ingilizcesi Olanlar Tecrüme etmeye yardım edebilir mi :)

• Kullanıcı Perii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4525 gün önce görüldü
Muego-Gnanasekharan and Res- urreccion (1992) reported a decrease in ad- hesiveness in peanut pastes stabilized with Fix-X™ and stored at 30 °C.
Ahmed and Ali (1986) used the time-to-
break the column of peanut butter as an indication of adhesiveness and cohesive- ness. Unstabilized, 1.5 and 2.0% palm oil stabilized peanut butter samples stored at
0°C appeared to need more time to break the column compared to peanut butter samples held at other temperatures (Figure
5).

Table 4—Mean1± standard deviation values of accelerated oil separation (%)
of hard layer at the bottom of the jar at 15-wk.
Storage Palm oil concentration (% v/w)
temp. (°C) 0 1.5 2 2.5 Fix-X2
0 12.84 ± 0.12 14.32 ± 0.15 15.39 ± 0.02 15.64 ± 0.07 13.07 ± 0.09
21 4.95 ± 0.5 4.86 ± 0.15 3.98 ± 0.04 5.51 ± 0.09 13.31 ± 0.06
30 3.034 ± 0.06 3.06 ± 0.10 3.98 ± 0.13 2.56 ± 0.11 13.48 ± 0.05
45 3.79 ± 0.35 4.27 ± 0.05 2.63 ± 0.12 4.04 ± 0.09 12.23 ± 0.11
1Mean of 3 observations
2Fix-X™ = Hydrogenated rapeseed and cottonseed oils

At 23 wk there seemed to be a reduction in time-to-break the column compared to earlier sampling times, indicating a de- crease in adhesiveness and cohesiveness at the end of the storage period. There was no marked difference between unstabilized and palm oil stabilized peanut butter sam- ples. Furthermore, at 23 wk, unstabilized and palm oil stabilized peanut butter sam- ples required less time to break peanut but- ter column (less adhesive and cohesive) compared to the peanut butter samples sta- bilized with Fix-X™. Muego-Ganansekhe- ran and Resurreccion (1992) reported a de- crease in adhesiveness of peanut pastes stored at 30 °C for 1 y compared to freshly prepared samples. Shieh and others (1996) reported that Fix-X™ played a crucial role in the physical properties of low fat peanut spread.
The unstabilized, 1.5-, 2.0-, and 2.5% palm oil-stabilized peanut butter samples stored at 0 °C appeared to have a high maximum force of withdrawal compared to the peanut butter samples stored at other temperatures for 23 wk (Figure 6). This may be attributed to the high solid fat content in oils at 0 °C (Timms 1994). There was no marked differ- ence between unstabilized and palm oil sta- bilized peanut butter samples.
The palm oil-stabilized peanut butter samples appeared to have a higher maxi- mum force of withdrawal when compared to those stabilized with Fix-X™. Similar obser- vation, of a significantly less maximum force of withdrawal was reported for com- mercially stabilized peanut butter when compared with laboratory-made peanut butters and pastes (Muego and others
1990).
The adjusted R2 for work done to remove the peanut butter from the plunger rod, time-to-break the peanut butter column and maximum force of withdrawal of the
plunger rod were 0.3758, 0.3549, and

Figure 5—Time (s)-to-break column of peanut butter manufactured with no palm oil or Fix-X™ (unstabilized), 1.5% palm oil, 2% palm oil, 2.5% palm oil, and Fix- X™ (commercial stabilizer) and stored at (A) 0, (B) 21, (C) 30, and (D) 45 ºC for
23 wk.

Figure 6—Maximum force (N/cm2) of widthdrawal of plunger rod from peanut butter manufactured with no palm oil or Fix-X™ (unstabilized), 1.5% palm oil,
2% palm oil, 2.5% palm oil, and Fix-X™ (commercial stabilizer) and stored at
(A) 0, (B) 21, (C) 30, and (D) 45 ºC for 23 wk.

0.3255, respectively ( Table 1). This indicat- ed that the relation between the response and independent variables could not be predicted by the full model.

The Pearson coefficient indicated that the temperature correlated with work (r = –0.55) and maximum force (r = 0.48). This was due to a strong correlation

(r = 0.66) between maximum force and work. Hardness and time-to-break peanut butter column were not influenced by the storage variables.

6 Sayfaydı 2 sayfasını buraya attım kardeşimin odevi. Aslında şekiller varda onlar buraya koyamadım :) Her bilen 3 cümle tecrüme etse biter :p

Bunun hepsini çevirirsek ölürüz,uzun sürer.
Kısaca özetleyeyim sana macun reklamı yapılmış,aldırma fazla.

Referans diyo orda bi yerde anca onu çevirebiliyorum hiç yoktan iyidir ama.

Haa ödevmiş,bende mail falan sandım o yüzden önemsemedim.
Çevirebildiğim kadar çevirip atarım.

@Mephistopheles BAŞLADIN MI SON sayfayı yanlış ekledim silip bir sayfa ekleyebilir miyim başlamadıysan

Dur başladım,hepsini çeviremem zaten çok uzun zaman yetmez buna.

1.paragrafı çeviriyorum

Muego-Gnanasekharan ve Res- urreccion (1992) fistik ezmesini 30° C da stabilize raporu.

2.paragraf

Ahmed ve Ali (1986) zamanı kullanıp
yapışkanlığı ve tutarlılık bir göstergesi olarak fıstık ezmesi sütunu bölerler. Dengelenmemiş, 1.5 ve depolanan% 2.0 palmiye yağı stabilize fıstık ezmesi örnekleri. 0° derece ve digerlerinde sekil düzeni farklı oluştuğunu örneklerini ortaya çıkardılar.Fıstık esmesini kırmak için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu nu anlamış oldular.

Elimden geldiği kadar çevirdim,dediğim gibi çok uzun ve konuyu bilmediğimden devrik cümleler olabilir birazda Smyrna çevirsin,böyle böyle biter. :)

1.paragrafı çeviriyorum

Muego-Gnanasekharan ve Res- urreccion (1992) fistik ezmesini 30° C da stabilize raporu.

2.paragraf

Ahmed ve Ali (1986) zamanı kullanıp
yapışkanlığı ve tutarlılık bir göstergesi olarak fıstık ezmesi sütunu bölerler. Dengelenmemiş, 1.5 ve depolanan% 2.0 palmiye yağı stabilize fıstık ezmesi örnekleri. 0° derece ve digerlerinde sekil düzeni farklı oluştuğunu örneklerini ortaya çıkardılar.Fıstık esmesini kırmak için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu nu anlamış oldular.

Elimden geldiği kadar çevirdim,dediğim gibi çok uzun ve konuyu bilmediğimden devrik cümleler olabilir birazda Smyrna çevirsin,böyle böyle biter. :)

benim ingilizcem buna yetmez :p

Tamam azıcıga düşürdüm bak 1 sayfa kayboldu :9 teşekkür ederim.. Hangi Paragrafı çevirisen onunda alıntısını edr misn karışmasında

İyide ödevin konusu nedir?
Onu bana öğrenebilirsen işim kolaylaşıcak,konunun temasını bilmeden çeviri cidden zor oluyor.

ödevin ne zamana lazım ? yardımcı olabilirim

ödevin ne zamana lazım ? yardımcı olabilirim

Cuma günü bitecekmiş tez odeviymiş..

Fıstık ezmesi ile ilgili raf omru çalışmaları @mep konu buymuş :) tamam teşekkrü ederim biraz mep yaptı tecrrüme kolay çabucak sıkılmadan yapıyorsan bir sayfa daha atabilirim istersen

sana yalancıktan yardım etmem çeviri programlarını kullan çeviri yapıp yapıştırmayın özneyi zamiri heşlemişsiniz translate falan filan burda işe yaramaz bilin istedim :D ingilizce seviyesiyesi 4-5 olan dahi zor çevirisini yapar

Maşalalh ingilizceniz su gibi ama yardım sever değilmişsiniz :)

Muego-Gnanasekharan ve Res-urreccion (1992) Fix-X ™ ve 30 ° C'de C ile stabilize fıstık ezmeleri, reklam-hesiveness bir düşüş rapor
Ahmed ve Ali (1986) ikinci zaman-
yapışkanlığı ve tutarlı-lık bir göstergesi olarak fıstık ezmesi sütunu bölünürler. Dengelenmemiş, 1.5 ve depolanan% 2.0 palmiye yağı stabilize fıstık ezmesi örnekleri
0 ° C Diğer sıcaklıklarda (Şekil düzenlenen fıstık ezmesi örnekleri ile karşılaştırıldığında sütun kırmak için daha fazla zamana ihtiyacı ortaya çıktı
5).

Tablo 4-Mean1 hızlandırılmış yağ ayırma oranı (%) ± standart sapma değerleri
15-wk de kavanozun dibinde sert tabaka.
Depolama Palm yağı konsantrasyonu (% v / w)
temp. (° C) 0 1,5 2 2,5 Fix-X2
0 12.84 ± 0.12 14.32 ± 0.15 15.39 ± 0.02 15.64 ± 0.07 13.07 ± 0.09
21 4.95 ± 0.5 4.86 ± 0.15 3.98 ± 0.04 5.51 ± 0.09 13.31 ± 0.06
30 3.034 ± 0.06 3.06 ± 0.10 3.98 ± 0.13 2.56 ± 0.11 13.48 ± 0.05
45 3.79 ± 0.35 4.27 ± 0.05 2.63 ± 0.12 4.04 ± 0.09 12.23 ± 0.11
3 gözlemlerin 1Mean
2Fix-X ™ = Hidrojene kanola ve pamuk yağları

23 haftalık azından orada depolama süresinin sonunda, yapışkanlığı ve bütünlüğü içinde bir de-kırışık gösteren daha önceki örnekleme zamanları ile karşılaştırıldığında zaman-ara kolon içinde bir azalma gibi görünüyordu. Sam-nekleri fıstık ezmesi stabilize dengelenmemiş ve palmiye yağı arasındaki belirgin bir fark yoktu. Ayrıca, 23 hafta itibariyle, dengelenmemiş ve palmiye yağı sam-nekleri fıstık ezmesi örnekleri ile karşılaştırıldığında fıstık ama-ter sütun (daha az yapışkan ve yapışkan) kırmak için daha az zaman gereklidir fıstık ezmesi stabilize sta-bilized ile Fix-X ™. Muego-Ganansekhe-ran ve Resurreccion (1992) taze hazırlanmış numunelere göre 1 y için 30 ° C'de depolanan macunlarla fıstık yapışkanlık bir de-kırışık bildirdi. Shieh ve diğerleri (1996) bildirdi Fix-X ™ düşük yağ fıstık yayılmasının fiziksel özelliklerinde önemli bir rol oynadı.
Dengelenmemiş, 1.5, 2.0, 0 depolanan ve% 2.5 palmiye yağı-stabilize fıstık ezmesi örneklerinin ° C 23 wk için diğer sıcaklıklarda saklanan fıstık ezmesi örnekleri (Şekil 6) ile karşılaştırıldığında çekilme yüksek bir maksimum güce sahip çıktı . Bu 0 ° C (Timms 1994) yağlar yüksek katı yağ içeriği isnat edilebilir. Dengelenmemiş ve palmiye yağı sta-bilized fıstık ezmesi örnekleri arasında farklılık-ence hiçbir işaretli yoktu.
Ile stabilize bireylerle karşılaştırıldığında palmiye yağı-stabilize fıstık ezmesi örneklerinin çekilmesi, daha yüksek bir maksimum güce sahip çıktı Fix-X ™. Laboratuvar yapımı fıstık ezmesi ve macun ile karşılaştırıldığında çekilme önemli ölçüde daha az maksimum kuvvet, gözleme vation Benzer com-mercially stabilize fıstık ezmesi için de rapor edilmiştir (Muego ve diğerleri
1990).
Piston kolu gelen fıstık ezmesi kaldırmak için yapılan iş için düzeltilmiş R2, fıstık ezmesi sütun ve geri çekilmesi maksimum kuvvet time-to-break
piston kolu, 0,3549 0,3758 vardı ve

Fıstık yağı Şekil 5-Süre (s)-ara kolon hurma yağı veya Fix-X ™ (dengelenmemiş),% 1.5 hurma yağı, hurma yağı% 2,% 2.5 palmiye yağı, ve Fix-X ™ (üretilmiştir ticari stabilizatör) ve (A) 0, (B) 21 depolanır, (C) 30, ve (d) 45 ° C
23 hafta.

Fıstık ezmesi gelen piston çubuk widthdrawal Şekil 6-Maksimum kuvvet (N/cm2), hurma yağı veya Fix-X ™ (dengelenmemiş),% 1.5 palmiye yağı ile üretilmektedir
% 2 hurma yağı,% 2.5 palmiye yağı, ve Fix-X ™ (ticari stabilizatör) ve depolanır
(A) 0, (B), 21 (C), 30 ve 23 hafta için (B) 45 ° C.

0,3255, sırasıyla, (Tablo 1). Bu indicat-ed tepki ve bağımsız değişkenler arasındaki ilişki tam modeli ile tahmin edilemeyeceği sonucuna.

Pearson katsayısı sıcaklığı çalışma (r = -0.55) ve maksimum kuvvet (r = 0.48) ile ilişkili olduğunu göstermiştir. Bu güçlü bir ilişki nedeniyle

(R = 0.66), maksimum kuvvet ve iş arasındaki. Sertlik ve zaman-ara fıstık ezmesi sütun depolama değişkenleri tarafından etkilenmemiştir.

Geri