Imam Nikahı

Konu sahibi son olarak 3504 gün önce görüldü
Olması gereken şey. Ama sırf imam nikahı var diyerek
devlet nikahından imtina edilmemeli. Imam
nikahı kıydığın kadını (erkeği) kimseden saklamamalı.
Her kes nikahındakı kadının (erkeğin) helalin olduğunu öğrenmeli.

nikah değil mi o beya ben mi yanlış biliyom.

İmam nikahı sadece biz müslümanlar için geçerli , inanmayanlar için resmi nikah yeterli. Bizim için her ikisi de şarttır

Ben bu kelimeyi bile zor buldum taka taka harfe mi taktiniz kafayi :D
Bilmiyorum ki kelimelerinizi tam tamina :cici: değistirdim rahat olsun artik iciniz :tatlı:

Günümüzde anlamı kalmamıştır .. Resmi nikah yerini almıştır, yeterlidir de ..

serbes kürsü degil mi olm burası herkes istedigi kelimeyi kullanabilir :D

Eşler arasındaki hukuki hakları korumak için resmi nikah şarttır.Bu devletin aile ve aile bireylerinin haklarını koruma için olması gereken yazılı bir sözleşmedir.
Fakat dini nikah da Allah'ın hükümleri gereğince, maneviyatla o birlikteliğin anlam kazanması için bence gerekli.

Teşekkürler Mirage:hi:

Eşler arasındaki hukuki hakları korumak için resmi nikah şarttır.Bu devletin aile ve aile bireylerinin haklarını koruma için olması gereken yazılı bir sözleşmedir.
Fakat dini nikah da Allah'ın hükümleri gereğince, maneviyatla o birlikteliğin anlam kazanması için bence gerekli.

Teşekkürler Mirage:hi:

Bence de olmazsa olmazlardandir benimcin dini nikah :msm:
Guzel yorumunuz icin size de tesekkurler :)

Burada ince bir ayrıntıya açıklık getireyim ..
ŞART olan nikahdır yani iki kişinin evlendiğini yakınlarına ve çevresine ilan etmesidir ..
Dini nikah ise efendimizin sünnetidir ve bu minval üzerine dini nikahı da kıyarız ama kıyılmasa bile kişiler sadece resmi nikah ile evlenmiş olsalar da o nikah da ALLAH katında geçerlidir ..

Kilise de nikaha gitmiştim bir kez allah affettsiin :D ama çok güzeldi...

Geri