İlişkilerde eğitim farkı önemli bir unsur mudur ?

• Kullanıcı Ceku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 2764 gün önce görüldü
Lise üstü için söylüyorum; Eğitim, kişinin bir meslek dalındaki vesikasıdır. Bu vesikayı alırken edindiği direk veya dolaylı diğer bilgiler de ona sosyal ve kültürel anlamda bir katkı sağladığı ayrı bir gerçektir.

İnsan ilişkilerinde eğitimden çok hemen her konuda edinilmiş bilgi, birikimin daha etkileyici olduğunu düşünüyorum. Ve tabi ki bunu ifade edebilme yeteneğini... Hemen her konuda yeterince donanımlısınızdır ancak bunu ifade edemiyorsanız bunun da bir hükmü yoktur.

Kıssadan hisse; Eğitimden çok karşılıklı oturup bir konu hakkında fikir alışverişi yapabiliyorsanız veya yorum yapıp yeterince bunu ifade edebiliyorsanız eğitimin sorun olacağını pek düşünmüyorum.

Herkesin fikrine saygım var bence önemli olan kafaların uyuşması örneklerini hem çok gördüm hemde yaşadım çevremde bir çok arkadaşım var böyle

Yoo neden önemli olsun ki mesela beni 5 üniversite bitirmiş biri de sevebilir bence sorun yok:p

Bence hiç bir önemi yoktur ama Hz. Muhammed (s.a.v.)'in bununla ilgili bir hadis-i şerifi aklıma geliyor. Erkeklerin; kendi statüsünden daha alt statütedeki kadınları seçmeleri halinde daha sağlıklı bir evlilik yaşayabildiğini söylemiş. Dolayısıyla kadınlar da daha verimli bir evlilik için kendilerini taşıyabilen, her anlamda güçlü erkekleri seçmelidirler.

Elbetteki önemli bir etkendir. Hatta aşktan sonra belki de en önemlisi..
Şahsen cahil, eğitimsiz biri ile ben yapamam.

Ana sınıfı terkim, kreşten sonra sarmadı, patates baskısı ağır geldi, çim adamımın saçları çıkmadı, pamuğa ektiğim fasulye büyümedi, yok be dedim, bize göre değil bu işler dedim, hayata atıldım.

Kendime denk, en az ana sınıfını bitirmiş, kreş terkse üzgünüm Esra abla, kıraterlerime uymuyor... Ha bi' de mor sevecek, morsal faaliyetleri olacak, mor iç çamaşırı yoksa bu iş olmaz.

Eğer kendisini geliştirmemişse, kitap okumuyorsa bariz bir fark oluşuyor. Bazen de nice diplomalıları alt edecek entelektüel birikime sahip insanlar da olabiliyor.

Burda herkes yuksek lisans mezunudur kesin doktora da olabilir .d

İlişkide sohbet edebilmek önemli. Sen onunla bir olgu hakkında konuşmak isterken, bir olay hakkında cevap almak yorar insanı. Olgular hakkında düşünebilme becerisi aşılar eğitim de.

Ama artık grileşti. Eskiden önemli olduğuna inanırdım örneğin her iki tarafın da üniversite mezunu olmasını, üniversiteler üniversite idi o zamanlar çünkü.

Sonra her yere apartmandan bozma vakıf üniversiteleri, asla okula gitmeden sınav döneminden sınav dönemine gidilen kıbrıs ve yurtdışı üniversiteleri açıldı. 6 matematik çözen istediği her bölümden “üniversite mezunu” olur oldu. Grileşti.

Şimdi angienin dediği gibi, kendini ne kadar yetiştirdiği ile ilgilenmek lazım.

Kişisel gelişim kitapları dışında, bir kitap hakkında konuşabiliyor muyuz?
Twilight dışında, bir filmden konuşabiliyor muyuz?
Olayları değil olguları konuşabiliyor muyuz?
2x2=4 e ikna etmek zorunda kalıyor muyuz?

Bunlara bakmak lazım.

Üniversite eğitimi almak kişiye her konuda nitelik kazandırmaz, okuduğu bölüm üzerine bir meslek sahibi olmasını sağlayabilir.

Özel ilişkilerde arada büyük uçurumlar olmamalı ki sağlıklı bir ilişki adına uyum sağlanabilsin. Hayat görüşü, aile yapısı, sosyal çevre, inanç sistemleri, ideoloji v.s ikili ilişkilerde oldukça önemli detaylardır.

Farklılıklar her zaman sorun teşkil etmez ancak uzun süreli bir ilişki ya da evliliklerde problem yaratabilir.

Artık üniversite diploması bir statü sebebi değil maalesef. Bu yüzden eğitim farkı şeklinde düşünmek pek mantıklı değil. Önemli olan bence kişinin kendisini geliştirmesi ya da sürekli geliştirilebilir bir zihniyete sahip olması. Önemli olan bu bence.

Aradaki fark büyükse bir yerden sonra çekilmez duruma gelir. Espri anlayışları bile farklı oluyor.

Geri