İne dikomas pedi Tayyip

Konu sahibi son olarak 2410 gün önce görüldü
İne dikomas pedi Tayyip

image0017.jpg

Erdoğan'ın 2004 yılında Gürcistan gezisi sırasında "Ben de Gürcü'yüm, ailemiz Batum'dan Rize'ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir demiştir.

Erdoğan’ın dedesinin ismi: Teyyup (Gürcü Bagratuni ailesi olan Bakatoğullarına mensuptur)

Tayyip İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken “Demokrasi bir araçtır. Müslüman’ın laik olması mümkün değildir. Eğer benim emir-komuta merkezim bana Papaz elbisesi giyeceksin diyorsa, Papaz elbisesini giyer, bu şekilde gider görevimi yaparım.” demiştir.

Zaten Bagratuniler, Gürcüler ve Ermeniler içerisine papaz elbisesi giyerek sızmışlardır.

Emine Erdoğan, Siirtli Gülbaran ailesinin kızıdır. Gülbaran ailesinin kökenlerinin dayandığı Siirt’te önemli sayıda Yahudi, Ermeni, Süryani, Nasturi, Keldani ve diğer Hıristiyan unsurların yaşadığı bilinmektedir.

Emine Erdoğan’ın büyük ninesinin ismi olan Nasra, tarihin derinliklerinden gelen çok önemli bir isimdir. 870’li yıllarda yaşayan Bagratuni Kralı Aşot’un kardeşinin adı olan Nasra, yüzyıllar sonra Emine Erdoğan’ın büyük ninesi Nasra ile tarih sahnesine çıkacaktır. Nasra ismi günümüzde, Güneydoğu, Doğu Anadolu’da Ermeni ve Süryani görünümlü Bagratuniler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Emine Erdoğan’ın büyük ninesinin ismi olan Nili, kadim Yahudi isimlerindendir. I.Dünya Savaşı’nda Ortadoğu’da Osmanlı Devleti’ne karşı casusluk faaliyetinde bulunan Yahudi terör örgütünün adı da Nili’dir.

Tayyip'in babası Ahmet Erdoğan 1918’lerde daha on beş yaşındayken Rize’den ayrılıp, Zonguldak’taki akrabalarının yanına yerleşmiş. Burada çalışarak geçirdiği dört yılın ardından da İstanbul’a göçmüş.

Şimdi alalım elimize kâğıdı kalemi ve başlayalım hesap yapmaya: Ahmet Efendi, 1918’lerde daha on beş yaşındayken Rize’den ayrılmış.
Sonra?
Dört yıl Zonguldak da çalışmış. Olmuş on dokuz yaşında! Sonra? Aynı yıl, Havuli ile evlenmiş!

Güzel… Güzel de yine aynı yıl Deniz yollarına girmiş ve 1965 yılına kadar kesintisiz kaptan olarak görev yapmış.

Ben değil; Tayyip’in anlatımları ile AKP İstanbul Milletvekili ve Tayyip’in basın danışmanı Hüseyin Besli böyle diyor: O halde soralım?

Tayyip’in babası kaç yılında asker oldu?

Askerliğini nerede yaptı?

Rütbesi ve görevi neydi?

Kaç sene askerlik yaptı?

Hiç.

Zira; Tayyip’i parlatma kitabındaki anlatımlardan ortaya çıkan çok net bir sonuç; Tayyip’in babasının askerlik yapmadığı şeklindeydi.

Bunları bizzat Tayyip ve Tayyip’i parlatma kitabı söylüyor. Devlet ve millet kesesinden yazılan “R. Tayyip Erdoğan, Bir Liderin Doğuşu” adlı kitapta yazıyor.

Öyle ya; Her memleket evladı askerlik yaparken, Tayyip’in babası neden askerlik yapmamıştı.

Oğlunu anladık da, kaptan olduğu yalanını da söylediğin baban neden askerlik yapmadı?

Ancak bu sorunun yanıtı da oldukça basit. Çünkü o günlerde azınlıklar, vatani görevini yapmak istemediklerinde askere alınmıyorlardı.

Kitapta yazıldığı gibi Tayyip’in babası gerçekten o günlerde Zonguldak’a çalışmaya mı gitmişti, yoksa Rum Pontus çetecilerine katılmaya mı?

Onu Tayyip için “İne dikomas pedi”, “Bizim Çocuk” diyen Rumlara sormalı.

Yada Fener Rum papazlarının “Onu bize tanrı gönderdi” sözlerine bakmalı.

Veya; üç saat Rumca konuştuğu Yunan başbakanının “İlk defa Atilla olmayan bir Türkiye Başbakanı ile karşılaştım” sözlerine bakmalı.

Teyyup’un torunu, Ahmet’in oğlu. Bu ülkenin Atatürkçü-vatansever insanlarını, Yunan’ı Kardak kayalıklarında denize döken ve PKK karşısında üstün hizmet veren kahraman askerlerini başta Silivri olmak üzere zindanlara tıkarak görevinin gereğini yapan Tayyip:

Kılıçdaroğluna saldırı provakasyonu ile milleti birbirine düşürüp iç savaş çıkartarak Atatürk'ün denize döktüğü Yunanlı Rumların intikamını mı almak istiyorsun?

Senden bu millet yanıt bekliyor.

Geri