Haber İlber Ortaylı’nın Cenaze Programı Belli Oldu

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
q0Yojxj.md.jpg

Hayatını kaybeden tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı için 16 Mart’ta İstanbul’da tören düzenlenecek. Ortaylı, Galatasaray Üniversitesi’ndeki anma töreninin ardından Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek.

Hayatını kaybeden tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı için düzenlenecek cenaze ve anma programı açıklandı.

Ailesi tarafından paylaşılan bilgilere göre Ortaylı için 16 Mart 2026 Pazartesi günü saat 11.00’de Galatasaray Üniversitesi’nde anma töreni düzenlenecek.

Anma töreninin ardından Ortaylı’nın cenazesi aynı gün ikindi namazını müteakip Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek.

Aile tarafından yapılan duyuruda ayrıca cenaze için çiçek gönderilmemesi istendi. Bunun yerine dileyenlerin Türk Eğitim Vakfı’na bağış yapabilecekleri ifade edildi.

q0aBO4S.md.jpg

Türk tarihçiliğinin önemli isimlerinden biri olan Ortaylı; akademik çalışmaları, kitapları ve kamuoyuna yönelik tarih anlatılarıyla geniş bir okur ve izleyici kitlesine ulaşmıştı. Ölümü akademi, kültür ve siyaset dünyasında büyük üzüntü yarattı.

KAYNAK

tabii ailesinin kararı kimse karışamaz da keşke açık açık dile getirdiği vasiyetini yerine getirselerdi.

Bir hadiseyi anlatırken, acıklı bir olayda, duygusal bir mevzuda, sesi titreyen gözü dolan, dilinden cümle dönmeyen insanlara imtina ediniz. Onlar ekseriyetle yalanı olmayan, kalbi güzel kimselerdir.

Gelibolu tarafını sevdiğini çokça dile getirmişti... Evlâ olan, kişinin hayattayken telaffuz ettiği, istediği yere defnedilmesidir lakin bazı şartlarda aile bunu kabul etmeyip - onaylamayıp kendilerince daha makul yere defnetmek isterler.

Rahmetli babaannem Adana'daki ASRİ Mezarlığını sevmez, burası höflü der ve beni KABASAKAL'a gömün derdi. Eşi ASRİ'de yatar. Biz babaanemi isteği üzerine KABASAKAL'a defnettik...

Bundan seneler mukaddem, Tarihin Arka Odası programında Nurhan Atasoy ile İlber Ortaylı'yı görmüştüm ilk kez. Daha böylesi ne meşhur, ne capsleri var ne o zaman böyle yaygın sosyal medya var. O günden beri fırsat buldukça takip ederdim.

Vefat haberini annem verdi. Entübe edildiğini duyunca üzülmüştüm. Belli bir yaştan sonra geçmiş olsun... Yaşadım biliyorum. Dönüşü çok zor. "Vah" dedi, İlber Ortaylı ölmüş dedi...

Allah rahmet eylesin.

Babanneni dedenin yanına gömmen gerekirdi @Mastor

Kendi istemedi sağlığında. Yerimiz de kalmamıştı gerçi.

Bakın ASRİ böyle bir yerdir. Sık çam ağaçlı, açık havada dahi pusludur.

Bu da benim neden çektiğimi bilmeyip sonra çok üzüldüğüm bir fotograftır. Öndeki babam. Allah selamet versin. Bu fotografa hep hüzünleniyorum.

1000000684.jpg

Geri