iki liranın hesabını yapmak

B
  • Kullanıcı bburrccu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Kimisi bunu cimrilik olarak algılasa da o 2 lirayla 3 ekmek alır bir evi doyurabilirsinn

insan yeri geliyor 25 kuruşunda hesabını yapıyor.
Parasını kendi kazanmayan emek nedir bilmeyen için iki lirada farketmeez yirmi lirada.

Bir biranın perakende satışının 2.5 lira filan olduğu zamanlar 2 liranın hesabını yapıyordum, bir biranın perakende satışı 4.50 oldu, 2 liranın hesabını yapmayı bıraktım, 5 liranın hesabına başladım.

45 liralık yemek yerim 50 lira bırakır giderim.
3 liraya senseyşın alırım 5 liramı bırakıp gitmem.

Biz zenginler icin 2 liranın da lafı yok aldfkjg

Kolay kazanmıyoruz, tabi ki yapacağız hesabını 2 liranın.:D

Boşuna masraf ettim diye nelerin hesabını yapanlar var bi de :D

Yapmiyorum boyle seyler. Birazda tarzla alakali bir sey aslinda. 3-5 gelen para ustunu almam genelde fakat gecen gittigim kafede para ustunu israrla getirmediler, is inada binince aldim ve geldim :T:

Keşke yapsaydim şimdiye kadar duble yollarım olurdu herhalde: )))

Binibüse binilecekse itinayla yapılır .p

yapıcam tabi lan, zengin miyiz biz
hakkım olanı hakkı olmayanda neden bırakayım?

Parası var da yapıyorsa cimrilikten, karşıya masrafını yükleme kurnazlığındandır.
Parası yoksa kanaat etme mecburiyetinden.
Savurganlığı sevmemek de olabilir.
Yeri gelir iki kuruşunuz yokken etrafınızda da kimse yoktur.

Isten artmaz, disten artar atasozu ile birlikte, maas gunune yaklasanlarin yaptigi hesaptir.

- Genelde bu hesabi maasimi aldiktan sonra yapar, ayagimi yorganina gore uzatir, ay sonuna dogru kenarda olmasi gerekenden fazla birikim yapmis isem, yorgani cikartir atarim.

Bozukluğu yoktur, üstünde nakit yoktur, ihtiyacı vardır her şey tamam da bir kahveye 13.5 lira verip ya ben bu 1.5 lira ile neler yaparım az para mı, bir ekmek alınır kafasına girmek de komik geliyor.

Geri