İncel Kültürü yaygınlığı (Kadın düşmanlığı)

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Incel, İngilizce istemsiz bekârlar anlamına gelen "involuntary celibate" kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş, kendileri istemelerine rağmen romantik veya cinsel partner bulamamaları ile tanımlanan bir internet alt kültürünün üyelerini tanımlar.

Incel forumlarında yürütülen tartışmalar genellikle içerleme, kadın düşmanlığı, mizantropi, kendine acıma, kendinden nefret etme, ırkçılık ve cinsel olarak aktif insanlara karşı şiddetin onaylanması ile karakterize edilir. Amerikalı kâr amacı gütmeyen Southern Poverty Law Center kuruluşu altkültürü, "çevrimiçi ataerkil ekosistemin bir parçası" olarak nitelendirmiş ve nefret grupları listesine dahil etmiştir.

Altkültürün toplam büyüklüğüne ilişkin tahminler büyük ölçüde değişmektedir. Inceller çoğunlukla erkek ve heteroseksüel olarak kabul edilir, ancak kaynaklar grubun etnik yapısı konusunda aynı fikirde değildir.

Kuzey Amerika'da toplamda 45 ölümle sonuçlanmış en az dört toplu katliam, ya kendilerini incel olarak tanımlamış ya da özel yazılarında veya internette konuyla ilgili isim ve yazılardan bahsetmiş erkekler tarafından işlenmiştir.

Incel toplulukları medya ve araştırmacılar tarafından kadın düşmanı ve şiddeti özendirici olduğu, aşırılıkçı görüşleri yaydığı ve üyelerini radikalleştirdiği gerekçe gösterilerek eleştirilmiştir.

Incellik, Hollanda Hükûmeti ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından engellilik olarak kabul edilmiştir. Incel olmada kesinleşmiş bir ırk ayrımı yoktur. Incel olmak bir tür cinselliksizliktir/cinsellikten mahrum kalmaktır. “Inceller” bir alt kültür, topluluk, ideoloji veya sosyal kulüp değildir. Kendi kendini tanımlayan incelller, “gerçekten flört etme” eğilimindedir. “Incel” terimi, popüler kültürde genellikle dışlayıcı ve aşağılayıcı bir terim olarak kullanılır.

INCEL GRUPLAR KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Incel grupları, "involuntary celibate" yani "istemsiz bekârlar" teriminden türetilmiştir ve genellikle romantik ilişki kurma konusunda zorluk yaşayan bireylerden oluşur. Bu gruplar, genellikle çevrimiçi platformlarda toplanır ve bazıları, toplumsal normlara veya kadınlara karşı olumsuz tutumlar geliştirebilir.

Bu grupların bazıları, yalnızlık ve dışlanma hissiyle başa çıkma yollarını tartışırken, diğerleri ise öfke ve nefret besleyen söylemler geliştirebilir. Bu tür gruplarla ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar arasında, bazı üyelerin radikalleşme potansiyeli ve toplumsal ilişkilerde olumsuz etkileri yer alır.IMG_1751.jpeg

Korkunçlar. Hepsi korkunç. Şimdi okuduğum yeri hatırlayamadım, bulunca alıntı biçiminde eklerim, paylaşımları tarandığında her bilmem kaç dk’da bir tecavüz kelimesine rastlıyorlar. Sadece ülkemiz için değil dünya için de büyük bir tehdit. Sayılarını filan bilmem, ister kalabalık olsunlar ister azınlık, insanlık için tehdit bunlar. Ciddi bir güvenlik sorunu ve tehditi. Devletlerin özellikle internet üzerinden örgütlenen bu grupların paylaşımlarını izleyip denetimlerini artırmaları çok önemli. Çok korkunçlar, ailelere de çok iş düşüyor. Aile bireyleri arasındaki sevgi ve bağ kurma eksikliği, aile içi şiddet, cehalet, ilgisizlik ve denetimsizlik (bunun dozu da çok önemli elbette) gençlerin farklı oluşumlara itilmesinde rol oynuyordur elbet. Çevre de önemli. Bilemiyorum, artık her şey çok kontrolsüz ve çığırından çıkmış durumda. Gerçekten yeğenleriminkinden, evladımınkinden, hatta kendi geleceğimden bile endişeliyim. Ülkenin pırlanta gençlerinin geleceğinden endişeliyim. Herkesin ama herkesin, özellikle ailelerin çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Korkunçlar. Hepsi korkunç. Şimdi okuduğum yeri hatırlayamadım, bulunca alıntı biçiminde eklerim, paylaşımları tarandığında her bilmem kaç dk’da bir tecavüz kelimesine rastlıyorlar. Sadece ülkemiz için değil dünya için de büyük bir tehdit. Sayılarını filan bilmem, ister kalabalık olsunlar ister azınlık, insanlık için tehdit bunlar. Ciddi bir güvenlik sorunu ve tehditi. Devletlerin özellikle internet üzerinden örgütlenen bu grupların paylaşımlarını izleyip denetimlerini artırmaları çok önemli. Çok korkunçlar, ailelere de çok iş düşüyor. Aile bireyleri arasındaki sevgi ve bağ kurma eksikliği, aile içi şiddet, cehalet, ilgisizlik ve denetimsizlik (bunun dozu da çok önemli elbette) gençlerin farklı oluşumlara itilmesinde rol oynuyordur elbet. Çevre de önemli. Bilemiyorum, artık her şey çok kontrolsüz ve çığırından çıkmış durumda. Gerçekten yeğenleriminkinden, evladımınkinden, hatta kendi geleceğimden bile endişeliyim. Ülkenin pırlanta gençlerinin geleceğinden endişeliyim. Herkesin ama herkesin, özellikle ailelerin çok dikkatli olmaları gerekiyor.
Özellikle bende sosyal medyada çok denk geldim.özelikle kadın cinayetlerini öven ve onlara empati duyan tiplere rastladım.en çok tuhafıma gidende Emo tipli bir kızın en vahşi kadın cinayetlerini işleyenlerin fotoğraflarını paylaşıp onlara karşı tuhaf duygular,empati duyması beni çok şaşırttı!!

Özellikle bende sosyal medyada çok denk geldim.özelikle kadın cinayetlerini öven ve onlara empati duyan tiplere rastladım.en çok tuhafıma gidende Emo tipli bir kızın en vahşi kadın cinayetlerini işleyenlerin fotoğraflarını paylaşıp onlara karşı tuhaf duygular,empati duyması beni çok şaşırttı!!

Ney peki öyle degil

senin element dediğin nedir? Kadın şiddetini körükleyen bir grubun adı bu. Hatta İngiltere’de, Amerika’da yapılan bazı katliamların da bu gruplarla ilişkisi tespit edildi. Bizde şu fotoğrafı görünen itin iki kadını katletmesiyle adı yayıldı, öncesinde ben bilmiyordum mesela. Böyle grupların varlığı adı incel olsun bilmem ne olsun, çok korkunç. Hafife alıyorsun gibi geldi.

Sen cok yanlış gelmişsin @Larien . İncel "evde kalmış" demek.

Ortak bir paydada birleşen delibok psikopatlar her türlü itliği yapar. Gebertilmeleri gerekir.

Yani itlik yapmak için incel olmaya gerek yok. Adam gider Sultanbeyli tirrekleri çete kurar yine toplum düşmanlığı yapar.

Yani tanımlara takılma. Onlar gotten sallama

Çıkışını biliyorum. Geldiği nokta o değil ama. İncel şiddeti diye bahsediliyor hatta. Neyse özünde ne dediğini anlıyorum zaten.
Ya adı o olmuş bu olmuş, kavram gtten sallama olmuş, hangi kavramla anılmış ne fark eder. Bunun ismi bugün böyle olur yarın başka bir şey. Topluma yayılan şiddet beni ürkütüyor ve sosyal medya/tg vs üzerinden üzerinden örgütlenerek çok kişiye ulaşabiliyorlar. Buna dair toplumsal bir endişe içerisindeyim ve tedirginim.

Çıkışını biliyorum. Geldiği nokta o değil ama. İncel şiddeti diye bahsediliyor hatta. Neyse özünde ne dediğini anlıyorum zaten.
Ya adı o olmuş bu olmuş, kavram gtten sallama olmuş, hangi kavramla anılmış ne fark eder. Bunun ismi bugün böyle olur yarın başka bir şey. Topluma yayılan şiddet beni ürkütüyor ve sosyal medya/tg vs üzerinden üzerinden örgütlenerek çok kişiye ulaşabiliyorlar. Buna dair toplumsal bir endişe içerisindeyim ve tedirginim.
Siber suç oranındaki artış ve kontrolsüz ortamların yaygınlaşmasından kaynaklanıyor. Çocuklar ve gençler de bu ortamlarda risk altındalar.

Siber polisin denetimleri artırması kadar bu suçu işleyenlere kimsenin sessiz kalmaması gerekiyor. Bilişim hukukundaki cezalar da caydırıcı olmalıdır.

Siteleri ihbar ediyorlar ancak bir benzeri kısa sürede açılabiliyor, bu sebeple sanal devriye polis sisteminin daha da güçlendirilmesi gerekli.

Son düzenleme:
dedim yine diyorum.......... yeni nesili labirent filmindekine bezer bir tesise kapatıp rehabilite edeceksin............

çoğunluğunun toplanma yeri discord.
bir çoğu uygulama olarak panel kullanıyor.
kişisel bilgilerin dağıtımı bu şekilde yapılıyor, panel denen uygulama geçen yıla kadar çok cüzi bir miktarla satiliyordu.
hani çalınan bilgiler nereye gidiyor diye soruyorsunuz ya bazen, işte bu panel denen olayda bitiyor her şey ancak bunun da kullanımı çok caydırıcı bir cezaya tabii değil sanırım.
en azından geçen yıl değildi.
bu zorbalığı böyle isimlere yaymaniza da gerek yok, twitter'da bir çok hesap bu tarz şeylere kalkışıyor zaten.

Bunlar asosyal ve dışa kapalı bir grup olduklarından zaman içinde kendi aralarında radikalleşebiliyorlar. Bir kayıtta dinlemiştim; ilerde kızım olursa tecavüz ederim nasılsa kucaktan kucağa gezecek gibi sapkınca şeyler söylüyordu. Böyleleri yakalanıp hadım edilmeli ve hapse atılmalı. Toplum için bir tehdit gerçektende.

çoğunluğunun toplanma yeri discord.
bir çoğu uygulama olarak panel kullanıyor.
kişisel bilgilerin dağıtımı bu şekilde yapılıyor, panel denen uygulama geçen yıla kadar çok cüzi bir miktarla satiliyordu.
hani çalınan bilgiler nereye gidiyor diye soruyorsunuz ya bazen, işte bu panel denen olayda bitiyor her şey ancak bunun da kullanımı çok caydırıcı bir cezaya tabii değil sanırım.
en azından geçen yıl değildi.
bu zorbalığı böyle isimlere yaymaniza da gerek yok, twitter'da bir çok hesap bu tarz şeylere kalkışıyor zaten.
Cezalar arttırıldı ancak bu suçu işleyenleri tespit etmek biraz zaman alıyor çünkü panel loglarını tek tek inceleyip, kimlerin giriş yaptığını ve kimleri sorguladığın bulmaları gerekiyor. Eninde sonunda yakalanıp ceza alıyorlar.

Bu konuda daha önce açtığım haber başlığını da bilgi amaçlı ekleyeyim.

Yasa dışı "sorgu sistemi" soruşturması: 44 kişi tutuklandı

Son düzenleme:
Cezalar arttırıldı ancak bu suçu işleyenleri tespit etme biraz zaman alıyor çünkü panel loglarını tek tek inceleyip, kimlerin giriş yaptığını ve kimleri sorguladığını incelemeleri gerekiyor. Eninde sonunda yakalanıp ceza alıyorlar.

Bu konuda daha önce açtığım haber başlığını da bilgi amaçlı ekleyeyim.

Yasa dışı "sorgu sistemi" soruşturması: 44 kişi tutuklandı

konu panelle bitmiyor.
discord grubunun üyelerinin kimlik ve yerleşim bilgileri bir çok kez paylaşıldı.
suç duyurusunda bulunuldu ancak çoğunluğu yurt dışı kayıtlı.

bu tarz şeylerin kökenini bulmak gerekiyor ki ilerideki olaylarin da önüne geçilebilsin.
ayrıca erkekle sınırlı değil aynı gruplarda kadınlar da çoğunlukta, bu da akran zorbalığıni hemcins zorbalığıni doğuruyor.

konu panelle bitmiyor.
discord grubunun üyelerinin kimlik ve yerleşim bilgileri bir çok kez paylaşıldı.
suç duyurusunda bulunuldu ancak çoğunluğu yurt dışı kayıtlı.

bu tarz şeylerin kökenini bulmak gerekiyor ki ilerideki olaylarin da önüne geçilebilsin.
ayrıca erkekle sınırlı değil aynı gruplarda kadınlar da çoğunlukta, bu da akran zorbalığıni hemcins zorbalığıni doğuruyor.
Yurt dışı da olsa kimlik tespiti yapıldığında en azından haklarında suç duyurusu yapılmış olacak ve ilgili ülkenin resmi makamlarına da iletilir.

Sorgu paneline, kişiye ait olmayan verileri de ekliyorlarmış ki bu da ciddi bir suç.

Dijital ortamda veri güvenliği konusunda önlemler almaları gerekiyor. İlgili kurumlara beyanname vermeden e-devlet üzerinden bile her veri gözükmüyor ve iyi ki de böyle yoksa daha çok veriyi çalmış olacaklardı.

Adolescence dizisinde bu konu işleniyor. Çok vurucu işleniyor. Harika bir dizi tavsiye ederim.

Geri