İki mükemmelin çıkmazı.

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Mükemmel bir erkekle mükemmel bir kadın asla beraber olamaz. Çünkü= Mükemmel bir kadın asla ilk seferinde evet demez, mükemmel bir erkek de asla ikinci şansı vermez!

Kime göre mükemmel?
Mükemmel görünende bile birileri mutlaka kusur bulacaktır çünkü insanların görsellik algısı da hayata bakış açısı da farklıdır.

Kime göre mükemmel?
Mükemmel görünende bile birileri mutlaka kusur bulacaktır çünkü insanların görsellik algısı da hayata bakış açısı da farklıdır.
Hani basiretin bağlandığı yer derler ya işte o anda kopuyor film. Ben de görsel etmenlerden daha etkilidir tinsel uyum.

Ayrılışların kopuşların tek çaresidir tinsel uyum. Iki tarafta birbirini kaybetmekten korkmalıdır, korkar da.

iki mükemmel birlikte olmasın zaten. birbirlerine ne katacaklar?

Bana mükemmelin tanımını yapabilir misin Mükremin?

Sineklere karşı ürettiğin handmade yerli ve milli bio-silah'ın ham maddeleri beyaz sirke ve çamaşır yumuşatıcının yarattığı kakafoniden bahsediyorsun sandım kamil444............

böyle aforizmaların en komik yanı, iki cümlede bütün insanlığı çözmüş gibi davranmaları. demek ki dünyadaki bütün mutlu evlilikler kusurlu insanların eseri : )

Başka ihtimal mi var? Mükemmel insan yoktur.

azizim mükemmel insan değil, mükemmel diye bir şey de yoktur. nedir bu mükemmellik kavramı mesela ? mükemmel dediğimiz şey herkes için aynı anlama gelen nesnel bir ölçüt değildir ki. bir insanın mükemmel bulduğu özellikler, başka birine göre sıradan hatta kusurlu olarak bile görülebilir.

kıssadan hisse mükemmellik kavramı büyük ölçüde kişinin değer yargıları, beklentileri, yaşadığı kültür ve hayat deneyimleriyle şekillenen öznel bir kavramdır genel bir kavram değil. bu nefret ettiğim sosyal medya da günümüzde insanların mükemmel algısını gerçekçi olmayan yaşamlar ve kimliklere inandırıyor.

dolayısı ile ben mükemmel diye bir şeye de inanmıyorum.

azizim mükemmel insan değil, mükemmel diye bir şey de yoktur. nedir bu mükemmellik kavramı mesela ? mükemmel dediğimiz şey herkes için aynı anlama gelen nesnel bir ölçüt değildir ki. bir insanın mükemmel bulduğu özellikler, başka birine göre sıradan hatta kusurlu olarak bile görülebilir.

kıssadan hisse mükemmellik kavramı büyük ölçüde kişinin değer yargıları, beklentileri, yaşadığı kültür ve hayat deneyimleriyle şekillenen öznel bir kavramdır genel bir kavram değil. bu nefret ettiğim sosyal medya da günümüzde insanların mükemmel algısını gerçekçi olmayan yaşamlar ve kimliklere inandırıyor.

dolayısı ile ben mükemmel diye bir şeye de inanmıyorum.
Mükemmeliyet arıyorsan şu vücuduna bir bak. Mükemmeliyet farklılıklara rağmen bir olarak hareket etmeyi sağlayabilmektir. Ya da mükemmeliyet milyarlarca insan içinde bir izin sadece sana Has olmasıdır. Ya da her adım attığında binlerce hücrelerin ölmesi ama aynı anda binlercesinin canlanmasıdır. Bu canlanma öyle bir dengeli olmak zorunda ki: Ne Bir Eksik Ne de bir fazla olmalı biz farkında bile olmamalıyız. Yani mükemmeliyet insan için yoktur, varolsa da bizim algımızın dışındadır.

Mükemmeliyet arıyorsan şu vücuduna bir bak. Mükemmeliyet farklılıklara rağmen bir olarak hareket etmeyi sağlayabilmektir. Ya da mükemmeliyet milyarlarca insan içinde bir izin sadece sana Has olmasıdır. Ya da her adım attığında binlerce hücrelerin ölmesi ama aynı anda binlercesinin canlanmasıdır. Bu canlanma öyle bir dengeli olmak zorunda ki: Ne Bir Eksik Ne de bir fazla olmalı biz farkında bile olmamalıyız. Yani mükemmeliyet insan için yoktur, varolsa da bizim algımızın dışındadır.

konuyu insanların mükemmel algısından yola çıkarak ilişki ve birlikteliği konuştuğumuz bir olgudan bir biyolojik olguya nasıl bağladın anlamadım ama verdiğin örnekler aslında mükemmelliği değil, biyolojinin ne kadar karmaşık olduğunu gösteriyor. insan vücudu hayranlık uyandıracak kadar düzenli süreçlere sahip olsa da aynı zamanda hata yapmaya da oldukça açık ve müsait bir sistemdir.

eğer insan bedeni mükemmelse, neden kanser diye bir hastalık var ? neden genetik mutasyonlar oluşuyor ? neden bazı çocuklar ağır kalıtsal hastalıklarla doğuyor, bazı insanlar daha doğmadan hayatını kaybediyor ya da gencecik yaşta ölümcül hastalıklara yakalanıyor ? bağışıklık sistemi bazen kendi dokularına saldırıyor, hücre bölünmeleri bazen kontrolden çıkıyor. bunların hepsi biyolojinin kusursuz değil, hata yapabilen bir mekanizma olduğunu gösteriyor senin yorumundan yola çıkarsak.

milyarlarca hücrenin dengeli çalışması mükemmelliğin kanıtı olmak zorunda değil. doğal seçilim sayesinde yaşamını sürdürebilecek kadar işlevsel olan sistemlerin varlığını gösterir. evrim bize kusursuz çözümler değil, hayatta kalmaya yetecek kadar başarılı çözümler üretir ve sunar. insan bedenini mükemmel ilan etmek de felsefi veya duygusal bir yorumdur, bilimsel bir tespit değil. insan, olağanüstü derecede karmaşık ama aynı zamanda kusurlu ve sürekli hata yapabilen bir biyolojik organizmadır.

bizim bilinç sahibi olmamız ya da kendi varlığımızı sorgulayabiliyor olmamız, bizi kusursuz veya evrenin merkezindeki canlı yapmaz. bırakın bu egoistliği tanrının sopasını yeme sonra : )

mükemmel kusurludur.
herkes biriciktir ancak mükemmel olduğuna inanan insanların çatışması çekilmez. iki mükemmel aslında bir büyük kusur eder.
olmaz o iş.

Geri