Imam

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Dunyanin en zor meslegidir imamlik. Imam'in insanlarin gozunde gunah isleme hakki yoktur. Allah affeder ama insanlar affetmez. Emekli olsan bile pesini birakmazlar.Cenazesi,mevlidi,ramazani,talebe okutmasi,nikahi hic bitmez. Oyle 5 vakit namazini kiliyor oh maasini da aliyor degildir efenim. Hitabetin guclu,insanlarla iliskilerin iyi olmali, olmali ki dinden imandan sogutmamali. Yazdiklarimi tekrar okuyunca kendimi emekli imam gibi hissettim :D

Bayılmışını severiz.
Olum çok açımmm.

Her zaman olmasa da buna imamın sebep olduğu durumlar da var. Örneğin bizim eski imam şöyle konuşurdu: Bazılarınızı görüyorum, şöyle şöyle yapıyorsunuz.*
İnsanları suçlar gibi konuşunca doğal olarak savunma ihtiyacı hissedenler ''Sen de böyle böyle yapıyorsun'' diyorlardı.

vesvesesi de çok olur
ulan işim olduğu için maaş aldığım için mi namaz kılıyorum yoksa içimden geldiği için mi diye

Bizim caminin imamı pek sevilmez.
İnsanları namazdan soğutur,vaaz vereceğim derken konuyu habire siyasete getirir bir bakarsın ki sanki savaş çıkıyor Allah Allah sesleriyle savaşa katılmışsın :T:

İslamiyeti sevdirecek,İslamiyeti sevdirirken diğer dinleri inanışları tükaka gibi göstermeyecek.
İnsanları yargılamayacak.Ayrıca camiye yardım adı altında insanlardan para tırtıklamayacak.

Dedem imamdi habire kitap okurmu insan ya
Her lokmasinda besmele cekerdi
Ayrica beni her gordugunde pantolon konusunda uyarir ayetle aciklayip suratima suratima vurur
En olmadi bastonu eline alirdi:D

Geri