Incendies (İçimdeki yangın)

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema Kulübü
7mmYJL.jpg

olytechnique'in yönetmeni Denis Villeneuve tarafından Wajdi Mouawad'ın ünlü oyunundan sinemaya uyarlanan bu yürek burkucu trajedi, anneleri Nawal'ın ölümünün ardından Lübnan'a doğru yola çıkan Simon ve Jeanne adlı ikizleri izliyor...

Bu serüven annelerinin geçmişine rahatsız edici bir ışık tutarak onları çarpıcı bir gerçekle karşı karşıya getirecektir. İzleyiciyi tamamen içine alan film, tüm iniş çıkışların sonunda şok etkisi yaratıyor...

Traijk bir film. En iyi yabancı film oscar'ını hakketmişti bana göre ama kaptırdı..

bir artı bir hiç bir eder mi? Seyredilmesi gerekenlerden...

şu aralar beni şöyle böğürden böğürden yakacak, damla damla ağlatacak bi film arıyorum bunu izlicem bakalım.

Kesinlikle ödülü hakediyordu. Ama kimler hakettiğini oluyor ki zaten? Neyse neyse. Ne mükemmel derim ne süper derim bu filme, çünkü kıfayetsiz kalır boğazım düğümlenir. Öyle iç burkar. Aklıma geldikçe hala aynı izleri bırakıyor, sindiremiyorum yuttuğum lokmayı. İkinci kez izlemekten korktuğum filmlerin başında gelir. Kurgudan öte kamera açılarını da takdir etmek lazım. Militarist öğeler, dini motifler oldukça etkileyici ve sadece izleyip geçmiyorsun, insanı düşünmeye sevk ediyor. İnsanın o en ham halini en olgunlaşmamış en çiğ halini nice dramlarla dolu olan Ortadoğu topraklarında sergiliyor. İzletin izlettirin. Zaten bu yorumları okumasanız da Radiohead ile ve oldukça güzel bir sahneyle başladığı için iyi bir film izleyeceğinizden ilk dakikasında emin olursunuz. Bu arada Exil'deki güzeli izlediyseniz karşınıza çıkınca mutlu da olacaksınız.

yanlış hatırlamıyorsam en iyi yabancı film kategorisinde biutiful'la birlikte izlediğim iki filmden biriydi. biutiful'a göre biraz daha ağır bastığından kazacanığını düşünmüştüm. ancak başka bir aday in a better world ödülü kapmıştı. daha sonradan bu filmi izlediğimde ödülün adil olduğunu düşünmüştüm.

fazla beklenti ile mi izlemeye başladım bilmiyorum beni pek sarmadı film. konusu güzel, savaş zamanlarını ele alan vurdulu kırdılı kahramanlık filmlerinden çok daha derinleri anlatan filmleri severek izlerim bu neden sarmadı anlamadım.

kadının kızı ve kadının gençlik hali birbirine benzediğinden bazen olayları karıştırdım, bazı sahneleri gereksiz uzun buldum sıkıldım, bazı sahneleri anlayamadım ikizler ağabeylerine mektubu verip niye hemen ayrıldılar mesela (bazı yerlerde filmi ileri sardım oralarda bi şeyler kaçırmış olabilirim xd), genelde bu tarz filmlerde hani duygulanmasam bile tüylerim diken diken olur ama hiçbir şey hissetmedim.

filmi beğenenler sen git hızlı ve öfkeli izle demeyin lütfen, emeğe saygı tabii. xd

işleyişi ile konusu ile ağzıma edecek film arıyorum diyosanız buyrun.
tek bir kusuru bile yok bu filmin.
ancak film beğenme konusunda eşiğinizi yükseltecek, kolay kolay film beğenemeyeceksiniz artık.

belirtmeden edemeyeceğim, hic bi karakterin yerine koymak istemeyeceksiniz kendinizi.

Gayet geçerli demek kıyafetsiz kalır , izlenesi bir filmmiş ancak izleyebildim yakın vakit de. .

bir artı bir hiç bir eder mi repliğiyle aklımda kalan film. bazı konularda hassassanız izlemenizi tavsiye etmem.

Eğer filmi izlemeden önce nedir, ne değildir diye araştırdıysanız ve bir beklenti içine girerek izlemeye başladıysanız, film yarılanana kadar "bu muymuş bu kadar övülen film?" diye bir hayal kırıklığı içine girebilirsiniz. Olur da sabreder ve izlemeye devam ederseniz, mükemmel bir son ile 130 dakikanın hakkını verdiğini söyleyebilirim.

Mükemmel diyemem, haksızlık etmiş olurum filme.

İzleyin.
Mutlaka.

Geri