İlişkilerde eğitim farkı önemli bir unsur mudur ?

• Kullanıcı Ceku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 2764 gün önce görüldü
Ailelerimizde hep bir önyargı vardır. "Kendi eğitim seviyende biriyle evlenmelisin" tarzında.

Buna katılanlardan mısınız ?

Değilseniz neden ?

Son derece mantıklı, ne kadar olmaz denilse de sorun oluyor.

Severek mezun olduğu, işini severek yapan kız tercih ederim.

Üniversite bitirmek günümüzde çok da ayrıcalık katmıyor. Nitelik sahibi olmaya çalışsın.

Genelde ilkokul terk olan ailelerimizin bunları söylemesi pehh.
Katılmıyorum.

Okumaklada adam olunmuyorki arkdass insanlıktan nasibini almış olması önemli; $

bir çift diplomasına göre kıyaslanamaz zaten bir çift oldular ise zaten diploma dışında kültür seviyeleri birbirini tutuyordur ki bu yüzden anlaşıp bir ilişki olmuştur diğer türlü zaten bu anlaşabilme olayı olmaz

ikincisi ise bu ayrımları eğitim düzeyi değil insanların egoları yapar (kızım, oğlum sen öğretmensen evleneceğinde doktor olsun gibi)

Bence önemli çünkü bunun örnekleri var.Eğitim derken sırf akademik anlamdan bahsetmiyorum.Toplum içinde beni utandıran bir ilişki nereye kadar sürer ki? Kültürsüz, ahlaksız ve nerde nasıl davranacağını bilmeyen bir boşla hayat geçmez.Kısaca cahille ömür geçmez.Seviyeler eşit olmalı bu da diplomayla değil kendini yetiştirebilmekle ilgili.

Okusun okumasin sorun degil.

Kendini gelistirmisse ve gelisime aciksa benim icin okumustan ondedir.

İlla diploması olsun demem ama evde boş boş oturan biriyle de olmaz işinde gücünde olsun ve beni çook sevsin birde gülüşü güzelse:ask

Pardon şirkete personelmi alıyoruz ? Yoksa hayatımıza insan mı ?

Özel hayatıma aldğım insan için kriterlerim çok farklıdır. Eğitim düzeyi hiç bir zaman bir kıstas olamaz.

Kadinlar icin onemli bir kriter ama yeterli degil.
Zekasiyla, akliyla zaten seni etkilemesi gerekiyor. Her kosulda bir is bulabilecek kadar da donanimli olmasi lazim. En azindan kendisini cok iyi yetistirmesi ve gelistirmesi sart. Benim isime ilgi duymayan bir erkekle uzun bir beraberlik dusunemem.

Ben yalan söyleyemem hayatımda beceremediğim şeylerin birisidir bu yüzden iyi görünmek adına değil gerçekçi olmayı uygun görüyorum. Eğitim farkı büyük sorun. Aşağı yukarı denk, benzer kültürel, sosyal düzeyde olmak lazım. Sonrasında ileride sorun olabilir. İnsanın çevresiyle de alakalı bu

Okurken çevrende okuyan insan oluyor hayatına giren insan çevrenden oluyor. Parkta sokakta hayatına insan almıyorsun ki gördüğün , beğendiğin insan senin gibi insan oluyor.

Okumak cehaleti almıyor tabiki doğru ama tercihim her zaman okumuş ve kendini geliştiren kişi olması. Aydın, çağdaş kadın seviyorum.

Beni ne mühendisler ne doktorlar istedi de,
Yemek yapabiliyor musun? Yoğğğ
Bulaşık? Yoğğğ
Ütü? Yoğğ
Et yemem ot yemem
Ay burası kokuyo

Öyle eğitim seviyesinin alnını karışlarım :liv:
Kendi seviyemizde olmalı

bu nemenem bir saçmalıktır eğitim farkı nedir
ben oxfordda atom mühendisliği okudum sen ölü ozanlar derneğinde şiir okurken mi dicez , ilişkide farklı bir unsur değildir o insanların insanlara bakış açılarıyla alakalı bir durum ruşen amcanın oğlu sedat gibi damat isteyen teyzelerin şart koştuğu eski bir terrane , insan olsun önce saygı olsun içinde yoksa 200 tane okul okumuş kime ne

bu erif ilk okul bile okumamış , ama burs verse birine öğrenci okumak yerine gidip kendi okulunu yaptırır
VJaqhnMA_400x400.jpeg

ayrıca erifde kadının 1000i 1000 para
kusura bakmayın paraya şehvet duyan bukadar boş beden oldukça ilişkiler hep DESİSE üzerine kurulu olur , isterse kainatın tüm okullarını bitirmiş olsun

Eğitimli biriyle eğitimini yarım bırakmış yada eğitim almamış biri arasından dağlar kadar fark vardır. Elbet eğitim önemlidir.

Beni ne mühendisler ne doktorlar istedi de,
Yemek yapabiliyor musun? Yoğğğ
Bulaşık? Yoğğğ
Ütü? Yoğğ
Et yemem ot yemem
Ay burası kokuyo

Öyle eğitim seviyesinin alnını karışlarım :liv:
Kendi seviyemizde olmalı

olum yukarda yazdığın hatunun eğitimle alakası yokki , demet akalınlamı evlencen

kişi kendini eğitir
insanlıktan nasibini almış biri olması diploması olmasından daha önemlidir.

Eskiden olsa mektepli olsun derdim ama artık öyle düşünmüyorum son 1.5 yıldır bu konuda yeterince kıyaslama yapacak duruma maruz kaldım.
Kesinlikle kendini geliştirmiş yeniliğe açık uyumlu insana saygı duyuyorum.
Ve hayatıma alacağım kişide bu kriterlere dikkat ediyorum.
Arkadaş, es hiç fark etmez.

çok cahilsin keşke ölsen dememek için son kez düşün.

Geri