İlahi Adalet

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
pedofiller, katiller, tecavüzcüler ve apolar böyle rahatken gercekten ihtiyacımız olan durum. zira adalet ve kalkinma pek adaletlendiremiyor.
bkz. lütfen cennet ve cehennem olsun, ben alkol aldığım için yanmaya razıyım.

İnsanların adaleti şaşar da Allah'ın adaleti şaşmaz. Vakti saati yetince tıkır tıkır işler.

Dün kadikoyde bi yerde duydum dans edesim geldi:p

Bknz: demet akalin

inandığım birşey

allah'ın adaleti olsa din adına işkenceye engel olurdu.
o nedenle sadece bir pop şarkısı benim için

"Elbet bir gün" tecelli edeceği buyrulur da o "bir gün" hiç gelmez nedense.. Böyle diyince de insan algısının bu tip şeylere yetersiz olduğu savunulur.. Bilemedim..

İlahi adalet yerini bulduğunda ''adaletsizlerin''halini görmeyi çok istiyorum.
Bu dünya da adalet söz konusu değil ama ahirette adaletin yerini bulacağına inanıyorum.

Kötülerin/kötü sandıklarımızın başına kötü/kötü sanılan bir olay geldiğinde ilahi adalet olur. Aynı kötü olaylar iyilerin başına geldiğinde kader olur ve bu bilinen kaderin gerçekleşmesine de kaza denir. Aslında Dünya ve doğa çok adildir. Hemen örnek verelim;
Gökten 999 oval şekil ve sadece bir tane silindirik şekil olmak üzere bizim üzerimize yağsa, o silindirik şekil climax'ın başına düşerse ilahi adalet, pieta'nın başına düşerse kader ve benim başıma düşerse 0,001'lik olasılık olmuş olur.
Aslında doğa, ben, o, bu, şu ayrımı yapmaz. Bu yüzden adildir...

niye benim başıma düşünce kader oluyo, benim basima düşünce olasılık şeysi olsun lütfen, ben bilim kadiniyim .s.s :D

Inanirim,sirf buna guvenerek sabir ettigim olur ama gec tecelli ettigide dogrudur...

yorumlari okudum ve cok carpici kelimeler gordum hem sasirdim hem uzuldum saygı duyup yorumumu yazayim

demet guzel soylemis sarkiyi yapanin eline saglik

Dinsiz Fobisi.
Bayagi bir zorlarina gider duyduklarinda.
Illaki yerini bulur, ha bugün, ha yarin.
belki de yarindan da yakin !!!

:p

Tarihin tekerrür ettiğini gördüğümde anladım.

Geri