İnançlı ve İnançsız Kişiler Arası Geçekleştirilen Evliliğe Bakış Açınız Nedir?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Toplumda her görüş ve inançtan insan bir arada yaşamaya çalışırken, bazen tamamen zıt görüşlü ya da inançlı insanlar birbirlerine duygusallık besleyip bu işi evliliğe kadar taşımak isteyebiliyorlar fakat toplum ya da aile baskısı nedeni ile çoğu zaman geri adım atmak zorunda kalanlar da oluyor.

Sizlerin bu konuda görüşleri nelerdir? Ateist-deist ya da agnostik birisi ile teist bir kişinin evliliğine nasıl bakıyorsunuz?

Karşısında ki kişinin yaşam alanına müdahale etmediği sürece hiç sorun çıkmaz. Bizim evde sadece annem inançlı, kendisi inandığı değerler doğrultusunda yaşıyor.

İki taraf da uçta değilse hiç sorun olmaz. İnanan dini vecibelerini yerine getirsin, inanmayan eşinin yaşam alanına karışmasın. Aynı şekilde inanmayan kişi, inanan eşinin inanç özgürlüğünü kısıtlamasın yeter. Biraz da karşılıklı anlayış ve alttan almalar ile o iş çok rahat yürür. Hele aileler de bu konuda birbirlerine karşı anlayışlı ise tadından yenmez.

Benim bu konuda ki düşüncelerim, bizim dinimiz de bu haram bana günah geliyor. Bizim açımızdan yani beraber yaşıyorsun tamam ona bir şey diyemezsin ama ateist birinin hiç dini yok çünkü Allah tanımıyor. öyle bir insanla nikah kıyılamaz. Bunun ahireti var cenneti var düzeltmek yada ona anlatmak en doğrusu inancı yoksada yapacak bir şey yok. Onun için ben arkadaşlara katılmıyorum. gayri meşru bu. Laf olsun diyede kimse müslüman olmaz. dünya geçici bir heva hevestir. Ahiretini kurtarmak için bir an önce dua edilmesi gerekiyor.

Ülkece biz bunları asla aşamayacağız

Allah'ın varlığını red edenin yada sorgulayanın nikahı da dinimiz de kabül olmaz. Onlar kendi aralarında ne yaparlarsa yapsınlar. Benden uzak durdukları sürece saygım olur.

Onlar gibi yaşayan onlardandır, demiş Peygamberimiz.

Son düzenleme:
Ikili iliskilerde bir yere kadar tolere edilebilir, hadi aileyide zorda bir sekilde idare ettin diyelim, peki cocuk nasil yetistirilecek?

Cok zor, ozellikle ulkemizde .

Gerçekleştirildiyse zaten ne diyebiliriz, harika bir şeye imza attıkları için mutluluklar dileriz.
Farklılıklar insanı insan yapan şeyler, birbirimize tıpatıp benzeyemeyiz hiçbirimiz. Ortak şeyleri savunan insanların bile aynı konular için farklı bakış açıları vardır, güzel olan budur. Güzel olan, farklılıkları bir suç, hata, günah, yanlış gibi görmek yerine iki farklı düşünceyi saygının ortak çerçevesinde buluşturabilmektir. Kimsenin düşüncesi bir başkasının onayına ihtiyaç duymaz, birbirini anlayabildikten sonra geriye kalan hiçbir şeyin önemi yoktur bence. Hayat yeterince zor, bence biz insanlar bazı şeyleri biraz kolaylaştırmalıyız. Ne bileyim dini şeylerle ilgim alakam yoktur ama oruç tutan sevgilimi iftara çağırmışlığım vardır, sahura uyandırmışlığım vs vs. Hatta oruç bile tuttum onunla, nereye gittiğinin ne olduğunun önemi yok, o an içimden geldi. Onun yapmak istediği bir şeyi engellemek değil de ortak olmak çok güzel bence. Aşırı basit bir örnek, yöntemler basit zaten. Her şeyi çok düşünüyoruz bunaldım yine. :(

sağcı solcuyu aşamayan birbirine ufacık tahammulu bulunmayan toplumlarda çok da şey olmaz şeapmayın
tuğçe kazaz da çok şeaptı

şimdi ne idüğü bellı değil

Evlilikte her zaman her konuda denklikten yanayım ve bu hayatta en tahammül edemediğim kişiler inançsızlardır. Bu tür görüşlere saygı duymak da inancımla çelişir. Sadece yaradandan ötürü sevmeye çalışırım yani bir otu, bir hayvanı, bir insanı sevdiğim gibi.. :))

Bi’ tarafın Fenerbahçeli diğer tarafın Galatasaraylı olmasından farksız.
Saygı önemli.

karşısındaki insanın inancıyla değil de kendisiyle evleniyorsa ben bir sorun göremiyorum.
düşüncelerimiz, sosyal ve kültürel farklılıklarımız bizi biz yapan şeylerdir ve hayatımızı da bu doğrultuda şekillendiririz. her iki taraf da bunun bilincinde, açık görüşlü ve hoşgörülüyse ne güzel, mutlu mesut yaşayıp giderler. tabii bunların inancın ya da inançsızlığın değil, insan olmanın gereklilikleri olduğunu düşünüyorum, orası ayrı.

Amaaan hala neyi düşünüyorsunuz bre? Vallahi yıldım bu milletin insan ayrıştırmasından. Dünya oturmuş uzayla, bilimle, tıpla uğraşıyor, biz hala inançsıza tahammül edemeyenlerle.
Atın beni denizlere!

Çoğu inanca göre bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama müslümanlar için yasaklanmış. müslüman kişi bunun bilincindedir zaten ona göre ayağını yorgana göre uzatır böylece soğuk yiyip cırcır olmaz

Inançlı biriyim ama seviyorsam inançsız da olsa saygı duyarım. Ülkece yontulmamız gerekiyor bazı konularda. İnsanın inançlarına saygı duymak gerekir. Hele kalbiniz ile aklınız savaşıyorsa emin olun kazanan aklınız olmayacaktır. Sevgi den üstün bir şey yok. Kendimizi kandırmayalım.

Herkes birine, bir şeye inanır.
Kimse de kimsenin inancına , değerlerine mudahale edemez. Tercih etmiyorsanız birlikte olmazsınız.
Bunun tartışılması bile çok saçma bana göre. İki tarafta birbirine saygı duyup bu konu da karışmıyorsa sorunsuz bir evlilik yaşanır.

Ben ilişkiye inanmaktan yanayım. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Benim bakış açıma ancak halt yemek düşer.
Ancak kadının erkekten 3-4 yaş büyük olmasını, kadın ya da erkekten birinin daha önce bir evlilik yapmış olmasını, kadın ya da erkekten birinin ufak bir engeli olmasını, "nerelisin" sorusunun cevabının birçok konudan daha önemli olduğu çevrelerde bu zaten aşılamaz bir durum.
Sonuç olarak herkesin kırmızı çizgisi farklı.

Geri