İlkokulda el yazısı yerine düz yazıya geçilmeli mi ?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
İlkokulda el yazısı yerine düz yazıya geçilmeli mi ?

Bence el yazısına geçilmesi bile hata.

Bence de geçilmeli.
Öğretmenlerin bu konuda ne düşündüklerini merak ediyorum ayrıca.

Kas gelişimi tamamlanmamış çocuğa el yazısı yazdırmak başında saçmalıktı.

El yazisiyla yazmak cocuklarin motorik ve bilissel gelisimi acisindan cok onemli diye biliyorum, cunki yazi yazma cok karmasik bir beceridir yeni ogrenenler icin. Bazi cocuklarin harflerin bitis yeri ile baslangic yerini tutturamiyor, ya da ''s'' leri ve ''z'' leri ters yazma gibi, boylelikle el yazisinda bu karmasiklik olmuyor cunki bitis baslangic yerleri bilincaltlarinda belli. Ve el yazisiyla yazilan kelimeleri cocuklar daha iyi ogreniyormus ayni zamanda hizli tempo ile yazmayi ogreniyorlar. Her ikisinin de artisi eksisi var, ilerde nasilsa duz yazi yazacak yani bunu ogrenmis olmanin bi sakincasi yok bence.

Düz yazıyaya geçilmeli, el yazısından sonra çocuklar zorlanabiliyor.

El yazısına hiç geçilmemeliydi.Zavallı çocuklar o kadar uğraş verip öğrenip sonra unutuyorlar :T:

El yazısı kolaylık olsun diye. Dikkat ederseniz sonradan dik temel yazmaya başlanıyor. Kesintisiz yazmaya çalışmak, kelimelerin butun haliyle algılanmasını sağlıyor. Heceleme yok yıllardır. Elat diye bi teknik var. Ama ben latin alfabesine karşıyım. Dedemin mezarını okuyamadığım gibi bir gecede cahil bırakıldım. Bir de başortumden dolayı okuyamadım. Camileri de ahır yaptılar. Yoksa ohooo kadının nasıl dövuleceğini bile detaylı anlatan bir din ile marsa çıkardık çoktan

Böyle daha iyi olduğunu söylüyorlar ama cocuklar için zor galiba .Çocuklarım olunca daha iyi yorum yapacağım=)

Geri