İngiltere'de bir yardım kuruluşu Türkiye'deki sokak köpekleri için 'kurtarma projesi' yürütüyor

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
İngiltere'nin güneyindeki Eastbourne bölgesinde bir yardım kuruluşu, sokak hayvanları kanununun yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye'den sokak köpeklerini İngiltere'ye ulaştırmaya çalışıyor.

BBC muhabirleri Joshua Askew ve Leanne Rinne'in aktardığına göre Türkiye'deki çeşitli barınaklarla işbirliği yapan Happy Paws Puppy Rescue adlı kuruluş, köpekleri daha sonra sahiplendirmeyi hedefliyor.

Kaynak

Dünyanın başka bir yerlerinde, vicdanlı ve iyi insanların olduğunu bilmek mutluluk verici.

Dünyanın başka bir yerlerinde, vicdanlı ve iyi insanların olduğunu bilmek mutluluk verici.
Bizde sokak köpekleti yok ama bakın bunlar var her akşam hatta gündüz dahi bizi ziyaret ediyorlar ve bunlara herhangi bir şekilde zarar vermek büyük suç teşkil ediyor ve cezası ağır.

Ekli dosyalar

• 1000044774.jpg
    1000044774.jpg
    771 KB · Görüntüleme: 6
  • 1000048453.jpg
    1000048453.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 6
vicdanlı ve iyi insanlar:

"Kuruluşun kurtarıp sahiplendirdiği köpekler çoğunlukla Golden Retriever cinsi ve aralarında bazı diğer cinsler de bulunuyor."

"Internet sayfasında projeyle ilgili açıklama yapan Happy Paws, "Türkiye'deki barınaklarda yüzlerce Golden Retriever var. Mümkün olduğunca çok sayıda Retriever kurtarıyoruz."

"Happy Paws'un Türkiye'deki kurtarma merkezi, şu anda orada bulunan 55 köpeğe ek olarak hepsi Golden Retriever cinsi olan 21 köpeği barındırmak için fazladan yer bulmaya çalışıyor."

Bizde sokak köpekleti yok ama bakın bunlar var her akşam hatta gündüz dahi bizi ziyaret ediyorlar ve bunlara herhangi bir şekilde zarar vermek büyük suç teşkil ediyor ve cezası ağır.
Tabii ki sokaklarda köpek olmasın ancak bu durumun çözümü öldürmek değil, şu an yasayı suistimal edenler var ve suç duyuruları ne sonuç verecek bilmiyorum, tek bildiğimiz çok üzgünüz.

Cins köpekleri götürüp satacaklar, kendi ülkelerinde de bunun reklamını “sokaktan kurtardık” diye yapacaklar.

Olan yine karabaşlara olacak.

Bazılarının hayatı kurtulacaksa şayet paralı sahiplendirsinler.

İşte sıkıntı şu ki, paralı sahiplendirme bir ticaret habitatı yaratıyor. Sonrasında çiftliklerde, evlerde sırf satmak için hayvan üretilmeye başlanıyor.

Günün sonunda sokaktaki hayvanlar sahiplenilmiyor, cins hayvanlar bu habitat içerisinde üretilip, satılıyor.

Sokaktaki hayvanlar daha bir sokağa muhtaç kalıyor. Hayat kurtaralım, popülasyonu kontrol altına alalım derken, popülasyon iyice kontrolden çıkıyor. Kimse sokaktan hayvan sahiplenmeyecek noktaya geliyor.

İşte sıkıntı şu ki, paralı sahiplendirme bir ticaret habitatı yaratıyor. Sonrasında çiftliklerde, evlerde sırf satmak için hayvan üretilmeye başlanıyor.

Günün sonunda sokaktaki hayvanlar sahiplenilmiyor, cins hayvanlar bu habitat içerisinde üretilip, satılıyor.

Sokaktaki hayvanlar daha bir sokağa muhtaç kalıyor. Hayat kurtaralım, popülasyonu kontrol altına alalım derken, popülasyon iyice kontrolden çıkıyor. Kimse sokaktan hayvan sahiplenmeyecek noktaya geliyor.
O konuda haklısın ancak şu anki duruma özel düşününce para ile sahiplenilen kurtulacak, diğerleri için mücadele bitmeyecek tabii ki.

Tüm itirazlara ve mücadeleye rağmen katliam yasası Meclis’ten geçmişti.

Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor.

Anayasa Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız.

AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum.

Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır.

Geri