İnanmak için mi inanıyoruz yoksa çıkarlarımız için mi?

Konu sahibi son olarak 982 gün önce görüldü
-Ölümden sonra ceza korkusuyla ve ödül umuduyla mı ALLAH'ha inanıyor sunuz?
-Yoksa gerçekten istediğiniz için mi?

Örnek: Hz. İbrahim'in olayındaki gibi ALLAH sizden hayatta en sevdiğiniz kişiyi öldürmenizi isteseydi bunu yapar mıydınız?
Bir kere bile yüzünü görmediğimiz sesini duymadığımız, varlığından emin bile olmadığınız bir yaratıcı için bunu yapar mıydınız?

Seven inanır, inanan anlar, anlayan bir daha sever. Bilir ki seven sevdiği de onu sevmiştir. En samimi sevgi bağlılığın aidiyetliğindedir. En olana daire dahil oluş nasipse, gerisi safi bir yok oluş.

biz ödül yada ceza için değil. Sadece Allah'ın bizden razı olması için inanıyoruz yaşıyoruz.

Ve onun bize verebileceği ödülde ceza da hiçbirşeyin ona yük olmayacağını biliyoruz.

Ayrıca biz öyle inançlı milletizdir ki Müslümanlar. Gerekli ibadetlerimizi yapmasakta birçok hata da yapsak konu vatan olduğunda ölüme hiç düşünmeden gideriz. Çünkü inancımıza göre şehadete yürümek bir nasip işidir. Buda bizim vereceğimiz tek canımızın bile Allahın yolunda vereceğimizin göstergesidir.

Doğru ve samimi bulduğumuz için,çıkarlarımız için,saf inanmak için...
Yüzdeleri kişiden kişiye değişir.

Çıkarlar için inanmak saçma. Ben inanayım da ödüllendirileyim, inanmazsam ceza yerim diyerek seçim yapmak tuhaf. İçindeki has inancı ne ise ona göre hareket etmeli insan. Bu konuda sadece ailesinden öğrendiği ile de değil, gerçeği araştırarak bulup inanmalı.

allah
sevdiğim
en sevdiğim
şu kadar sevdiğim kişiyi
öldürmemi istemez

Döneminin en yakışıklı sahabelerinden Musab B. Umeyr, İslam dinine geçtikten sonra tüm varlığını bu yolda harcadı. Daha sonra Uhud Gazvesi'nde iki eli de kesildi ve o savaşta şehit oldu.
Sahabe dönemindekilerin inancı hakiki inançtı, sonrasında gelen Allah dostları çileler eşliğinde o imanı aradılar ve buldular. İnanç, oldu bittiye getirilecek bir mevzu değil zira yaşam amacımız bu, Allahı forumda bulmak imkansızdır diyemem lakin ne kadar gerekli, tartışılır.

Aslında kimse inanmıyor. 4000 kadar din var. "Müslümanım" diyen biri diğer 3999 dine inanmıyor. Yani 0.00025 lik bir fark var bir Sünni ile aramda.

Hepimiz kardeşiz :)

İnandığım için inanıyorum.
Kimse çıkarı uğruna inanmadığı bir şeye inanmaz. Kendine yada başkasına yalan söylemiş olur. İnanmayanlar da inanmadıkları için inanmıyor.

İnançların sonunda hep hayal kırıklıkları vardır. En iyisi ıspanaga inanın. Demir var içinde .
Keşke ıspanak çıksa da yesem. Bakın ne kadar inanıyorum olacak biliyorum.

İnançların sonunda hep hayal kırıklıkları vardır. En iyisi ıspanaga inanın. Demir var içinde .
Keşke ıspanak çıksa da yesem. Bakın ne kadar inanıyorum olacak biliyorum.
İnanmıyorsanız inanmayın, isterseniz gidin ata tapın.
Fakat Allaha inanan ile de alay etmeyin.
Allahın yarattığı ıspanağa tapmaknta iyiymiş

İnanmıyorsanız inanmayın, isterseniz gidin ata tapın.
Fakat Allaha inanan ile de alay etmeyin.
Allahın yarattığı ıspanağa tapmaknta iyiymiş
Kimseyle alay ettiğim yok. Tapınmalara da inanmam. Kendi halimde ıspanak sever bir zatım. Neden çemkirdiniz anlamadım.

Geri