İlkokulda statü farkı yaratan nesneler

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
-daksil. kimse kullanmıyordu bir iki kişi hariç. onlar da hava olsun diye getiriyorlardı, öğretmen isteyince veriyorlardı,
-mavi önlügün yakalıkları.
-36 lı sulu boya setleri.
-bütün sınıfın önünde yapılan mont,bot gibi yardımlar.(Kıl olduğum bir uygulamaydı)

Okulun camından izlediğim kızın fönlü saçları, benim için en büyük statüydü.

95 yılında filan okula ilk Faber-Castel basmalı kalemi ben götürmüştüm. Statünün etkisinden değil, babam almıştı. Statü işlerine kafamız pek basmazdı. Henüz şimdi anlıyorum ne kadar şanslı olduğumu. Canım babam, eksik etmezdi.

İşleme ve beden derslerine eksiksiz gelirdim.
El işlemem çok iyi olduğundan eksiksiz gelirdim ve hep notum 5 olurdu :D
Ne günlerdi be.

Çok mu fakirdim ben hep eksikti :))

-bütün sınıfın önünde yapılan mont,bot gibi yardımlar.(Kıl olduğum bir uygulamaydı)

başıma gelmiş olan bir durum. o kadar utanmıştım ki. günlerin hatta yılların çabucak geçip herkesin o anı unutmasını istiyordum. Allah şükür şu an iyiyiz. O günlerimizi aratmasın.

Monami silgi ve boya takımı ( boya takımından çıkan etiket özellikle :) )
faber castel kalem
Önlüğün renginin solmuş yada parlak olması.
Beslenme saatinde birinin yumurta getirip diğerinin çeşit çeşit şeyler getirmesi yada kantinden tost alması.
Ayağındaki ayakkabı.

sınıf ayrımı sınıfta başlıyor :)

Pilot kalem.
Okulda, öğretmen sınıf defterine imza atmak için pilot kalem isterdi. Sınıfın tabiri caizse inek kızı, sanki savaşa gidiyormuşçasına çantasına doldurduğu bi ton ıvır zıvır arasından çıkarıp verirdi öğretmene. Çok imrenirdim onlara.

Ohaaaa aynı mesajı yazmışım aylar önce. Edit.

ben ilkokuldayken cep telefonu yeni çıkmıştı çocuklar sbahları birbirlerine akşam sana çağrı attım aldın mı diye sorarlardı

Kesinlikle beslenme çantası fakirler evden getirir zenginler kantinden yerdi..

monami 48'li

monami48renk(2).jpg

valla bizim zamanımızda herkesin yakalığı vardı, bi de 88liyim yani, 70li yıllarda mı okudunuz ilkokulu?

A milli takımın giydiği kırmızı bir adidas spor ayakkabı vardı.
Belki hala öyle bir ayakkabı yapamadılar.
Ciddi bir statü getirmişti öğrenci ayaklarına.

Bundan vardı bende.
O zamanlar ne bilelim statüyü.

Geri