İlişkide Aşırı Kıskanç Erkek Tipi

• Kullanıcı Kuzey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 923 gün önce görüldü
Yanında kim var? Ne giydin? Evdeysen resmini çek gönder, markete giderken bile bana haber vereceksin, bu ne biçim kıyafet. Sağa sola bakma.
Gibi cümleleri duyabilme ihtimaliniz yüksek :D

Ruh hastaları. Hiç katlanamam diyeceğim de, en ufak kıskançlığa tahammülü olmayan ben nasıl rezil bir kıskanç oldum ama nasıl rezil.
Tabi anlamsız abartılar söz konusu değil ama kıskanıyorum yani arkadaşlar.
Alenen kıskanıyorum böyle ama nasıl. Ya niye kıskanır insan?
Kendime mi güvenmiyorum acaba?

Ama yanında kim var? Ne giydin? gibi hastalıklarım yok :d
Daha insansı kıskançlıklar :sırıt:

Ben fazla sıkıya gelemiyorum ya boğuyor beni :(

Amuda kalkıp fotoğraf çek derler.
Ya da görüntülü ararlar evlerden ırak.

Bir arkadaşım vardı böyle durumlara çok karşıydı. Hatta böyle sevgilisi olanlarla çok dalga geçerdi. Evlerine ziyarete gittiğimde akşam dışarıya çıkalım dedik. En son sevgilisinden gidebilir miyim diye izin aldığına tanık oldum.
Kızlar bence sorun bizde.

Aşırı kıskanç kızlarda vardır, hatta bazıları ki sosyal medya kullanmana müsade etmez. Uzun süreli ilişkiyse hanımcı olmak kaçınılmaz bir son oluyor.

kendine güveni yoktur , psikolojik sorunları vardır

Bi ara kadınların erkekleri manipüle ettiğinden bahsetmiştim. Giyime/kuşama karışma, her dakika konum bilgisi isteme psikolojik rahatsız; geri kalan normal tepkiler/kıskançlıklar manipüle edilmenin bir sonucu.

Bir kız düşünün mesela: Ailesi inanılmaz derecede muhafazakar ve aşk/sevgi gibi meselelerde ketum bi habitatları var. Genç kız sahiplenilme-yani korumacı sevilme- duygusunu bu habitat üzerinde tadamıyor. Ebeveynlerin bir numaralı mottosu: "Ne yaparsan kendine yaparsın"dır hatta. Bir eş ya da sevgili gibi bununla mücadele etmeye yönelmezler. Çünkü vakitleri ve güçleri kısıtlıdır.

Sevgili edinen ya da evlenen sevgili kızımız küçük oyunlarla/yalanlarla, farklı gösterişlerle, türlü imalarla olmayanı olmuş/oluyor gibi göstererek erkeğin sevgisini taze tutmaya çalışır, hala mücadele etmesi gerektiğini ona dayatır. Yani manipüle eder. Gerçeklik algısı kaybolunca da o ilişkiden artık hayır gelmez.

aşırı seviyorum
aşk bana yaramıyor

Önce tedbir sonra tevekkül kavramının önemini bilen, tedbir alınmayan her kişi ve olayla ilgili kaza riskinin arttığının farkında olan kişi.

Karşıya olan güvensizliği, özle karıştıranlara selam olsun.

Aşırılık bölge ve yetişme koşullarına göre değişebilir. Kimileri eşlerini karşı cinsle aynı masalarda alkol alırken kıskanmaz iken, kimileri yolda geçen erkeğin selam vermesine bile kıskanıp kızanlardır. Yetişme koşulları, aralarındaki maddi ve manevi durum ile yetiştiği bölgeler seviyeyi belirler diye düşünüyorum. :)

Geri