İnsan Büyüdükçe Hayalleri Küçülürmü?

Konu sahibi son olarak 588 gün önce görüldü
Bazıları evet der bazıları ise hayır der.Bence küçülmezde olgunlaşır.Ben çocukça hayallerimin devam etmesini isterdim ama olmuyor malesef.Büyüyünce olgunlaşıyo hayallerde.Her insan çocukluğuna dönmeyi ister ama malesef.Masumiyette bi yere kadar.Siz ne dersiniz hayalleriniz küçüldümü ?

Son düzenleme:
Hayallerin yerini planlar alıyor. Kendime hedefler koyuyorum.İş kariyer, yatırım, eğlence , birikim maddi manevi beklentirim. Kendimi bunlara ulaşmak için planlıyorum.

Gerçekçi ve hayat standartlarıma göre şekil alıyor.

Olsun demek de zor artık.
Çocuk düşlerimiz yok artık

Ohoo hayalle neler büyütüyoruz bi görsen dudaan uçuklar.

40yasindan sonra ne hayalin olabilirki
olsa bile küçülür yaşlandin artik o yastan sonra zengin olsan nolur olmasan ne olur 35 den yukarisi sıkıntı

Küçülmez tabii hayal gücü zenginliği ile de ilintili. Ancak yaş ilerledikçe daha gerçeğe yakın oluyor hayallerin.

Büyüdükçe sınırlarını biliyorsun yaşamın. Hayaller küçülmüyor yoksa. Mesela ben küçükken pilot olmak isterdim, büyüyünce öğretmen olmak istedim. Çünkü öğretmenlik > her şey

Balik burcuyum ya ben. Benim hayallerim hic kuculebilir mi mumkun mu boyle bisii

Koşullara göre değişiyor ya da daha bilinçli kararlar aldığın için hayalin de sana çok saçma gelebiliyor.

Daha realist olduğu kesin o yüzden öyle denilebilir trend olarak

Güçülür guzum. Tek hayalim ay sonunu çihartmak. Oysa cocuhken aya gideceğime emindim.

Daha çok gerçekleştirebileceği hayalleri kurar o yüzden daha az hayal kurar diyelim.

Küçülmüyor da ayakları daha yere basıyor. Makul ve mantıksal, ölçülü ve gerçekçi yanımızı da unutmuyoruz.
Yoksa hayalsiz yaşanmaz.

ya hu ben eskiden uyumadan once, ertesi gun neler giyecegim, saclarimi nasil yapacagim gibi seyleri hayal edip mutlu mutlu uykuya dalardim. bunu artik yapamiyorum. o isigi kaybettim

cevap: bir miktar

Geri