İnancı sorgulamayı kötü sanmak

Konu sahibi son olarak 254 gün önce görüldü
hayır aksine inancını sorgulamak inancını güçlendirir diye düşünüyorum..Çoğumuz müslümanlık nedir bilmiyoruz sadece annemiz babamız müslüman olduğu için müslümanız..Sorgulayıp neye niye inandığını bulmak en sağlamıdır..

Ateisti cani görmek gibi bir şeydir.

İnsanın inancını sorgulaması için bir şeye inanması lazım inanmadan sorgulayanını çok gördük.

Hangi inanctan bahsediliyor budizm mi vs. bilmiyorum.
Ama Islam SORGULANMAZ.
Zararlari bilindigi halde, icki neden haram diye sorgulanirsa, Allahin emirlerini sorgulamis olursun.
Bu da Küfre girer.
Küfre giren de Kafir olur.

Allahin EMIRLERININ sorgulanmamasi gerektigine inaniyorum

Bir çok hocama sordum ben bunu zamanında. Sorgulanır efendim. Sorgularsın ama üsluplu bir şekilde. Zaten Biz Müslüman kesim de aman Kuranı elleme çarpılırsın aman onu düşünme cehenneme gidersin diye diye,araştırmadan saçma sapan bilgilere sahip oluyoruz. Sorgula efendim. Sorgula ki,kafanda soru işaretleri varsa gerçekleri gör.Sorgulayacaksın ve araştıracaksın ki, gerçeği bilesin ve ona göre davranasın. Bu İslamda da vardır zaten.

Bilmeden konuşan çok olunca böyle olunuyor işte.

İnancını değil inancı sorgulaması. Benim yahudiliği sorgulamam için yahudi veya başka bir dine mensup olmam gerekmez. İslamda Allah`ın verdiği aklı kullanmamak için diretmekle duyduğunuz saygı pek bir hoş. Her sorgulayan da dinden çıkmıyor aksine neye neden inandığını veya neden inanmadıgını biliyor bilin istedim.

Aaa burasi sozlukmuydu :pv

Sorgulanır efendim neden sorgulanmasın ki ?
Doğruya ulaşmak için sorgulamak gerekir.

Tarih göstermiştir ki batıl inançlar sorgulandığında inanılabilir hiç bir yanı çıkmamaktadır.Süsledikleri o söylemlerin asıl amacı belli bir noktada kendini belli eder. Hak din olan İslamın sorgulanmasında bir sakınca yoktur lakin çamur atan bir takım vardır ve bu takımın görevi sorgulamak değildir eleştirmek,kötü göstermektedir.Genelde çamur atmaya çalışan şahıslar kendilerini çok insancıl göstermektedirler fakat bu aslında böyle değildir.Bu kişilerin örnek aldıkları çamurcular tarih boyunca unutulmaya mahkum olmuş kişilerdir ve kendileride unutulacaktır.Unutulma nedenleri ise atmaya çalıştıkları çamurlar kendi yüzlerine bulaşmıştır.

Bütün nefsani,çıkarcı,yalancı düşünce akımlarının ve bunları kendine din olarak tanzim edenlerin savundukları dinin aslında savunulabilir hiçbir yanı yoktur sadece sözler süslemelidir.

Geri