imam Nikahının Sizdeki Önemi Nedir? ve Gerekli Gòrùyormusunuz?

M
  • Kullanıcı mahruyan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Haydi bakalım abi kuyuya taşı at çekil kenara. Zevk mi alıyosun anlamadım cidden. Bu gibi konular hassas konular bence böyle şeylere gerek yok.

:zuha: Yahu kardeşim güldürdün beni ALLAH 'da seni güldürsün .. Ben o soruyu seslendirmeseydim bile akıllarda gezindiğinden emindim .. İyi ki de sormuşum bak Sorularla İslamiyet'de cevabı gayet güzel verilmiş ..

:zuha: Yahu kardeşim güldürdün beni ALLAH 'da seni güldürsün .. Ben o soruyu seslendirmeseydim bile akıllarda gezindiğinden emindim .. İyi ki de sormuşum bak Sorularla İslamiyet'de cevabı gayet güzel verilmiş ..

Abi oylede biliyosun din istismari yapan akbabalar var sozumu meclisten disari soyluyorum :)

Dini nikah şarttır elbette ama önce resmi nikah yapılmalı yoksa resmi nikah öncesi dini nikah kıyılmaz çünkü dini nikah kıydık yeterli gibi düşünenler var tek başına dini nikah yeterli değildir önce resmi nikah ardından dini nikah yapılması daha uygundur bence.

Dini nikah benim için önemlidir, dinim gerek görmüştür bende uygularım.Aynı zamanda resmi nikahda yapılır o da gereklidir. Her türkü nikah yapılmalıdır bence sorun yok :)

Ben elhamdülillah müslümanım diyen her beşer-i beşerin kılınması gereken nikahtır.

Türkiye cumhuriyeti katında evli sayılmak için resmi nikaha,
Allah katında evli sayılmak için dini nikaha gerek vardır.

Türk ve müslüman olduğumuza göre ikisini de yapmak şart. Olmayanları tenzih ederim.

benim için gerekli olan bir durumdur. Yapılmasından yanayım. Bir çiftin birbirlerine helal olmaları için.

tabikide şart
dini nikah allah katında hükmü olan resmi nikahda kannun önünde hükmü olan birşey tek nikahmış gibi anmak sacma geliyor bana

İmam nikahı diye bir şey yoktur, dini nikah vardır. Dine inanmayan biri için bu nikahın hükmü yoktur, ancak İslam'ın şartlarını kabul ettiyseniz dini nikah şarttır. Olmaz ise her türlü haramdır.

Ben bunu demeye gelmistim aslinda hristiyanlarda da var dini nikah ama onlar papaz nikahi demiyor :D

Önemsiz olur mu ?
Resmi nikah kıyılmadan önce yapılması gerekir.

papaza kıydırcam ben st agustinus gibin bir kilise babasına, ne farkeder ikisi de allahın adamı. mesele allahın adamı olabilmek. anneee gafam yanıyoo

boyle bi soru sorulmaz bile
dini nikah normal nikahtan ustundur
sonucta allahin huzurunda evleniyorsunuz

Geri