İmar barışının faturası

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Önce insanlardan para aldı yüzbinlerce çürük ve kaçak evlere onay verdi bir kaç oy fazla alayım diye,sonra da hepsini canlı canlı mezara gömdü..ölülerin vebali üzerinizde!!

İmar Barışı tanıtım filmi de son günlerde yeniden gündeme geldi.

Halkımız da gerizekalı olduğu için, yaşanan onca depremden, kayıptan ders çıkarmayıp “ulan ben ne yapıyorum, bu binayı ’ahmet ustay’ya yaptırdım, adam mimar değil mühendis değil, kalıp ustası sadece, ya bir şeyleri yanlış yaptıysa” demedi.

Hala ölümüne uzun adam ölümüne reis diyorlar bunlara oy verenler fetöden daha tehlikeli yargılanmalı

Zaten İstanbul’u bu imar barışlarıyla patlamaya hazır bir bomba haline getirdiler. Bugünkü Bağcılar, Esenler, Kağıthane ve Sultangazi gibi yerler ve daha fazlası bu barışların bir sonucu. İktidarların daha fazla oy alma hırsı ne yazık ki ülkeyi her seferinde daha da içinden çıkılmaz bir vaziyete sokuyor. İnsanlar gecekondularını apartmanlara çevirdi. Kimse bu yapılar o yükü taşır mı, depremde bu yapıların hali ne olur, bu yapılarla ilgili zemin çalışması yapıldı mı gibi soruları sormadı. Tek sordukları “oy var mı oy?” oldu. Yarın deprem olduğunda da bol bol kaderimizden ve fıtratımızdan bahsedilecek kimse biz ne yaptık demeyecek.

Şunu da söyleyeyim, bu hususlarda tek suçlu iktidar değil, muhalefet de suçlu. Korkularından şu konularda kamuoyu oluşturamadılar, sırf korkularından hayır diyememek için oylamaya katılmadılar. Şimdi de çıkıp “imar affı rererö” konuşuyorlar. Hayır, çenenizi kapatıp susacaksınız çünkü o yitip giden canlardan siz de sorumlusunuz.

Kılıçdaroğlu da yine aynı yolun yolculuğunu yapıp yine 3-5 oy için takla atıyor, af diye milletğn ağzına bir parmak bal çalıyor. Hiç mi ders almıyorsunuz?

@glu

Af kapsamına giren konu vardır girmeyen konu vardır ve hükümlü af yasası tasarısında bile her suçlu af kapsamına girmez.
Kılıçdaroğlu'nun bahsettikerinin de ayrı ayrı ve titizlikle ele alınması gerekmektedir.

lefty bu konularda çok masum kalıyor. oy için herkes bir konudan taviz veriyor. türkiye gerçeği bu.

@glu

Af kapsamına giren konu vardır girmeyen konu vardır ve hükümlü af yasası tasarısında bile her suçlu af kapsamına girmez.
Kılıçdaroğlu'nun bahsettikerinin de ayrı ayrı ve titizlikle ele alınması gerekmektedir.
Masum olan, haksız ceza alan veya herhangi bir sebepten hakkı yenenler için bir komisyon kurulup itiraz dilekçesi kabul edilebilir. Bu komisyon ivedi bir şekilde dosyaları inceler ve gerçekten bir mağduriyet yaşanmışsa bununla ilgili aksiyon alabilir. Af hem de çok geniş kapsamlı bir af düşünülecek en son şey olmalı. Ehliyet affı en basitinden. Ya bu adamlar sayısız defa alkollü araç kullanan, trafik kurallarını ihlal eden ve senin benim bizim hayatımızı riske atan insanlar. Bunlardan gelecek oya da lanet olsun demek yerine sözüm ona hepimizi kucaklayan bir tavır sergilenmesi beni rahatsız ediyor. Ben seni anlıyorum @Lefty evet titizlikle ele alınsın ama af bağlamında değil.

Bu arada şunu da paylaşayım, 2018'deki oylamaya katılan 8 Chp vekilinin sekizi de evet oyu verdi. Demek ki partinin bu konudaki eğilimi bu yöndeydi. Bu evet oyu verenlerin hepsini "Hükümet, imar affı rererö" dedikleri an suratlarına o evet oyunu yapıştırmak için tabike aldım. Bunlardan en sivrileni de Engin Özkoç. Yarın başlar yine hükümete sallamaya.

Geri