İlkokul öğretmenine söylemek istenen şeyler

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
yıldızlı pekiyi verdiğiniz testleri hep cevap anahtarından işaretledim öğretmenim xd

Senin yüzünden şuan tembel üniversite kapılarda uğraşan bir insanım. Senin yüzünden matematikten nefret ettim, çarpım tablosunu hiç ezberlemedim. Nefret ediyorum senden ama hep güldüm sana çünkü büyüklerime saygımı hiç bozmam.

Söylemek istediklerimi bizzat kendisine söyleyebiliyorum. Çünkü ayda bir kere bize misafir olur kendileri. .d

Yıldızlı pekiyi denince aklıma geldi. Bir gün ödevimi güzel yaptım diye yıldızlı pekiyi almıştım. İmzasını da atmıştı hoca. Ama öyle güzel imza atmıştı ki, ben onu çok büyük bir şey sanıp koşa koşa anneme gitmiştim. Anne bak öğretmenim hem yıldızlı pekiyi verdi hem de bunu resim çizdi dedim. Annem sevindi ama resme yorum yapmadı. Tekrar tekrar ısrarla burnuna sokup anne bak anne bak diye gösterip durdum. Ya oğlum ne var bunda deyince, öğretmen bunu en güzel bana yaptı dedim. Annem öyle bir gülümsedi ki, belli bir yaşa gelene kadar hiç anlamamıştım sebebini. Meğer ne tatlıymışım .p

Türkçe'yi çok özenli kullanır ve öğrencilerine de titizlikle aktarırdı. Sevecen tavırlarını unutmak mümkün değil, kimseye ses yükseltmeden sorunları çözmeye çabalardı. Şu an hayatta değil ancak tüm öğrencilerine aktardıkları ile var olmaya devam edecektir.

Kadının kaç kez sesi kısıldı benim yüzümden.
Bi helallik şart.

Şaziye Batman ilköğretim öğretmenim, erken göçtü hayattan, çok kaliteli kadındı.

FB_IMG_1756050097822.jpg

:kalp:

Allah sağlıklı ömürler versin üzerimde insan olabilmem de emeği çok.. annesi babası ayrı büyümüş biri olarak psikolojik olarak çok desteğini maneviyat olarak çok analığını gördüm.. biz son öğrencileriydik bizi mezun etti emekli oldu.. askerden geldikten sonra her gemiden izine ayrıldığım da ziyaretine uğrardım pandemide bir mecburiyet den gidemedim..

Geri