İlhan Cihaner: Limana gidilecek ama gemi su alıyor, CHP’nin Kaptan Köşkü bunu görmeli

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
CHP eski milletvekili ve ‘Gelecek için Biz' hareketinin kurucusu İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir" sözlerine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede; “Gemi su alıyor, her şeyden önce bunu görmeleri lazım. Kaptan köşkündekiler, su alan yerleri tıkayabilmek için geminin en altında, sintine bölgesinde itiraz edenlerin sözlerine kulak vermeli” dedi.

Eski CHP'li Cihaner, seçim yenilgisi sonrası Kılıçdaroğlu’nun verdiği mesajları eleştirdi. Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuşan Cihaner, “Sonuçta gemiyi tamir edecekler olanlar da aşağıdakiler. Bu yapılırsa CHP’nin Türkiye’nin geleceğinde pozitif olarak var olacağı kanaatindeyim ve umudum da var.'' ifadelerini kullandı

İlhan Cihaner’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Kazanmak için sağ politikalara mahkum olmak kabul edilemez. Önüne hangi iddiayla giderseniz gidin, seçmenin değişmeyeceği algısına dayalı bir yaklaşım siyaset yapmayı imkansız hale getiriyor. Bunun öteki ucundaki politika en uç düzeyde zaten denendi, on yıldır deneniyor. Artık ne yapılabilir? Laiklik tartışmaları görmezden gelindi, sağın ne kadar eski ve sol düşmanı figürü varsa kahramanlaştırıldı ve kadrolar onlardan oluşturuldu. Demek ki bu yoldan gitmenin CHP’ye oy artışı sağlamayacağını bir kere tespit ettik. Bunu halen nasıl söyleyebiliyorlar bilmiyorum. “CHP değişti, artık eski CHP değil“ diye özellikle AK Parti’den kopmuş, muhafazakar ve siyasal İslamcılar CHP’yi ne kadar alkışlamışlardı. Geldiğimiz noktada CHP oyunu arttıramadı. O zaman bir de bizim dediğimize kulak verin, bir de bunu deneyelim değil, bir siyasi partide siyasi örgütlenmede olması gereken temel varlık nedenini ortaya koyuyoruz. Parti kendisini ideolojik ve programatik olarak tanımlamak zorunda. Bu parti sosyal demokrat parti midir? Tabi ki öyle olmalıdır.

Kaynak

1685452415507-122088431-fgflwdnxeaecqs-4.jpg

bu gemi nasıl gemi acaba
mustafa kemalîn gemisi derlerse
harbi gülerim

CHP şu aşamadan sonra yol haritasını çok iyi belirlemek durumundadır. Parti içinde ciddi ayrışma var ancak eninde sonunda ortak bir karar çıkacaktır.

Kılıçdaroğlu’na ihanet eden bir hain daha
İlhan Cihaner gibi geçmişi, bugünü ve duruşu belli olan bir ismi hainlikle suçlayacak cüreti kendinizde bulduğunuza göre ya cehaletle yoğrulmuş bir bedene hapsolmuşsunuz yada kimsenin keşfedemeyeceği kadar “ileri” görüşlüsünüz. Ben ikincisi olduğunu zannetmiyorum.

CHP hiçbir zaman solu temsil etmedi ki diyenlerin sesi fazla çıkınca ister istemez CHP içindeki solcular da konuşmaya başladı.
Kılıçdaroğlu’nun 10-12 yıllık siyasetinin iflasıydı aynı zamanda seçim sonuçları. CHP’nin solu ve CHP dışındaki sol her daim “sağcıyla sağcılık yarıştıramazsınız” dedi. Abdüllatif Şener gibi isimleri partiye almak, gereksiz sağ çıkışlar yapmak, ittifakları da bu yönde belirlemek, ilkelerle bağdaşmayan eylemler yapmak hem toplumun çıkarlarına hizmet etmiyordu hem de partinin kurumsal kimliğini zedeliyordu. Umarım olumlu bir değişim yaşanır. İmamoğlu gibi merkez sağcılara prim verilmez.

umarım imamoğlu gibi merkez sağcılara prim verilir. yoksa bir ömür seçim yenilgisi görür dururuz.

İlhan Cihaner gibi geçmişi, bugünü ve duruşu belli olan bir ismi hainlikle suçlayacak cüreti kendinizde bulduğunuza göre ya cehaletle yoğrulmuş bir bedene hapsolmuşsunuz yada kimsenin keşfedemeyeceği kadar “ileri” görüşlüsünüz. Ben ikincisi olduğunu zannetmiyorum.
Kemal Pirom onu bu mevkilere getirdi nankörlük yapmasınlar. %48 oy almış bir genel başkanı başarısızlıkla yaftalamak asıl cehalettir.

Kılıçdaroğlu’nun 10-12 yıllık siyasetinin iflasıydı aynı zamanda seçim sonuçları. CHP’nin solu ve CHP dışındaki sol her daim “sağcıyla sağcılık yarıştıramazsınız” dedi. Abdüllatif Şener gibi isimleri partiye almak, gereksiz sağ çıkışlar yapmak, ittifakları da bu yönde belirlemek, ilkelerle bağdaşmayan eylemler yapmak hem toplumun çıkarlarına hizmet etmiyordu hem de partinin kurumsal kimliğini zedeliyordu. Umarım olumlu bir değişim yaşanır. İmamoğlu gibi merkez sağcılara prim verilmez.
Sizin bu Kemal Kılıçdaroğlu’na düşmanlığınız neden? İçten içe akpye çalıştığınızın farkında mısın?

Dürüst ve toplumu birleştiren bir insana niye düşmanlık ediyorsunuz? Chp’yi bölemeyeceksiniz.

CHP kendi icinde bölündü zaten.
Keza HDP de öyle.
@No Pasaran seni anlamiyorum.
CHP ideoloji yolunu sasirdigi icin bu durumlara düstü.Sag bir ideolojiye sahip.
Sol'u ayakta tutma cabasi CHP den gecmedi, gecmeyecek.
Sagcilik CHP icin, muhafazakar islami acidan degil,gayet Türkcülük ile bagdasan bir gercek olmak zorunda.O ilkelerde kuruldu o parti.Sizmişlardan kurtulursa ancak, hak ettigi degeri alir.
Secmen aptal degil...ama her defasinda aptal muamelesi yapiliyor..sonuc da sandiga vuruyor.
Sonra kisir aciklama cabalari.

CHP kendi icinde bölündü zaten.
Keza HDP de öyle.
@No Pasaran seni anlamiyorum.
CHP ideoloji yolunu sasirdigi icin bu durumlara düstü.Sag bir ideolojiye sahip.
Sol'u ayakta tutma cabasi CHP den gecmedi, gecmeyecek.
Sagcilik CHP icin, muhafazakar islami acidan degil,gayet Türkcülük ile bagdasan bir gercek olmak zorunda.O ilkelerde kuruldu o parti.Sizmişlardan kurtulursa ancak, hak ettigi degeri alir.
Secmen aptal degil...ama her defasinda aptal muamelesi yapiliyor..sonuc da sandiga vuruyor.
Sonra kisir aciklama cabalari.

Soldan kastım kendi dünya görüşüm değil. Öyle bir beklentim yok. En azından yelpazenin solunda duran(Ecevit’in tabiriyle “ortanın solu”), zaten kendi parti tüzüğünde ve programında olan şeyleri sahiplenmesi. Zaten programında olan bir şeyi yapmasını istemenin nesi anlaşılır gelmiyor? İdeolojik bir karmaşa yaşıyor ve parti içi hiziplerle dolu. Ya ne olduğuna karar vermeli yada parti programına uymalı.

Parti fikir kulübü değildir. Benzer fikirdeki insanların yer aldığı örgütlenmedir. Demokratlık(bu kavramdan tiksindiğim kadar başka bir şeyden tiksinmiyorum. Yalçın Küçük’ün tabiriyle “bana demokrat demeyin, küfür sayarım. Sensin demokrat”) kisvesi adı altında yobazını, ülkücüsünü, liberalini, sosyal demokratını partiye doluşturdu. Ama ağırlıklı olarak sağcılaştı ve siyasetini de buradan üretmeye devam etti. Siyasi söylemleri hep AKP’nin sahasında sürdürdü. Haliyle millet salak değil. Takiye yapmak bir işe yaramıyor. Aslı varken kimse surete itibar etmiyor. Peki tersten bakalım; İdeolojik duruşunu ve bununla bağlantılı olarak siyasetini, yaklaşımını, örgütlenme modelini programındaki gibi şekillendirmesi durumunda iktidar olur muydu? Ben yine zannetmiyorum ama en azından AKP bu kadar pervasız olamazdı, bazı adımları atmadan önce düşünmek zorunda kalırdı, ülkeyi maceralara sürükleyemezdi, insanların çağ boyunca ilerleyerek elde ettiği kimi kazanımların altını oyamazdı. Zaten muhalefetten beklenti ne olabilir ki başka? Muhalefet mantık olarak çoğunluk değildir, gerçek muhalefet çoğunluğun olmamasına rağmen siyasi gidişata dur diyebilme, yön verebilme kabiliyetidir. Türkiye siyasi tarihinde hiçbir partinin yaşayamayacağı kadar zor koşullar yaşamış bir iktidar var karşımızda. Depremi, pandemisi, darbesi, ekonomik krizi, enflasyonu vs… Bu durumda bile kazanılamıyorsa şapkayı öne düşürmek gerekli.

Soldan kastım kendi dünya görüşüm değil. Öyle bir beklentim yok. En azından yelpazenin solunda duran(Ecevit’in tabiriyle “ortanın solu”), zaten kendi parti tüzüğünde ve programında olan şeyleri sahiplenmesi. Zaten programında olan bir şeyi yapmasını istemenin nesi anlaşılır gelmiyor? İdeolojik bir karmaşa yaşıyor ve parti içi hiziplerle dolu. Ya ne olduğuna karar vermeli yada parti programına uymalı.

Parti fikir kulübü değildir. Benzer fikirdeki insanların yer aldığı örgütlenmedir. Demokratlık(bu kavramdan tiksindiğim kadar başka bir şeyden tiksinmiyorum. Yalçın Küçük’ün tabiriyle “bana demokrat demeyin, küfür sayarım. Sensin demokrat”) kisvesi adı altında yobazını, ülkücüsünü, liberalini, sosyal demokratını partiye doluşturdu. Ama ağırlıklı olarak sağcılaştı ve siyasetini de buradan üretmeye devam etti. Siyasi söylemleri hep AKP’nin sahasında sürdürdü. Haliyle millet salak değil. Takiye yapmak bir işe yaramıyor. Aslı varken kimse surete itibar etmiyor. Peki tersten bakalım; İdeolojik duruşunu ve bununla bağlantılı olarak siyasetini, yaklaşımını, örgütlenme modelini programındaki gibi şekillendirmesi durumunda iktidar olur muydu? Ben yine zannetmiyorum ama en azından AKP bu kadar pervasız olamazdı, bazı adımları atmadan önce düşünmek zorunda kalırdı, ülkeyi maceralara sürükleyemezdi, insanların çağ boyunca ilerleyerek elde ettiği kimi kazanımların altını oyamazdı. Zaten muhalefetten beklenti ne olabilir ki başka? Muhalefet mantık olarak çoğunluk değildir, gerçek muhalefet çoğunluğun olmamasına rağmen siyasi gidişata dur diyebilme, yön verebilme kabiliyetidir. Türkiye siyasi tarihinde hiçbir partinin yaşayamayacağı kadar zor koşullar yaşamış bir iktidar var karşımızda. Depremi, pandemisi, darbesi, ekonomik krizi, enflasyonu vs… Bu durumda bile kazanılamıyorsa şapkayı öne düşürmek gerekli.
Partiler bir fikre tabii olan bir fikir kulubudür.
Olmadigi an, olacaklari sekil yukardaki gibi olur.Zaten aciklamissin.
Saydigin siyasi kollarin hepsinin,birbirleri ile bir baglantisi var.
Yani fikir benzerligini,yüzde bir de olsa, savunursan parti icinde, olacaklar pek hos olmayabilir.
Tüzük ün 3.maddesinden sonrasi, 3.maddeye tezat.
NSDAP gibi bir sey cikiyor ortaya.Hem sol hem sag olunmaz ama CHP bunu savunuyor inatla.
Iktidar olabilir mi, bu devirde böyle bir ideoloji?
Son 10 senede,dünya genelinde gelisen siyaseti de referans alabilirsin No Pasaran.

Sizin gibi işbirlikçiler akplilerin ağzına laf veriyor. Chp dimdik ayakta

Geri