadece. Aynı fikirde değilsek bunu başka yollarla belirtebiliriz.

Bana geçmişsin gibi geldi. Dediklerin yediklerin içtiklerin dinimizce caiz değil ve bunu dalga geçer bir tabirle belirtmen hoşuma gitmedi sadece. Aynı fikirde değilsek bunu başka yollarla belirtebiliriz.

Ayni cumlelerle , dalga olmayan bir tabire ornek verebilirmisiniz rica ediyorum...

Ayni cumlelerle , dalga olmayan bir tabire ornek verebilirmisiniz rica ediyorum...

Ben olsam şöyle söyleyebilirdim:

Ben rakı içmeyi ve domuz eti yemeyi seviyorum. Kimseye zararım dokunmuyor, ama neden günah yazılır bana. tarzı birşey söylerdim.
Bende zaman zaman karşı çıkıyorum ama tutupta okunmuş rakı demiyorum, veya kutsal haç diye dinle dalga geçmiyorum. Yani bu saygıyla alakalı olan bişey.

Ben olsam şöyle söyleyebilirdim:

Ben rakı içmeyi ve domuz eti yemeyi seviyorum. Kimseye zararım dokunmuyor, ama neden günah yazılır bana. tarzı birşey söylerdim.
Bende zaman zaman karşı çıkıyorum ama tutupta okunmuş rakı demiyorum, veya kutsal haç diye dinle dalga geçmiyorum. Yani bu saygıyla alakalı olan bişey.

Hala dalga gecmedimi soylemek isterim , yanlizca senin acindan yanyana gelemicek cumleler dogal olarak bu dusunceye itti , ama normal ve cevaplanmasi kolay bir soruydu...soru %95 lik oranda forumca hos karsilanmicak turden hemfikirim
ayrica verdiginiz ornek icin tesekkurler ama konu basligiyla uyusmuyor..

Hala dalga gecmedimi soylemek isterim , yanlizca senin acindan yanyana gelemicek cumleler dogal olarak bu dusunceye itti , ama normal ve cevaplanmasi kolay bir soruydu...soru %95 lik oranda forumca hos karsilanmicak turden hemfikirim
ayrica verdiginiz ornek icin tesekkurler ama konu basligiyla uyusmuyor..

Peki, ben farklı açıdan yaklaşıp alabileceğiniz tepkilerden biriyim sadece.
Yediğiniz içtiğinize laf edenlere lütfen gerekli cevapları verin :) benim derdim onlarla alakalı değil umarım yanlış anlaşılmamışımdır.

Benim attığım adım dahi küfür sayılıyor o halde, oman tanrem.

Peki, ben farklı açıdan yaklaşıp alabileceğiniz tepkilerden biriyim sadece.
Yediğiniz içtiğinize laf edenlere lütfen gerekli cevapları verin :) benim derdim onlarla alakalı değil umarım yanlış anlaşılmamışımdır.

Hayir , dogal ve gelebilitesi normal bi tepki

Geri