İlk buluşmada yemesi tehlikeli olan 10 yemek

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü

İlk buluşmada hiç menünün en zor yemeğini seçtiniz mi? Çenenizden akan yağlar, buluşmadan sonra eve gittiğinizde ağzınızdaki sarımsak kokusu... Bunların tamamı özgüveni baltalaya durumlar. Bu nedenle ilk buluşmada yenecek yemeğin doğru seçilmesi gerekir. Peki ilk buluşmada ne yenmemeli?

1619291465894.png

Salata

Marulu ağzına sığdırmak için suratında oluşacak garip ifade, ağzının kenarından damlayan yağlar, son anda çataldan düşen domates. Maydanoz, domates ve diğer yeşillikler siz hiç fark etmeden dişlerinizin arasında yerini alacak ve ortamda güzel bir espri döndüğü an ilk gülümsemenizde sizi rezil edecek.

Spaghetti

Sevgiliyle buluşmada Spaghetti yemek filmlerdeki gibi öpüşmeyle bitmiyor elbette. Onun karşısında çenene ya da temiz açık renk kıyafetine bulaşan sosla durmak pek de hoş olmayacaktır.

Hamburger

İlk buluşmada yenmemesi gereken yemekler listemizde hamburgere yer vermesek olmazdı. Çünkü hamburgeri yeme zorluğu lezzetiyle doğru orantılı. Hamburgeri tutarken ve ağzına götürürken doğru açıyı yakalamasının. Aksi hale dökülen ketçaplar, elden kayıp giden ekmek, tabağa düşmek için can atan marul derken ilk buluşma kâbusa dönüşebilir.

Balık

Sindirimi kolay, protein ve Omega-3 zengini balık faydalı ve harika besin olsa da ilk buluşmada balık yemek pekiyi fikir değil. Balığın omurgasına dikkat ederken onunla ilgili ayrıntıları kaçırabilirsin.

Sarımsak

Canın Kayseri mantısı istemiş olabilir ama tek başına olduğunda yemeyi tercih etmelisin. Ancak ilk izlenimin hoş olmadıysa ve onun senden uzaklaşmasını istiyorsan sarımsaklı ekmek de önerimizdir.

Tavuk kanat

İlk buluşmada yenmemesi gereken yemekler arasında tavuk kanat da var. Tavuk kanadı ellerinle yiyerek ona boş yüzük parmağını gösterebilirsin. Ancak 10 parmağın yağ içinde kalır. Çatalla yemek mi bunu denememelisin.

Çorba

Özellikle kış aylarında çorbanın sofralardan eksik edilmemesi gerektiği elbette doğrudur. Ancak ilk buluşmada çorba içmek gibi bir hataya düşmemelisin. Çünkü ne yaparsan yap hüpleme sesi çıkabilir, dilin yanabilir, damlayabilir. Kısacası çorba, kâseden ağzına ulaşana kadar geçen o kısa sürede büyük gerginliğe neden olur.

Süt mısır

Mis gibi süt mısıra kim 'hayır' diyebilir? Elbette ki ilk buluşmasını yaşayan siz diyeceksiniz. Çünkü mısır mutlak dişlerinizin arasına girecek ve kürdan bulamadığınız sürece dişlerinizin arasında kalacaktır.

Aşırı baharatlılar

Özellikle fazla bilmediğiniz, sık sık yemediğiniz (örn. Hint ya da Meksika usulü) bol baharatlı yiyecekler ilk buluşmalar için oldukça risklidir. Alışkın değilseniz fazla acılı bir yiyecek, sizin kızarıp terlemenize hatta belki de hıçkırık tutmasına sebep olur. Yemekten sonra da biraz vakit geçirecekseniz, baharatlı yiyecekten rahatsız olan midenizin keyfinizi kaçırmasına sebep olabilirsiniz.

Adını bilmediğiniz yemekler

Eğer adını bilmediğiniz bir yemek varsa bu seferlik söylememeyi tercih edebilirsiniz. Fakat samimi bir şekilde karşınızdakine ya da garsona nasıl okunduğunu sormak da sempatik bir hava yaratabilir.

Ayvalık tostu kadar dökülen bir ahlaksız yemek görmedim. gerçi şimdi ilk buluşmada yemezsiniz. saçma bir örnek oldu.

Yemeklere bak.
Ne kadar vizyonsuz..
Ilk bulusmada kagit helva yenir.

Spagettiyi yalnızken bile yiyemiyorum.. bir de öyle bir gün için bunu mu tercih edicem.. ne bu imtihan yemeğimi...

Yağlama yemeyin.

Ben ne zaman yesem üstüm başım batar duşa girerim. Kaldı ki ilk buluşmada kızın karşısında onu yiyelim

Aklıma yıllar önce tesadüfen iştirak ettiğimiz unofficial bir first date geldi. Kadıköy'ün meşhur makarnacısında -hala meşhur mu bilemiyorum, o dönem üniversite öğrencilerinden ve hipster tiplerden geçilmiyordu- hipster sakallı bir arkadaşın spagetti faciasına ilk elden şahit olmuştum. İnsanın tırnakları çekiliyormuş gibisinden bir eziyetti çocuğun o bol yağlı ve soslu makarnayla mücadelesini izlemek. Sonu pek iyi bitmemişti ama bunda makarnanın payı nedir bilemiyorum.

Kendi adıma konuşacak olursam lise yıllarında hanımların yanında yemekten en çekindiğim şey patsoydu. Bir yerlerden fırt diye ketçap veya mayonez fışkırıyordu her seferinde ya da ben yemeyi bir türlü beceremiyordum.

• Beğen
Tepkiler: Aze
en tehlikelisi ilk buluşmada birbirini yemek... lütfen önce bi adını öğrenin... şu an yazan her şeyi de canım çekti, soslu hatay dürümü kolumuzdan sosunu akıta akıta yiyemeyeceksek olmaz bu iş...

en tehlikelisi ilk buluşmada birbirini yemek... lütfen önce bi adını öğrenin... şu an yazan her şeyi de canım çekti, soslu hatay dürümü kolumuzdan sosunu akıta akıta yiyemeyeceksek olmaz bu iş...
Off neden aklıma getirdin ki soslu hatay döner istedi benimde canım:(

Cağ kepabçısına gittik. Tabak boşaldıkça garson yenisini getiriyordu, bende götürüyordum. Utandığım için dördüncü şiş'e hayır dedim. Ama aklımdan da çıkmadı.

Hiç dikkat etmem kelle paça bile olsa yerim ne biliyim mumbar olsun koko vs. :D

Geri