kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Dikkat ettiniz mi? Hemen üst tarafımızda bir savaş yaşanıyor. Ekonomik tedbirler, ambargolar falan filan bir sürü tehditler havada uçuyor. Halkın yaşadığı en büyük sıkıntı hangi konuda? Swift işlemleri değil, doğalgaz rezervleri değil, savunma silah sistemleri değil, yaşanan en büyük sorun ne? Elbette ki marketlere akın eden insanların düştüğü dert. Yani Gıda.! Bu konu tüm Dünyanın Üzerinde hassasiyetle durması gereken bir konu. Bizim ülke olarak geniş arazilerimiz, verimli topraklarımız var. Pekala; bunu ne kadar kullanıyoruz ?Yok hayır, Hemen oradan atlamayın, hükümet çiftçiye ne yapıyor?, Yanında mı falan filan ayaklarını geçin bana çözüm üretin! Gıda üretiminin artması, özellikle buğday, arpa, mısır, zeytin, meyve üretimi konusunda neler yapılabilir? Hani daha önce bir yazımda devletin arazi şeritleri yanında atıl durumda olan boş arazilerinden bahsetmiştik. Ben hala aynı noktadayım. Tarım kentleri projesi ile böyle arazilerin içinde bulunan köy ve kasabaları bu arazilerin işletilmesi, tarıma katkı sağlayacak ürünlerin yetiştirilmesi için bir kooperatifleşmeye gidilmesi gerekiyor.! Bununla ilgili proje ödevlerini hazırlayarak devlete öneri tarzında sunmak gerekiyor. Hatta güzel bir proje taslağı çerçevesinde imza kampanyaları ile bunun acil olarak gündeme alınmasını ve faaliyete geçmesini çok isterdim.. Benimle bu konuda aynı fikirde düşünenler var mı merak ettim.?