İnanca saygı

Konu sahibi son olarak 3463 gün önce görüldü
''İaşesini karşıladığım cariyem hükmündedir'' diyen Işık cemaatinin şeyhi Enver Ören sizce kafir midir?

Aloooooooo!

Herkes dinime saygi gostersin ama ben digerlerine saygi duymak zorunda degilim.
Baştan asağı sacmalık.
Allah'ın Kur'an'da kıymet vermediği inançlara, Kur'an'a iman eden biz Mü'minler saygı göstermeyiz.
" Allah ve Peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, mü'min erkek ve kadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. Allah'a ve Peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur." (Ahzab / 36.ayet)

İnsanları hassas olduğu yerden vurmayın.

Bu yaratıkların en hassas yeri din sömürüsü yaparak insanları söğüşlemek, bizler bunu göreceğiz, ''devam et, iyi yapıyorsun'' mu diyeceğiz?

yapılan yorumlar size tersse umursamamanızı öneririm. sonuçta burada ki çoğu insan olgun, yaşları çocuk olmayan insanlar. herkesin kendine göre bir doğrusu var, sen ben o bu şu kabul etmese de ona göre doğru neyse onu savunur. tabii kendi doğrumuzu savunurken de karşımızdakinin değerlerine, hassas olduğu konulara da dikkat etmeliyiz. öyle bol keseden atıp tutup aşağılamamak gerek, her ne kadar zıt düşünsekte karşıdakiyle. kendimden örnek verecek olursam; ben inanan biriyim, inanan inanmayan herkese de saygı duyarım. hem zaten etrafımız da her türden insan var. arkadaş olduğumuz komşumuz tanıdıklarımız falan. onlara laf edip aynı zaman da onlarla konuşmam iki yüzlülüğe girmez mi? işte bu yüzden bence bizler farklılığımızla güzeliz.

Karşındaki kişiyi düşünceyi görmekden duymakdan hoşlanmıyorlarsa kutuplara gitsinler orda daha az insan var birisinin düşüncesini inancını beğenmiyoruz diye ülkeden atacak değiliz HAPSE SOKACAK İSKENCE YAPACAK DA DEĞİLİZ

yapılan yorumlar size tersse umursamamanızı öneririm. sonuçta burada ki çoğu insan olgun, yaşları çocuk olmayan insanlar. herkesin kendine göre bir doğrusu var, sen ben o bu şu kabul etmese de ona göre doğru neyse onu savunur. tabii kendi doğrumuzu savunurken de karşımızdakinin değerlerine, hassas olduğu konulara da dikkat etmeliyiz. öyle bol keseden atıp tutup aşağılamamak gerek, her ne kadar zıt düşünsekte karşıdakiyle. kendimden örnek verecek olursam; ben inanan biriyim, inanan inanmayan herkese de saygı duyarım. hem zaten etrafımız da her türden insan var. arkadaş olduğumuz komşumuz tanıdıklarımız falan. onlara laf edip aynı zaman da onlarla konuşmam iki yüzlülüğe girmez mi? işte bu yüzden bence bizler farklılığımızla güzeliz.
Hanımefendi evvela şu konuda anlaşalım; doğru birdir, adalet her yerde her kişiye aynı ''hak''kı teslim eder, bana göre, size göre, o'na göre adalet olmaz.
Eskilerin bir sözü var, ''şeriatin kestiği parmak acımaz'' bir kişi anayasamız ve kanunlarımızı çiğneyerek toplumu aldatıyor, bundan menfaat temin ediyor ve ülkemizin birliğine dirliğine zarar veriyor ise bu kişi ve onun ile aynı suça ortaklık edenleri deşifre etmek Cumhurbaşkanımızın deyimiyle, ''ihbar etmek'' ne zamandan beridir ''karşımızdakinin değerleri'' oldu?
Adam kendi mezhebi haricindeki tüm insanları ''saygı duyulmaması gerekenler'' olarak görecek, hatta, ''iaşesini verdiğim her kadın cari,yem hükmünmdedir'' diyecek ben onu deşifre etmeyeceğim, tıpkı Cemaat okullarında yaşanan cinsel taciz olayları gibi görmeyerek, bu masum evlatlarımızın ölünceye kadar unutamayacağı bu tecavüzü susarak onaylayacağım öyle mi?.

Sizin deyiminizle bu tecavüzcüler, din tacirleri ve İŞİD li canileri yetiştiren cemaat yapılanmaları ile aynı vatan toprağında kardeş kardeş yaşayacağım öyle mi?

Çok görmüyorum.

Hanımefendi evvela şu konuda anlaşalım; doğru birdir, adalet her yerde her kişiye aynı ''hak''kı teslim eder, bana göre, size göre, o'na göre adalet olmaz.
Eskilerin bir sözü var, ''şeriatin kestiği parmak acımaz'' bir kişi anayasamız ve kanunlarımızı çiğneyerek toplumu aldatıyor, bundan menfaat temin ediyor ve ülkemizin birliğine dirliğine zarar veriyor ise bu kişi ve onun ile aynı suça ortaklık edenleri deşifre etmek Cumhurbaşkanımızın deyimiyle, ''ihbar etmek'' ne zamandan beridir ''karşımızdakinin değerleri'' oldu?
Adam kendi mezhebi haricindeki tüm insanları ''saygı duyulmaması gerekenler'' olarak görecek, hatta, ''iaşesini verdiğim her kadın cari,yem hükmünmdedir'' diyecek ben onu deşifre etmeyeceğim, tıpkı Cemaat okullarında yaşanan cinsel taciz olayları gibi görmeyerek, bu masum evlatlarımızın ölünceye kadar unutamayacağı bu tecavüzü susarak onaylayacağım öyle mi?.

Sizin deyiminizle bu tecavüzcüler, din tacirleri ve İŞİD li canileri yetiştiren cemaat yapılanmaları ile aynı vatan toprağında kardeş kardeş yaşayacağım öyle mi?

Çok görmüyorum.

Belki de burada ki çoğu insan sizinle aynı fikirdedir ama aşırı katısınız. Bence hep bundan kaybediyorsunuz.

Çok görmüyorum.
Işid'e takılma, kafana çok takmışsın. Bak, ilk nesil ehli sünnet Haricilere fazla kafa yormamış. Zaten Hariciler medeniyette olamamışlar. Yoksa senin niyetin Işid üzerinden İslam'ı vurmak olmasın. Işid yanlış yapıyorsa, doğru İslam'ı anlat herkes öğrensin. hadi kardeşim.

birbirimizi ayırmaya, dışlamaya gerek yok. ayıp ediyoruz birbirimize.

birbirimizi ayırmaya, dışlamaya gerek yok. ayıp ediyoruz birbirimize.
Hangi kaynağa göre konuşuyorsun. Ben Kur'an ve Sünnet'e göre konuşuyorum.
Allah Bakara suresi 1-16 ayetleri arasında insanları üçe ayırıyor:
1) Mü'min
2) Kafir
3) Münafık
Ne yapacağız şimdi?

Siz, ''iaşesini verdiğim bir kadın cariyem hükmündedir' diyen bir şeyh bozuntusunun inacına saygılı olmamı benden bekliyorsunuz. O halde siz bu mahlukatın sarfettiği sözleri kabul etmiş oluyorsunuz.
Yanlış mı anlamışım?

Siz, ''iaşesini verdiğim bir kadın cariyem hükmündedir' diyen bir şeyh bozuntusunun inacına saygılı olmamı benden bekliyorsunuz. O halde siz bu mahlukatın sarfettiği sözleri kabul etmiş oluyorsunuz.
Yanlış mı anlamışım?

Evet, yanlış anlamışsınız. Benim kastettiğim şey gayet açık. Çok başka yerlere çekmişsiniz, buna hic gerek yok. Ben diyorum ki; inanan inanmayan arabından kürdüne yabancisina kadar her "normal" insana saygı duyulmalı. İnancından veya ırkından dolayı yargılanmamalı. İnsanlara zararı olmayan kişilere saygili olun diyorum. Kalkipta fetöcüye pkkliya saygi duy demiyorum. Veya boyle sacma sapan laflari ortaya atip on plan da olmak isteyen insanlari da kaale almayin diyorum. Ben a desem siz b diyeceksiniz. O yuzden kendimi yormasam mi biseyleri anlatarak, bilemedim :))

Evet, yanlış anlamışsınız. Benim kastettiğim şey gayet açık. Çok başka yerlere çekmişsiniz, buna hic gerek yok. Ben diyorum ki; inanan inanmayan arabından kürdüne yabancisina kadar her "normal" insana saygı duyulmalı. İnancından veya ırkından dolayı yargılanmamalı. İnsanlara zararı olmayan kişilere saygili olun diyorum. Kalkipta fetöcüye pkkliya saygi duy demiyorum. Veya boyle sacma sapan laflari ortaya atip on plan da olmak isteyen insanlari da kaale almayin diyorum. Ben a desem siz b diyeceksiniz. O yuzden kendimi yormasam mi biseyleri anlatarak, bilemedim :))
Bu şeyh bozuntuları benim inancıma saygı mı duyuyorlar da ben onlarıninaçlarına saygı duyacağım.
Ayrıca bir işverenin (bu işverenin konuyu açan arkadaşın şeyhlerinden biri olması burada çok önemlidir) yanında çalıştırdığı bayanları hakkında sarfettiği, ''yanımda çalıştırdığım ksadınlar cariyem hükmündedir'' sdözleri demek sizi rahatsız etmemiş, bizlerden bu zihniyete saygı göstermemizi istiyorsunuz.

Hem de bir bayan olarak...

Vallahi çok pişkinsiniz!

Bu şeyh bozuntuları benim inancıma saygı mı duyuyorlar da ben onlarıninaçlarına saygı duyacağım.
Ayrıca bir işverenin (bu işverenin konuyu açan arkadaşın şeyhlerinden biri olması burada çok önemlidir) yanında çalıştırdığı bayanları hakkında sarfettiği, ''yanımda çalıştırdığım ksadınlar cariyem hükmündedir'' sdözleri demek sizi rahatsız etmemiş, bizlerden bu zihniyete saygı göstermemizi istiyorsunuz.

Hem de bir bayan olarak...

Vallahi çok pişkinsiniz!
Sen Amerikan başkanlarının kaç cariyesi var onlardan bahset(Monica-Clinton)

İlk olarak paylaşımı hiç beğenmediğimi dile getireceğim. Çünkü;
Gayrimüslim, ibadetlerimize saygılı olsa, kâfirliğine asla bir zararı olmaz. Hatta Müslümanlara saygı için cami yaptırsa, Ramazanda oruç tutsa, bayramlarımızı tebrik etse, dinlerine, inançlarına bir zarar gelmez.

Hemen ardından gelen cümle

Fakat bir Müslüman Noel’i kutlarsa kâfir olur.

Sonrasında ki Papanın karısını jest olarak teklif etmesi muhabbeti lan ne alaka ne tür bir manyaklık bu dedirtecek türden.

Din ile ilgili tarışmalarda körü körüne bağlanmayın cümlesi çok kullanılır. Tartışmaların tıkanma noktası, yapılması zorunlu olan budur diye kestirilip atılması oluyor. Bunun nedenlerinden biri yaptırımlardaki bu taviz tavizi doğurur mantığıyla oluşan katılık olarak görüyorum. Olması gereken tartışılamıyor çoğu zaman. Bu konuda diretince benim inancıma saygısızlık yapıyorsun damgası adı altında kalınıyor.

Yanlış mı anlamışım?
Amerika'da gece klüplerinde çalıştırılan Go-Go Girl'ler nerelerden getiriliyor. Beyaz kadın ticareti denince tuhafına gitmiyor da cariye denince mi gidiyor? Daha ötesi çocuk köle ticareti. Bir de bunlara daha iyi hizmet etsin diye uyuşturucu da verilmesi cabası.

Geri