İnançsız olmak çok zor aslında..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
-üzüldüğünüzde dayanabileceğiniz hiç bir şey yok
-bana bunu ver diyecek bir umudunuzda yok
-başkalarının yaptığı kötülüklerin yanına kar kalacağını ,hesabı sorulmayacağına inanmak.
İnanç fani hayatın yegane tesellisidir..

colam bitmis
hmmmm ömmm telekinezi sayesinde bardagimin dolmasina inaniyorum ama ne kadar yirtinsam da olmuyor
yani kalkip kendim doldurmam lazim gibi bir sey
kalk yap bir seyler Yabani

çok doğru, din dediğin kolay mevzu aslında ama insan kendini hakkıyla oyalayacak bir şey bulamadığında meşgul olacağı şeyler arıyor bazenleri. ee tanrı şehre inip kulaklarınıza fısıldayamayacak kadar çok gürültü çıkarırsanız zaman bir türlü geçmek bilmiyorsa demek ne diyelim olağansınız zaar

Arabesk bir yaşam modeli yerine harekete geçmeyi, bir şeyler değiştirmeyi teşvik eder inançsızlık. Öteki türlü elini aç tanrım yardım et de, belki gökten paraşütle 4 koç indirir.

Zorluğunun nedeni emin ya da çetrefilli bir yol olması değil. Sadece dinsizlik anlamında söylemiyorum bunu.
Toprak suya su da toprağa muhtactir.
Kendini sadece toprak, madde olmaya zorlarsan beslenemezsin, kurursun.Sadece su olmayı seçersen de tutunamaz, varlığını şekillendiremezsin.
Toprağın,bedenin suya muhtaç.
Belki tanrı belki başka bir şey.
Sana iyi gelecek,iç tatminini sağlayacak suyu bul.

Ciddiye almıyorum diye bokunu çıkarmayın _ kafanızdan uydurdugunuz salakliklari gerçek diye öne surmeyin_ her salak şeye cevap veremem

Arap dinine inanmamak depresyon sebebi falan değildir. Mitolojiyle iç rahatlığı sağlamak isteyen her türlü başka çareler de bulur.

Ama,

Madem ahirete inanmıyorsun, niye gidip adam öldürüyorsun, arsızlık hırsızlık yapmıyorsun, gerizekalı mısın dersen ana avrat bacı kardaş gözetmeden cok ağır küfür ederim. Ahlak sahibi insan olmak için senin gibi benim masala ihtiyacım yok.

EzaUVXYUcAUmpVI.jpg

karşiim önce tahrik edici bir unsurla konuya dalman lazım. böyle kuru kuru olmaz. teknik işler bunlar.

mesela "inançlılar ödül/ceza motivasyonuyla mı ahlaklı ya da iyi insan olma tercihinde bulunuyor? öyleyse bu muhafazakarları sadece kendi çıkarını düşünen, egoist birer homo-sapiens yapar." diyebilirsin. temel etik felsefesinden ortayı açarsın.

ya da "inançsız olmak amaçsız olmakla eşdeğerdir; amacı olmayan insanın da ahlaki herhangi bir tutarlılığı ve topluma da faydası olamaz" diye ahlakın kolektif bilinçaltına doğru karşı açıdan bir salvo atarsın.

Geri