İnançsızlık ve cehennem hakkında..

Konu sahibi son olarak 62 gün önce görüldü

inançsızlara cehennemde sonsuz azap çektirilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

• Adil bi durum, bence sorun yok.

Kullanılan: 6 33.3%
  • Adil değil.

Kullanılan: 4 22.2%
  • Kararsızım.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Bu bilgi-yorum yanlış, inanmayanlar da cennete gidebilirler.

Kullanılan: 5 27.8%
  • Konu hakkında bilgim-fikrim yok. Ben bi araştırayım.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Bunlardan başka(Yazarsanız memnun olurum.)

Kullanılan: 3 16.7%

• Kullanılan toplam oy
    18
Kuran'da sıkça vurgulanan, inançsızlara cehennemde sonsuz azap çektirilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?​

Bildiğim kadarıyla inançsızlar direkt cehenneme gidecek. Ayetini hatırlamıyorum ama İslamiyet'in kutsal kitabı Kur'an böyle diyordu diye hatırlıyorum. İnançsızların kalbi mühürlü olduğu ve tanrının varlığını direkt reddettikleri için cennete girmeleri mümkün değil.

Allah bilir arkadaslar. Tanrinin hikmeti.
Tanri adildir.

Bildiğim kadarıyla inançsızlar direkt cehenneme gidecek. Ayetini hatırlamıyorum ama İslamiyet'in kutsal kitabı Kur'an böyle diyordu diye hatırlıyorum. İnançsızların kalbi mühürlü olduğu ve tanrının varlığını direkt reddettikleri için cennete girmeleri mümkün değil.

Sus sus ateist kafir!:p
Kalbi muhurluler icin;

Suphesiz ki alemlere ibret olsun diye yarattik.

Benim cehennem garanti cepte duruyor. Cennet icinde bakicaz halledicez :p

Onlar, ahireti verip dünya hayatını satın alan kimselerdir. Artık bunlardan azap hiç hafifletilmez. Onlara yardım da edilmez.

Bakara 86

Dinlerini oyun ve eğlence edinenleri ve dünya hayatı kendilerini aldatmış olanları bırak. Hiç kimsenin kazandığı yüzünden mahrumiyete sürüklenmemesi için Kur’an ile öğüt ver. Yoksa ona Allah’tan başka ne bir dost vardır, ne de bir şefaatçi. (Kurtuluşu için) her türlü fidyeyi verse de bu ondan kabul edilmez. İşte onlar kazandıkları yüzünden helake sürüklenmiş kimselerdir. Küfre saplanıp kalmalarından dolayı onlara çılgınca kaynamış bir içecek ve elem dolu bir azap vardır.
EN'AM/70

Gayet de adildir.

Allah'ın merhametinin sonsuz olduğuna inanıyorum, ötesi hakkında kesin yargıda bulunmak imkansız. kul hakkı yemek, şirk koşmak bildiğimiz büyük günahlardan. inançsız ama merhametli, başkasına zararı dokunmayan biri... bilemeyiz ne olacaktır akıbeti. aklın sınırlarını aşıyor. kim bilir hem belki de cehennem burada başlıyordur...

Allah adil mi diye bağımsız bir sorarsak eğer, belki adalet kimi zaman geç ulaştığı için isyana düşüyoruz ama er geç herkes ektiğini biçiyor hem de bu dünyada. bu da adaletin bir şekilde işlediğinin, başımıza gelenlerin de bir hikmeti olduğunun göstergesi kanımca.

bence cok dogru bir gorus degil yaniallah'a inanmayan ama yine de icten etrafina saygili iyilik yapan insanlar var simdi herkes mi cehenneme gidiyor? bir de bu inanc bir dine dayaliysa her dine gore diger dinler cehennemi boyladi.

Efendim zaten İslamiyet inancına göre sadece Müslüman olanlar cennete girebilir. Buradan yola çıkarsak eğer dünya nüfusunun yaklaşık olarak %20'lik bir kısmı islamiyet inancına mensup. Ve buradan yine hareketle şu sonuçlara varabiliriz:

1- Dünyadaki insanların %80'i cehenneme gidecek.
2- İmtihana sadece %20'lik bir kısım alınacaktır.
3- Cennete imtihana giren %20 lik kısımdan imtihanı geçebilenler girecektir.

Yani cehennem olayı sadece ateistleri değil, islamiyet dışındaki inançları da kapsamaktadır. Olaya şu açıdan bakmak da önemli:

Teizme mensup diğer dinlerin her birine göre de sadece kendi dinlerine mensup olanlar cennete girebilecek. Dolayısıyla islam dinine mensup olanlar cehenneme gidecektir diye söylenir. Örneğin Yahudilik'te bildiğim kadar böyle.

İlgili Ayet : “Kim, İslâm’dan başka bir din ararsa, o kimseden bu din asla kabul edilmez ve o, âhirette kaybedenlerden olur.” (Âl-i İmran suresi, 85)

Yani yeni dogmus bir yahudi cocuk yahudi olarak olurse cehennemlik.. ve bu onun kaderi oluyor:)
Ben buna inanmiyorum. Kimse kesin hukumler veremez..

Yani yeni dogmus bir yahudi cocuk yahudi olarak olurse cehennemlik.. ve bu onun kaderi oluyor:)
Ben buna inanmiyorum. Kimse kesin hukumler veremez..

Aslında İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'da yukarıda verdiğim gibi net ifadeler olsa da bu konuda sofistike davranan dinciler de var.

Sofistike davranılmasının sebebi ortada bir tutarsızlık olması. Tutarsızlığın kökeni de senin verdiğin örnekten kaynaklanıyor. Örneğin Yahudi çocuk, yada islamdan bihaber olan bir eskimo, yada bir kızıldereli, yada bir aborjin veyahut da ömrü boyunca dinsel inançlardan yada islamiyetle uzaktan yakından alakası olmamış bir japon... Bu örnekler uzayabilir. Bunların iyi yada kötü olduğuna bakılmaksızın diğer mesajımda vermiş olduğum ayete dayandırarak cehenneme atmak insanın aklına soru işaretleri getirir.

Sofistike dinciler yada biz buna kurnaz dinciler diyelim, bu durum karşısında Allah'ın dönemin koşullarına göre imtihan edeceğini, merhametli ve adaletli olduğunu ve buradan şans tanıyacağını söyleyebiliyorlar.

Başka bir görüşde ahiret gününde bu kişilerin sorgulanacağı ve ahirette islamiyete geçeceğidir.

Bir başka görüş de Hristiyanlar ve Yahudiler ahirete iman ediyor ve iyi amelleri var ise bunların cennete alınabileceği söylemi.

Gibi gibi.

Nereden ele alınırsa alınsın soru işaretleri silinmiyor aksine yeni soru işaretleri gündeme geliyor.

Islam'da tutarsizlik yoktur. Azaptan kurtulmanin geregi imandir. Iman icin ise akil sarttir. Bu yüzden yeni doganin din sorumlulugu yoktur. Islamda tutarsizlik degil iki görüs vardir:

*Imam Maturidiye göre islamla tanismayan insanlar islami bulabilecek akla sahiptir bu yüzden imanla mükelleftir.Akil ile imani bulamadiklari icin azap göreceklerdir.

*Imam-i Es-ari ye göre ise Allah bir uyarici göndermeden azap etmez. Bu yüzden azap görmeyeceklerdir.

Cogu alimler Ehl-i fetret olanlarin ve toplumdan uzak yasayanlarin, islami duymayanlarin azap görmeyecegi konusunda hemfikirdir. Bilgi eksikligi varsa benim eksikligimdendir ki cok fazla cahilim. Islamda mutlak ve muhakkak bir cevabi vardir. Diger dinler hakkinda ise inanmadigim din olduklarindan karalamaya veya aklamaya yeltenmiyorum.

Geri