İngilizce öğretiminde teknolojinin katkıları nelerdir. :)

Z
  • Kullanıcı Zeyna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
İngilizce öğretiminde teknolojinin en büyük katkıları nelerdir arkadaşlar . Bir sınıf ortamı düşünerek aklınıza gelenleri yazar mısınız. : ))

İnternette ingilizce sözlüğü programları, Kütüphanelerde ingilizce öğretimi için çok güzel kitaplar var.

Özellikle listening kısımlarında sınıfta filmlerden diyaloglar izletilebilir çocuklara. Ardından o diyalog hakkında kendi görüşlerini belirtebilirler speaking katkısı için. Kendilerine mail arkadaşları bulmaları söylenebilir.. Yabancı parçaları dinleyip , duyduklarını kağıda dökebilirler..

Özellikle listening kısımlarında sınıfta filmlerden diyaloglar izletilebilir çocuklara. Ardından o diyalog hakkında kendi görüşlerini belirtebilirler speaking katkısı için. Kendilerine mail arkadaşları bulmaları söylenebilir.. Yabancı parçaları dinleyip , duyduklarını kağıda dökebilirler..

Çok teşekkürler. :)

Sınıf ortamı olarak bilemicem ama bazı sohbet programlarıyla yabancılarla sohbet ederek öğrenme tarzıda güzel :D

video oyunları, filmler, diziler temeli olan birinin geliştirmesine yardımcı olur

Continue, over, accept, join gibimsi şeyler bunlar.

Allah'tan onları biliyorum, yoksa yüklemini nereden bulacağım bu kitap cümlelerinin.

Listening,Speaking ve drama etkinliklerinde teknolojik materyaller kullanılmalı projeksiyon kullanıp dersin bir kısmı görsel ve işitsel etkinliklere ayrılmalıdır.Bunun dışında öğrencilerin internet ortamında sözlük kullanma olasılığı var ama çeviri sitelerini kullanmaları önerilmez.Yine ingilizce makaleler okunabilir,filmler,diziler izlenebilir.

Arkadaşlar,somut örnekler verirmisiniz..

Mesela,şu kitap var,
Şu program var, vb..

Online İngilizce kurslar var onların bir nebze katkıda bulunduğunu duymuştum ancak yine söylüyorum: İngilizce kurslar ile ya da internet ortamında sadece ortaöğretim düzeyinde öğrenilebilir. Bunlar gramer dahilinde bolca konuşma, diyalog çözme, filmleri yabancı dilde izleme ve ingilizce şarkılar dinleme ile desteklenebilir.

Geri