İnşaat kalfası günde 9 saat çalışarak ayda 200 bin TL kazanıyor

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
İstanbul'da bir inşaatta çalışan işçinin maaşı gündem oldu. Günde 9 saat çalışan inşaat kalfası Akif Çalış, "Ben burada sanatımı icra ediyorum. Bu bir sanattır, herkesin yapacağı bir iş değil" ifadelerini kullanırken, aylık kazancının 200 bin lira olduğunu söyledi.

Artık beyaz yakalıların ve çoğu esnafın aylık kazancı inşaat işçilerinin maaşının yanına bile yanaşamıyor. Buna rağmen eleman sıkıntısı had safhada...

28 yaşındaki Akif Çalış, inşaat sektörünün hemen her alanında çalıştı. Pendik'te telefon dükkanı da olan Çalış, kalan zamanda kentsel dönüşüme girmiş bir binanın inşaatında çalışıyor.

TRT Haber'in haberine göre Çalış şunları ifade etti: "Ben burada sanatımı icra ediyorum. Bu bir sanattır, herkesin yapacağı bir iş değil. 20 senedir inşaat sektöründeyim, bugün hiçbir şey bilmeyen bir kişi gelsin bize malzeme filan versin en kötü 1-2 bin TL günlük maaşını baz alırsak bu da aylık 45-50 bin TL'ye tekabül ediyor. Kalfa en kötü ayda 200 bin TL para kazanıyor."

Kaynak

1731131579173-in.jpg

en düşüğü asgariyi katlıyor

inşaat ve buna bağlı işlerde en düşük yevmiye 1500 civarında. Bölgeye göre değişiyordur belki ama gerçekten iş gücü piyasasını etkiliyor. Faizler düşmeye başlayınca nasıl olacak, hayal edemiyorum.

inşaat ve buna bağlı işlerde en düşük yevmiye 1500 civarında. Bölgeye göre değişiyordur belki ama gerçekten iş gücü piyasasını etkiliyor. Faizler düşmeye başlayınca nasıl olacak, hayal edemiyorum.
Antalya'da günlüğü 3 bin liraya inşaat işçisi aranıyor ancak bulunamadı diye haber çıkmıştı.

Benim inşaatta çalışan arkadaşım var 1 haftalık bir iş aldık bana kar kalan 30 bin lira dedi. Diğer işçilerle bolusmusler.
İnşaat ve bahçıvanlar aşırı fazla kazanıyor.
Bahçıvan bir abide geçen gün bir ağaç kesicem birazda düzenleme işi var 17 bine anlaştım dedi. Sadece pazar günü ek iş yapacağı iş bu. 1 günde bitirip çıkarım dedi.

Otel ya da lüks mekan inşaatlarında yüksek ücretler ödeyebiliyorlar ancak neden bir türlü çalışacak işçi bulamadıklarını ben de merak ediyorum.

Geri