İki aylık bebeklerinin ölümünden 1 haftadır habersizlerdi!

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü

İki aylık bebeklerinin ölümünden 1 haftadır habersizlerdi! Babanın sözleri 'pes' dedirtti: Çocuğumuzla ilgilenmiyorduk çünkü...​

Adana'da 2 aylık Mehtap bebeğin cansız bedeni, annesi Ayşegül Talay'ın (30) anahtarı unuttuğunu söylediğinde itfaiye ekiplerinin eve gelmesiyle bulunmuştu. İddiaya göre anne Talay, baba Suat Talay (42) ile Mehtap bebeği yıkadıktan sonra sobanın yanına yatırdı. Bebeğin o günden beri uyanmamasıyla ilgili anne Talay'ın "1 haftadır uyuyor zannediyordum" sözleri 'pes' dedirtti. Baba Talay'ın ifadesi de ortaya çıktı. Çocuklarında 'gelişim geriliği' olduğunu söyleyen babanın sözleri de dikkat çekti.​

16907570-728xauto.jpg

2 aylık bebeğin 1 hafta boyunca uyanmamasından hiç kuşku duymadılar. O sırada ne ile meşgul olduklarını anlatan baba Suat Talay, "Nasıl öldüğünü bilmiyorum fakat biz şiddet uygulamadık" diyerek savunma yaptı.

CANSIZ BEBEĞİ İTFAİYE BULDU​

Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde oturan Ayşegül Talay (30), 8 Nisan'da itfaiyeyi arayıp, evde anahtarını unuttuğunu söyleyerek yardım istedi. Ekipler, evde 2 aylık Mehtap bebeğin cesedini buldu. Uyuşturucu kullanmak suçundan kaydı bulunan Suat Talay ile kaçarak evlenen anne Ayşegül Talay, gözaltına alındı.

"1 HAFTADIR HİÇ UYANMADI, UYUYOR SANDIM"​

Olay sırasında uyuşturucu etkisinde olduğu belirtilen, ifadesinde "İtfaiyeyi aradım. Bebeğimin öldüğünden haberim yoktu. 1 hafta önce babasıyla yıkamıştık. Sonra sobanın yanına yatırdım. Hiç uyanmadı. 1 haftadır uyuyor zannediyordum" diyen Ayşegül Talay mahkemece tutuklandı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, firari olan şüpheli Suat Talay’ın yakalanması için çalışma başlattı. Polisin çalışması sonucu yakalanan baba Suat Talay gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Talay, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

640xauto.jpg

"ŞİDDET UYGULAMADIK"​

Talay’ın emniyetteki ifadesinde, “Eşimle ben uyuşturucu bağımlısıyız. Uyuşturucu madde etkisinde olduğumuz için çocuğumuzla ilgilenemiyorduk. Çocuğumuzda gelişim geriliği vardı. Nasıl öldüğünü bilmiyorum. Fakat biz herhangi bir şiddet uygulamadık” dediği öğrenildi.
640xauto.jpg

CENAZE ALINMADI​

Öte yandan, Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi tamamlanan Mehtap bebeğin cenazesi halen teslim alınmadı

…. Koduğumun müptezel … çocukları. Allahım sen affet, arkadaş yıllardır çocuk sahibi olabilmek için uğraşıyor, tedavi görmediği yöntem kalmadı kızcağızın. Sen gör bunları. Ulan anne babalar gece uyumuyor dakika başı çocuğun nefesini kontrol ediyor, bu keşler 1 haftadır uyuyor sandık diyor ya

Evlilik öncesi EQ testi falan yapılsın gerçekten. Belli ki çok sağlıklı bir ruh halinde değil ebeveynler.

Oha lan bu Suat ne zaman evlenmiş de çocuk yapmış, çocukluğundan beri uyuşturucu kullanan birisi bu. Buna kaçan kadında da beyin yoktur zaten.
Çocuk yapmak neden, sabah akşam uyuşturucu içen birisiniz aşağılık insanlar.
Adana'da ki uyuşturucu kullanımı zaten nüfus ortalamasına vurulursa dünyada muhtemelen ya birinci ya ikinci sıradadır.

Evet yargilamak cok kolay,hele klavye basinda.Kustum tüm kin ve nefretimi,rahatladim ama sorun cözüldü mü?Yooo.
Uyusturucu altinda bulunan bir insanin ne yaptigini ya da yapabilecegini kestirmek imkansiz.
Kaydi da varmis..gözetimde tutulmasi gerekirdi...
Yeni gelecek hukumet adaylari, böyle durumlara agirlik verebilecek vaadler vermiyor.
Sivil toplum kuruluslari,aile ve sosyal hizmetler bakanligi böyle spesifik durumlara dikkat etmesi gerekli.

Zor is degil ama meşakatli.
Imkansiz hic degil cünki burada böyle ciftlere yardim eli iki kez uzatilir.
Hane haftada bir kez ziyaret edilip,olmasi gerekenlerin olmuslugu/olmamisligi protokol edilir.Cocugun en gerekli sartlar altinda yetismesi icin.Hic olmuyorsa,cocuk ellerinden alinir...taa ebeveynler kendilerini devlete kanitlayana kadar.
Bu sürecte en önemli cocuktur.

Insaniz.Herkesin basina gelebilir..
Iste yargilayip,bir cözüm sunulmadigi icin,bu olaylar hep yasanacak.

Evet yargilamak cok kolay,hele klavye basinda.Kustum tüm kin ve nefretimi,rahatladim ama sorun cözüldü mü?Yooo.
Uyusturucu altinda bulunan bir insanin ne yaptigini ya da yapabilecegini kestirmek imkansiz.
Yeni gelecek hukumet adaylari, böyle durumlara agirlik verebilecek vaadler vermiyor.
Sivil toplum kuruluslari,aile ve sosyal hizmetler bakanligi böyle spesifik durumlara dikkat etmesi gerekli.

Hane haftada bir kez ziyaret edilip,olmasi gerekenlerin olmuslugu/olmamisligi protokol edilir.Cocugun en gerekli sartlar altinda yetismesi icin.Hic olmuyorsa,cocuk ellerinden alinir...taa ebeveynler kendilerini devlete kanitlayana kadar.

Ölüm hepimizin başına gelebilir, o ayrı. Ben hiç görmedim ki 1 hafta süren uyuşturucu etkisi. 1 haftadır uyuyorum sandım demiş. Nereden tutarsan tut ihmalkarlık. Uyuşturucu etkisi değil bu. Yapmışlar çocuğu atmışlar kenara bildiğin. Bi zahmet kusalım böyle adamlara nefretimizi

ölmesini istemişlerdir. yani hiç mi okumadık çocuğun cami avlusuna bırakan vs vs. ayrıca her olayı çözmek zorunda değiliz. ülke bok çukuru adeta. uyuşturucu müptelası insanlar çocuk yapıyor. devlet ne boka yarıyor ? çocuk esirgeme kurumu vs ? gerçi öyle bir kurum kaldı mı onu da bilmiyorum.

Ya bunlar cono büyük ihtimal. Senin tanıdığın/bildiğin normal insanlardan değil. @Run benden daha iyi bilir ama gerçek şu ki oraları görmeyen bir insanın anlayamayacağı kadar iğrenç bir toplam. Öte yandan Hatem’in dediği gibi 1 hafta süren uyuşturucu etkisi mi var. Hadi 2 gün sürdü, 3. gün insan bir bebeği olduğunu düşünmez mi… Hadi anası unuttu babası yok mu? O da mı düşünmez hiç? Düşünmediği için de öfkeyi kusmayı olağan karşılamak gerek. Mesela bu kişilerin ne kendilerine ne topluma zerre ucu kadar faydası dokunacağına inancım yok. Aksine zarar verir. Devlet tutuklamıyorsa en azından tedavi edip öyle salsın topluma.

...böylelerini öldürek..oldu bitti..

Ya bunlar cono büyük ihtimal. Senin tanıdığın/bildiğin normal insanlardan değil. @Run benden daha iyi bilir ama gerçek şu ki oraları görmeyen bir insanın anlayamayacağı kadar iğrenç bir toplam. Öte yandan Hatem’in dediği gibi 1 hafta süren uyuşturucu etkisi mi var. Hadi 2 gün sürdü, 3. gün insan bir bebeği olduğunu düşünmez mi… Hadi anası unuttu babası yok mu? O da mı düşünmez hiç? Düşünmediği için de öfkeyi kusmayı olağan karşılamak gerek. Mesela bu kişilerin ne kendilerine ne topluma zerre ucu kadar faydası dokunacağına inancım yok. Aksine zarar verir. Devlet tutuklamıyorsa en azından tedavi edip öyle salsın topluma.
Uyusturucu yavas yavas uyusturuyor...mantikli olmayi,empatiyi..vs..sürec icinde..
Cocugu düsündüklerini sanmiyorum..anne uyuyordu saniyorum diyor..yani itelemis bilincinde..

Kusmayin diyen yok...cözüm deil..yarin birgün bu olay unutulacak..cünki unutturuluyor..biz de iyice hissiz olduk bu olaylara karsi...alistik cünki..gecen anasinin basini kesen adam da uyusturucu müptelasiydi.

Son cümlenden farkli bir sey demedim ben de zaten.

Bunun kardeşi benim ortaokul arkadaşım, klâsik dağınık bir aile işte, çocukluktan beri kullanılan uyuşturucu, hırsızlık, adam yaralama vs birçok suç teşkil eden alışkanlıkları olan birisi.
Sokak kültürü olmayanlar birçok şeyi kıyas yapma ya da anlama konusunda zorluk yaşayabilir.
Süreyya demiş ya altta öldürelim, öldürmeyelim de kısırlaştırma, en azından resmi evlilik yasaklama vs yapılmalı.
Başkasına zarar veren ya da yüz kızartıcı suç işleyen kişilerin aile birliği kurması engellenmeli, tabii bunlar yasa ile olur.
Bana kalsa Adolf dan beterim.. o başka :)

1 haftadır uyuyor mu sanıyormuşşş? Sinirlerim zıpladı yine bakkk...geber pislik anne müsveddesi...allahım haketmeye çocuk verme ya

Geri