İnançlara göre boşanma oranlarını değerlendiriniz.

Konu sahibi son olarak 83 gün önce görüldü
Pew Research verilerine göre;

Katoliklerde %19
Protestanlarda %51
Ortodokslarda %9
Müslümanlarda %31
Yahudilerde %9
Hindularda %5
Budistlerde %10
Ateistlerde %36

olan boşanma oranlarını nasıl yorumluyorsunuz? Boşanmak kötü müdür, iyi midir? İnançla birleştirildiğinde, boşanma oranları inancın katılığına veya rahatlığına, hoşgörülü olmasına dair bir gösterge olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: X
Konuyu açıp forumdan çıkmış arkadaş :) helal olsun konuyu açmak için gelmiş.
İsviçreli bilim adamları yapmış olsa, araştırma daha ilgi çekici olabilirdi.

- İki şahit bulup evlenmek bu kadar kolay olursa, boşanmalar da bu oranda çok olur. Veriler ile ilgili hiç bir açıklama yok, üç kere boş ol deyip boşanan var. Yada kabileler buna dahil mi? Sadece resmi nikahlı mı bunlar.

Bence boşanma konusunda İnançtan daha önde gelen başka faktörler etkilidir.

Konuyu açıp forumdan çıkmış arkadaş :) helal olsun konuyu açmak için gelmiş.
İsviçreli bilim adamları yapmış olsa, araştırma daha ilgi çekici olabilirdi.

- İki şahit bulup evlenmek bu kadar kolay olursa, boşanmalar da bu oranda çok olur. Veriler ile ilgili hiç bir açıklama yok, üç kere boş ol deyip boşanan var. Yada kabileler buna dahil mi? Sadece resmi nikahlı mı bunlar.

Kabileler dahil. Üç kere boş ol deyip boşananlar dahil. Evlenip boşandığını kimseyle paylaşmayanlar da dahil. İnançları özel yollarla öğrenildi.

Bu sonuçlarda bir tutarsızlık var.. İnanç dışı faktörler çok etki etmiş bence sonuçlara

Pew Research verilerine göre;

Katoliklerde %19
Protestanlarda %51
Ortodokslarda %9
Müslümanlarda %31
Yahudilerde %9
Hindularda %5
Budistlerde %10
Ateistlerde %36

olan boşanma oranlarını nasıl yorumluyorsunuz? Boşanmak kötü müdür, iyi midir? İnançla birleştirildiğinde, boşanma oranları inancın katılığına veya rahatlığına, hoşgörülü olmasına dair bir gösterge olabilir mi?

İnançtan daha çok toplumsal baskı etkiliyor ve çoğu insan bu sebeple zorla evlilik yürütmeye çalışıyor. Boşanmak kötü değildir hatta tam tersi eşine ihanet eden insanların sayısındaki artışa bakınca boşanmak en doğru seçenektir.

Boşanmak iyi mi, yoksa kötü mü gibi bir yaklaşımı hoş bulmadım doğrusu.
İnsanlar zora ki kurdukları hayatları parçalamayı tabii ki istemezler.
Yanlış evlilikler sonucu mutsuz olan binlerce çift ve bunların sonuna katlanmak zorunda olan binlerce çocuk.
Aslında yanlış beraberlikleri birilerinin suçu olarak değil de, talihsizliği olarak görüyorum ben.
Bunun dinlerle ilgisi?
Kabul etmek istesekte istemesekte herkes eşit şartlara sahip değil ve dini baskı yüzünden mutsuz evliliklerini sürdürmek zorunda olan birçok çift vardır eminim ki.

İnançtan daha çok toplumsal baskı etkiliyor ve çoğu insan bu sebeple zorla evlilik yürütmeye çalışıyor. Boşanmak kötü değildir hatta tam tersi eşine ihanet eden insanların sayısındaki artışa bakınca boşanmak en doğru seçenektir.

İhanet eden insanların sayısındaki artışa bakınca boşanmanın en doğru seçenek olduğu sonucuna ulaşmak yerine, evlenirken daha seçici, daha dikkatli olunması gerektiği sonucuna ulaşmak daha yerinde olmaz mı?

Yani boşanmadaki artışın yerini evlilikteki azalmanın artışı alsa, bir diğer yorumda belirtilen tarafların ve çocukların mağduriyetini azaltmak adına daha yerinde bir istatistik ortaya çıkmış olmaz mı?

İnancın etkisini tamamen gözardı edebilir miyiz?

İhanet eden insanların sayısındaki artışa bakınca boşanmanın en doğru seçenek olduğu sonucuna ulaşmak yerine, evlenirken daha seçici, daha dikkatli olunması gerektiği sonucuna ulaşmak daha yerinde olmaz mı?

Yani boşanmadaki artışın yerini evlilikteki azalmanın artışı alsa, bir diğer yorumda belirtilen tarafların ve çocukların mağduriyetini azaltmak adına daha yerinde bir istatistik ortaya çıkmış olmaz mı?

İnancın etkisini tamamen gözardı edebilir miyiz?

İnancın etkisi var ve hiç yok diyemeyiz fakat mahalle baskısı yani toplumun yarattığı zorluklar, çoğu insanın bu kararı almasına ciddi anlamda engel teşkil diyor.

Evlenmeden önce kişinin karşı tarafta aradığı kriterler de çok önemli ve evlilik kararı alırken çok iyi düşünmek gerekiyor fakat zamanla duyguların değişebildiği de unutulmamalıdır.

Boşanma aşamasına gelen fakat cesaret edemeyenlerin genelde söyledikleri, kurulu düzeni bozmamak ya da çocukların mağdur edilmemesi oluyor.

Evlilik kararı alan hiç kimse bu yola boşanmak için çıkmıyordur fakat zamanla koşullar ve duygular değişebiliyor. İnsan zor koşullara rağmen evlilik yürütmeye çalışınca da hem ihanet hem de mutsuzluk kaçınılmaz oluyor. Bu sebeple boşanmak kötü değildir fakat elbette en son seçenek olmalı yani evliliği kurtaramadığınız noktada başvurulmalıdır.

Hristiyanları 3 mezhebe ayırmışsın da oranlamada, müslümanları neden ayırmadın?(veya) neden ayırmamışlar? İnançla çok az alakası vardır ayrıca. Uyum yakalandıktan sonra gerisi teferruattır.

Lefty

Evlilik sadece kolay koşullar için midir? Zor koşullar zaten hayatın içinde olması beklenen bir durum değil midir? Yola çıkmadan önce zorlukların beraber nasıl, ne şekilde karşılanacağı üzerine de düşünmek gerekmez mi?

Pan

Çalışmaya yer veren kaynak belirtilmiş olmasına rağmen başlangıçta soru bana yöneltilmiş. Ayırmamışlar kadim dostum. Nedenini elbette bilemem.

Kesinlikle doğru bir sorgulama olduğunu düşünüyorum ve sana katılıyorum.

Lefty

Evlilik sadece kolay koşullar için midir? Zor koşullar zaten hayatın içinde olması beklenen bir durum değil midir? Yola çıkmadan önce zorlukların beraber nasıl, ne şekilde karşılanacağı üzerine de düşünmek gerekmez mi?

Elbette ve başta bir söz verilip yola çıkılıyor fakat ilerleyen zamanda ne yaşanacağını kestirmek zor ve aşıkken alınan evlilik kararları çok yanıltıcı olabiliyor çünkü olmayan özellikler eklenip sonrasında hayal kırıklığı yaşanıyor.

Evlilik kararı alırken genelde kötü olasılıklar hesaplanmaz çünkü o an her şey aşılabilir görünür ve bu da yanıltıcı oluyor.

Evlilik sertifikası versinler dediğimizde abartmış oluyoruz fakat herkes evlenmese ve evlenecek kişilerden de akıl-ruh sağlığı testi isteseler güzel olur.

Elbette ve başta bir söz verilip yola çıkılıyor fakat ilerleyen zamanda ne yaşanacağını kestirmek zor ve aşıkken alınan evlilik kararları çok yanıltıcı olabiliyor çünkü olmayan özellikler eklenip sonrasında hayal kırıklığı yaşanıyor.

Evlilik kararı alırken genelde kötü olasılıklar hesaplanmaz çünkü o an her şey aşılabilir görünür ve bu da yanıltıcı oluyor.

Evlilik sertifikası versinler dediğimizde abartmış oluyoruz fakat herkes evlenmese ve evlenecek kişilerden de akıl-ruh sağlığı testi isteseler güzel olur.

Böyle bir durumda evlenemem sanırım.

Aşıkken evlilik kararı alınmamalı sonucuna ulaşıyorum.

Böyle bir durumda evlenemem sanırım.

Aşıkken evlilik kararı alınmamalı sonucuna ulaşıyorum.

Uzmanlar aşıkken evlilik kararı almayın diyorlar çünkü boşanma oranı en yüksek çiftler, aşıklardan çıkıyormuş. Aşkın büyüsü ile karşı tarafı tam analiz edemeyip etkisi geçince de hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar.

Boşalma oranında müselmân olanlar birinci olabilir.

Son düzenleme:
Uzmanlar aşıkken evlilik kararı almayın diyorlar çünkü boşanma oranı en yüksek çiftler, aşıklardan çıkıyormuş. Aşkın büyüsü ile karşı tarafı tam analiz edemeyip etkisi geçince de hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar.

Sevgili Lefty peki sizce hangi durumdayken böyle ciddi bir karar almalıyız?
Arada aşk olmayıp, baskılara dayanamama sonucu verilen kararlarda da ne yazık ki benzer sonlar yaşanıyor.
Peki sizce, doğru karar ne zaman? Hangi koşulda?

Sevgili Lefty peki sizce hangi durumdayken böyle ciddi bir karar almalıyız?
Arada aşk olmayıp, baskılara dayanamama sonucu verilen kararlarda da ne yazık ki benzer sonlar yaşanıyor.
Peki sizce, doğru karar ne zaman? Hangi koşulda?

Acil bir toplantıya yetişmem gerekiyor, döndüğümde cevaplayacağım.

Geri