İlk kafa nakli operasyonu sizce başarılı olacak mı?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Evet arkadaşlar,
Her zamanki gibi bomba bir tartışma konusuyla karşınızdayım. söz konusu operasyon için İtalyan Beyin Cerrahı Dr. Sergio Canavero gerekli imkan yaratılırsa operasyonu bu yıl sonunda yapabileceğini duyurmuştu. şu an operasyon için para dışındaki bütün herşey hazır. Dr. Canavero daha önce bir maymunda denediğini ve başarılı olduğunu da iddaa etmişti.

valla benim aklım beynim durdu. garip garip sorular canlanıyor insanın kafasında. sonuçta başı gövdeden ayırdığını zaman beyin ölümü gerçekleşmez mi? sizde böyle bir operasyonun başarılı olması mümkün müdür?

konuyu tartışmak ve tartışmalara yön vermek adına özellikle
azılı ateistimiz Dr. climaxı, GALİP TEKİNİ ve karesi beyliğini kürsüye davet ediyorum. :u1:

Daha yapılmadı mı o?
Başarısız olacaktır.

Babası 10 gün önce böbrek nakli olmuş biri olarak; neden olmasın diyorum.
Bilime güveniyorum.: p

İmkansız diye bir sey yok ihtimal dahilinde başarılı olması olası ama ben olumlu sonuç alınamayacağını düşünüyorum.

başarılı olabilecek bir ameliyat olacağını düşünmüyorum. öyle bir imkan olsaydı komada 2 3 ay yatan insanların ölümünü gerçekleştirmezler yada makinayla yaşatmazlardı.

hadi diyelimki başarılı oldu beyne kan bir saniye bile gitmeyince felçe sebep oluyorken kaç saniyede nasıl takacaklar...

Araştırmayı yapan adamların hepsi kendi dallarında uzmanlar, başarılı olma ihtimali var demek ki bu işe giriştiklerine göre lakin başarısız olma ihtimali daha yüksek gibi görünüyor. Tekrarı olacaktır başarısız olsa dahi, şimdi olmasa bile ilerde başarılı olabilir .Neden olmasın ? Tıp ne kadar ilerledi buna hepimiz şahitiz.

olmasın mümkünse chucky gibi dolaşan insanlar görmek istemiyorum ruhsal olarakta normal yaşam sürdürebileceklerini pek sanmıyorum..

insan fazlası var hem elemek lazım.. kaynaklar tükeniyor..

olmasın mümkünse chucky gibi dolaşan insanlar görmek istemiyorum ruhsal olarakta normal yaşam sürdürebileceklerini pek sanmıyorum..

insan fazlası var hem elemek lazım.. kaynaklar tükeniyor..

Allah c.c. böylelerine muhtaç etmesin arkadaşlar

Söylediği doğru bence basit bir ameliyat olan hastanın dahi psikolojisi etkileniyorken böyle bir durumda düşünemiyorum :T:

boyundan aşağısı felç olan bi insanda nasıl bi psikoloji olabilir ki? zaten böyle yaşamaktansa ölmeyi tercih eder. belki de bu operasyon böyle insanlar için bir umuttur. bir de böyle bakmak gerek.

boyundan aşağısı felç olan bi insanda nasıl bi psikoloji olabilir ki? zaten böyle yaşamaktansa ölmeyi tercih eder. belki de bu operasyon böyle insanlar için bir umuttur. bir de böyle bakmak gerek.

Ben de böyle bir ameliyat yaşayan birinin tam olarak iyilesme sürecinin basit olmadığını düşünüyorum.
O geçen süreç yıllar alabilir.
Bedensel olarak yıllarca hastanelerde gözetim altında hayatını sürdürmeye çalışabilir.
İnsanlar kobay değil sonuçta.
Bilim adına güzel ama insan gibi bi varlık için sonuç öyle mi sence?

Allah c.c. böylelerine muhtaç etmesin arkadaşlar

:)) gercekçi olmak lazım biraz hastalıklı bir düşünce kabul ediyorum..
şöyle düşünürsek yaşam ve ölüm döngüsüne yapılan müdehalaler (en az 3 cocuk-kafa nakli)sürekli artan bir nüfus cevrenin de bir taşıma kapasitesi var.. artışın kaynaklara ve çevresel tahribata yansımasını da göz önüne almak lazım..

bir nevi hayatta kalma savası aslında..

ileriki nesilleri düşünüyorum ben:))yoksa yaşayan yaşasın:P

Her iki bedende tam anlamıyla miadını doldurmadıklarına göre ruh ta terk etmemiş olacak. Tabi ruh varsa. Peki bir bedende hangi ruh kalacak? Kafadaki mi kalpteki mi?

Geri