İnşaatta Ölüm

• Kullanıcı kök
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 3939 gün önce görüldü
Güzel ülkemin insanları umarsızca gözü para bürümüş insanların arzuları yüzünden kimi ünv ögrencisi kimi evine ekmek götürme telaşında ama hepsinin akıbeti bir kaza (gazetelerin sölediği bu bence cinayet Karındeşen Jack bile ne kadar naif kaldı günümüzde. Sadece 5 kişi öldürmüş)

diyecek çok şey var da düğümleniyoır insanın boğazında
çok üzücü...

Belki söyelenebileçek şeyleri söylemiyoruz diye oluyodur bunlar ?

Açıkcası inşaatlar denince kendi alanıma giriyor. Her ne kadar çalışan işçilere kazaya maruz kalmamaları için alıncak önlemleri söyleyip ona göre giymeleri gerektiği kıyafetleri belirtip nasıl hareket edeceklerine kadar açıklasak bile, buna işçilerin hepsi uymuyor bunuda belirteyim.

İnşaat kazalarının yüzde 70 i işçinin çalışırken dikkat etmesi gereken uyması gereken kurallara uymadığı için gerçekleşmektedir.

Tüm bunların dışında tabiki bu kuralları uygulatmayan, bu önlemleri bilerek almak istemeyen işverenlerde mevcuttur. Örnek madenler gibi

Sonuna kadar haklısınız @kök.Alın teri ile,ekmekleri için mücadele eden insanlar bu ülkenin güzel insanları.
Ne yazık ki vicdansızlar bir o kadar çok.Allah ıslah etsin özünde insan olmayanları.

Her ölüm gibi acıdır, ayda 1000 liradan başlar bu ölümlerin bedeli en pahalısı 2000 liradır. Daha fazla maaş alan usta genelde yoktur zaten. Çocukları okuyordur, eşi ailesinin yanındadır ustaysa gurbette kokudan giremeyeceğiniz koğuş ve tuvaletlerde yaşayıp bedava verseler yemiyeceğiniz yemekleri yer o parayı kazanmak için.

Sevdiğim adam,kıyamadığım adam..
Gelecek planlarımız için şuan geçici de olsa inşaat işinde.
Ve ben her gün dualarla işe yolluyorum onu.Korkuyorum,endişe duyuyorum,aklım hep onda.
Alınan maaş hiç adil değil.Ve inşaatçıların taşeron sayılması da cabası!
Her işin zorluğu var fakat inşaat işi daha zor kezâ maden işçiliği de.
Rabbim korusun.

Geri