İmam - ı Azamın Dilinden

• Kullanıcı Grealish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
İmam ı Azam ' ın büyük bir alim olacağı çocukluğundan beri bilinirmiş, Kendileri çocukken ünü yaşadığı bütün coğrafyaya yayılmıştır, Birgün uzakalrdan 2 ihtiyar efendiyi ziyarete gelirler. O sıra imam ı azam kendisi gibi çocuklarla top oynamaktadır. Ona burda böyle böyle bir çocuk varmış evi neresi derler..

İmam ı Azam da şurası der ve bir ewi gösterir. Adamlar eve giderler efendinin babası adamları misafir eder.
Az sonra imam ı azamda eve gelir kan ter içindedir.

Bir köşeye oturur babasına baba bir bardak su verirmisin der.

Adamlar şaşırmıştır ve kendi aralarında konuşurlar şuna bak ; Alim olmuş babasından su istiyor diye fısıldaşırlar

Babası suyu getirir ve içer daha sonrada Ahhaın rahmeti ve bereketi üzerine olsun der.

Efendimiz daha sonra adamlara döner ve az önce ben babamdan su istedim ve siz aranızda fısıldaştınız benim dedikodumu yaptınız der ve devam eder

Benim o suyu istememdeki sebep şudur ; O suyun öyle bir rahmeti ve bereketi vardırki öyle büyük bir sevabı vardırki, bende babam bu rahmet ve bereketten faydalansın. sevabından nasibini alsın istedim ve babamdan suyu istedim der...

Adamlar efendinin bu cevabı karşısında şok olmuş hayretler içerisine düşmüştür ve İmam ı Azam ın büyük bir alim olduğunu anlamışlardır

gusel bı paylasım burdan cıkarmamız gereken olayların gorunusune deıl hakıkatıne bakmak lazım galıba deıl mı hocam

ben de burada bole dini içerikli ama biraz ozel bı konusma paylassam bı Allah dostunun konusmasını foruma aykırı olur mu ??

Geri