"Infinite-Monkey-Theorem"

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Bazen tuslara salak salak basariz da,sonunda yine ilginc bir eser cikar ya karsimiza,bilimum sekilde bu olayi anlatiyor, Sonsuz Maymun Teoremi.
Bir maymunu sonsuza dek, bir daktilonun (bugünlerde pc de olabilir)basinda tuslara basmasini saglayin ve Shakespeare eserlerinin tümünü yazabilirmiş.Olm onu kim kontrol edecek sonsuza kadar diyen yok.Konu zaten o degil.Maymun burada bir sinomin,sonsuzluk ise töz.
Ama maymunu töze galip getirmeye calismislar.Cünki sonsuzlugun icinde o maymunun,ne kadar yeteneksiz olursa olsun,olasilik icinde o eserleri yazabilir olmasi.
Lakin sonsuzluk yine de etrafinda daire gibi duruyor.Zaman ve mekani, hatta olasiligi bile o sunuyor.
Belki determinizm bile izin verebilir o eserleri yazabilmesine.
Salakca yazmaya devam arkadaskar.
Müthis seyler cikabilir.

Sonsuz olmasın, anlamı olsun yeterli.
Bazen tek satırın binlerce sayfadan daha fazla değeri vardır. :emoji_rose:
Süreyya hocam konularını seviyorum.:emoji_rose:

Ne bu saçmalama sanatınımı anlatıyor. Yoksa tuşlara basmak derken randomdan da girebiliriz.d

Borel`in yasasının insanların hayal gücünü ele geçirmesi. Maymunun olaya iştirakının sağlanması , büyük bir tamahkarlıkla her gün yazma isteği sabrı ve dirayeti + maymunun yaşam sınırı (ölünce otomatikman arkadaşı yerini alsa bile) konularını ele alsakta zor.
Shakespeare den yazabilmelerini geçtim Ankaralı Turgut`un şu şarkı sözlerini bile yazsalar kabulümdür;

Katkı anlamında sunabileceğim herhangi bir bilgiye sahip değilim. Yeni bir şey öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Hayata uyarlanabilir olduğu düşüncesinde değilim. Silahlarımızdaki kurşunlar sınırlı.

Aptal puma sendromunu işleyebilir misiniz? @Süreyya

Delisiyim.

Katkı anlamında sunabileceğim herhangi bir bilgiye sahip değilim. Yeni bir şey öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Hayata uyarlanabilir olduğu düşüncesinde değilim. Silahlarımızdaki kurşunlar sınırlı.

Aptal puma sendromunu işleyebilir misiniz? @Süreyya

Delisiyim.
Hg Pro.
Sen daha iyi bilirsin bence ama bu eseri birakayim Aptal Puma Sendromuna binaen.
Uyar mi?

Hg Pro.
Sen daha iyi bilirsin bence ama bu eseri birakayim Aptal Puma Sendromuna binaen.
Uyar mi?

Hg?

Bence daha iyi bilseydim sizden istemezdim. Bir şarkı fazla yüzeysel değil mi?

Sevgisini duygusal bir şarkı göndererek ifade etmeye çalışanlar gibi.... Dolaylı anlatım sanki.

Uymaz.

Hg?

Bence daha iyi bilseydim sizden istemezdim. Bir şarkı fazla yüzeysel değil mi?

Sevgisini duygusal bir şarkı göndererek ifade etmeye çalışanlar gibi.... Dolaylı anlatım sanki.

Uymaz.
Yoo.
Ayagi yorganina göre uzatamamanin sonucu.Dolay molay yok.
Zaten banlanmissin.

Bkz: hepimizin TC kimlik no ve telefon numaralarinin pi sayısı içinde olması.

Geri